Începe Unfinished 2020: peste 60 de speakeri, din 21 de țări din întreaga lume
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-unfinished-2020-peste-60-de-speakeri-din-21-de-tari-din-intreaga-lume/

La finalul acestei săptămâni, pe 27 septembrie, începe UNFINISHED, primul festival multidisciplinar din România. Timp de şapte zile, evenimentul va oferi participanţilor mici doze de încredere prin workshopuri, dezbateri, sesiuni de yoga, online dating şi performance-uri susţinute de peste 60 de speakeri, din 21 de ţări de pe întreg globul.

Un articol de Liliana Matei|25 septembrie 2020

Artista Marina Abramović, autorii Priya Parker și Anand Giridharadas, activista cyborg Moon Ribas, fondatorul Kickstarter – Perry Chen, profesorul de matematică aplicată – Chris Wiggins și mulți alți profesioniști din diferite industrii vor deschide o conversație mai largă despre cum ne putem recăpăta încrederea în cei din jurul nostru, în lideri, în știri, în social media, în comunitate.

Capucine Gros, directorul artistic al festivalului, a explicat: „Cum UNFINISHED nu se mai întâmplă în muzeu, am reinventat complet festivalul. Nu putem reda în online atmosfera unui eveniment offline și nici măcar nu vrem să facem asta. Așa că anul acesta, pe lângă o platformă online dedicată, creată pe nevoile actuale ale comunității, am ales să avem mai puține prezentări și mai multe dezbateri și conversații pentru a surprinde interacțiunea umană. Am preînregistrat majoritatea momentelor pentru o experiență fără cusur și am filmat totul alb-negru pentru a reda o atmosferă unică. Alături de invitații noștri, am creat conținut original, nimic reciclat, nimic repetat, filmat în studiouri din Brazilia, SUA, Franța, Anglia, Lituania, Elveția și România. Toate acestea cu gândul la comunitatea noastră, la cum să le câștigăm încrederea și cum să nu le înșelăm așteptările.”

Capucine Gros, directorul artistic al festivalului

Desfășurat sub înaltul patronaj al Parlamentului European, festivalul UNFINISHED va oferi tuturor participanților înscriși conținut audio, video și vizual împărțit în patru categorii: Conversații, Performance, Artă și Wellness. Toate momentele sunt reunite sub tema TRUST și vor fi transmise în platforma F[OS], în cele trei momente esențiale ale zilei: dimineața, între ora 08:00 și 09:00, la amiază, începând cu ora 13:00, și seara, între ora 20:00 și 23:00. Programul complet va fi disponibil cu câteva zile înainte de eveniment, însă printre cele mai așteptate momente se numără conversația dintre organizatorii festivalului și artista Marina Abramović, performance-ul artistelor Moon Ribas și Oshoke Abalu, expoziția de artă a lui Dan și Lia Perjovschi, sesiunea de online dating organizată de Isabella Nardini, dar și discuția dintre jurnalista New York Times Rukmini Callimachi și echipa din spatele emisiunii România, te iubesc!.

Cea de-a cincea ediție UNFINISHED va avea loc în perioada 27 septembrie – 4 octombrie 2020, într-o nouă platformă digitală – [F] OS – creată de la zero.

UNFINISHED, primul festival multidisciplinar din România, a fost creat de Fundaţia Eidos ca o experienţă în continuă evoluţie. Printre invitaţii ediţiilor anterioare s-au numărat co-fondatorul Pixar, Alvy Ray Smith, directorul artistic pentru linia masculină Louis Vuitton, Virgil Abloh, strategul digital din timpul administraţiei Obama, muzicianul Nicolas Jaar, creatorul rubricii “Modern Love”, de la New York Times, Daniel Jones și Esther Perel, cel mai cunoscut psihoterapeut specialist în relaţii de cuplu şi autorul unui bestseller din topul New York Times. Începând cu 2020, UNFINISHED se desfășoară sub înaltul patronaj al Parlamentului European.

Fundația Eidos este o organizație non-profit cu sediul în București, România, având ca misiune susținerea și dezvoltarea durabilă a practicilor culturale inovatoare la nivel global și multidisciplinar. Eidos operează la intersecția dintre creativitate, tehnologie, filosofie și antreprenoriat, organizând evenimente, programe educaționale, cercetare experimentală și suport pentru producția proiectelor artistice.

08
/11
/20

„Înainte de orice vilegiatură și sportivitate, bucureștenii vor câștiga să vadă Bucureștii, care în fiece răspântie sunt alții și la fiece zece metri păstrează pentru călător o surpriză o bijuterie și o recompensă”. Așa scria Tudor Arghezi în „Cu bastonul prin București”.

24
/09
/20

Fundația Calea Victoriei aduce o mulțime de noutăți în programul de cursuri online al lunii octombrie, ca să te bucuri de seri reușite și energizante. Istorie și artă urbană, dicție și cetăți medievale, negociere și literatură sau comedie sunt doar câteva posibilități.

18
/09
/20

Nu e un admirator al comunicării intense din vremea noastră, care culminează cu incomunicarea și explică dezamăgit că în era corectitudinii politice, pentru că suntem atacați, orice am spune, sfârșim prin a nu mai spune nimic. Jeremy Irons s-a născut pe 19 septembrie 1948.

06
/09
/20

Pe rafturile lor găsim mai mereu câte o tentație. Fizice sau online, librăriile ne tentează cu ceva tot timpul. Deși 2020 nu este un an ca oricare altul, criza sanitară provocând schimbări în viața noastră cotidiană, editurile din România tot au reușit să le ofere cititorilor cărți care merită toată atenția.

30
/08
/20

Dacă întrebi pe cineva pe stradă, în mijlocul Bucureștiului, nu a auzit nimeni de ea, chiar dacă stă la câteva minute distanță. Pe stradă, nimic nu îi semnalează prezența până nu ajungi în dreptul numărului 22, unde nimic nu s-a schimbat de mult.

16
/08
/20

De la Rafael la Picasso, istoria artei este și istoria tablourilor dispărute, din întâmplare sau în urma unui plan bine pus la punct. Muzeele pe care le vizităm astăzi ar fi putut fi mai bogate, fără îndoială. Dar tablourile, ca și cărțile, au viața lor secretă și uneori se fac nevăzute, fără să se mai arate.

05
/08
/20

Între 31 iulie și 2 august, NO.MAD Talks a organizat în satul Ciocanu din județul Argeș primul eveniment offline de după ieșirea din starea de urgență – NO.MAD Outdoor Camp, o tabără de trei zile dedicată atât freelancerilor, cât și antreprenorilor, soloprenorilor și, în general, celor care își doresc să fie creativi și eficienți.

31
/07
/20

În seara de 4 august 1984, Richard Burton s-a dus la culcare pentru ultima dată. Nu s-a mai trezit niciodată. Cauza morții: hemoragie cerebrală. Peste câteva zile a fost înmormântat în cimitirul din Celigny (Geneva), îmbrăcat în costum roșu galez și împreună cu un volum de poezie de Dylan Thomas.