„Incognito”, o poveste despre creierul uman
https://www.ziarulmetropolis.ro/incognito-o-poveste-despre-creierul-uman/

Avanpremiera spectacolului „Incognito”, în regia lui Radu Iacoban, după textul omonim al autorului britanic Nick Payne, va avea loc la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova.

Un articol de Liliana Matei|22 august 2020

Patru actori interpretează douăzeci de personaje în trei povești intercalate, având ca subiect creierul uman, natura identității și cum suntem definiți de ceea ce ne amintim, „Incognito” este o explorare exaltantă a ceea ce înseamnă a fi om.

Avanpremiera va avea loc sâmbătă, 22 august și duminică, 23 august, de la ora 21:30, în aer liber, în Grădina TNC. Ambele reprezentații se vor juca cu casa închisă, premiera oficială urmând să aibă loc în momentul creării condițiilor de  prezentare și vizionare a acestui spectacol-eveniment la potențialul maxim.

„Câteva detalii despre Albert Einstein. Mai multe despre urmașii lui. O poveste despre un pianist care și-a pierdut memoria. Scene din viața unui neuropsiholog. Bonus: Destinul tulburat al unui medic patolog, perseverența unui jurnalist maniac, drama unui pacient care trăiește în buclă și, chiar dacă pare un pic neverosimil, dragoste. În toate formele ei”, spune Radu Iacoban despre acest spectacol.

Dramaturgul și scenaristul de origine britanică Nick Payne a câștigat prestigiosul premiu George Devine Award în 2009, cu piesa If There I I’ven’t Foundet Andet.

Nick Payne a studiat la Central School of Speech and Drama și la Universitatea din York, debutând la teatrul Royal Court în septembrie 2010 cu comedia lui Wanderlust. De asemenea, a câștigat premiul Evening Standard Best Play și a fost nominalizat la Olivier Award pentru cea mai bună piesă nouă.

Dramaturgul scrie și scenarii pentru film și TV. Serialul său de debut, Wanderlust fiind difuzat pe BBC One în Marea Britanie și pe Netflix în restul lumii.

În 2017, Nick Payne a adaptat The Sense Of An Ending de Julian Barnes pentru BBC Films, iar în prezent dezvoltă proiecte de film și televiziune cu Apple, House Productions, Cuba Pictures, Baby Cow și Dominic Cooke.

Regizor, actor și dramaturg, Radu Iacoban a absolvit Universitatea Națională de Teatru și Cinematografie (UNATC) București cu studii master în actorie și regie. Profesează în teatrul independent și teatrul de stat și recent a fost cooptat în echipa de scenariști a serialului „Vlad”, alături de Lia Bugnar și Anghel Damian, serial produs și difuzat de ProTV. A semnat regia a peste 20 de spectacole de teatru, iar în film, Radu Iacoban a colaborat cu regizori precum Andrei Crețulescu, Cristian Mungiu, Kari Skogland.

Echipa artistică a spectacolului „Incognito” este completată de Tudor Prodan, care semnează scenografia și a realizat proiecțiile video,  Aida Šošić – muzica și Bogdan Gheorghiu – light design.

Din distribuție fac parte actorii Iulia Colan, George Albert Costea, Ramona Drăgulescu și Vlad Udrescu.

20
/05
/22

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) a anunțat care sunt cei șase artiști ale căror nume se alătură pe Aleea Celebrităților în acest an: Sasha Waltz, Krzysztof Warlikowski (foto), Götz Teutsch, Éric-Emmanuel Schmitt, Claus Peymann și Ion Caramitru.

19
/05
/22

Asociația Bloc Zero a lansat primul număr al revistei de bandă desenată documentară POC!