Incurca-i drace! – intrigi politice și complicații amoroase, la Alba Iulia
https://www.ziarulmetropolis.ro/incurca-i-drace-intrigi-politice-si-complicatii-amoroase-la-alba-iulia/

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă vineri, 7 martie, de la ora 19:00, comedia „Incurca-i drace!” în regia lui Șerban Puiu. Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Un articol de Petre Ivan|25 februarie 2014

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă vineri, 7 martie, de la ora 19:00, comedia „Incurca-i drace!” în regia lui Șerban Puiu. Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

„Încurcă-i drace!” este o adaptare după piesa „Out of order” a dramaturgului englez Ray Cooney, pentru care a primit premiul Olivier – cea mai bună comedie a anului 2001.

Decorat cu titlul de Ofițer al Ordinului Imperiului Britanic în 2005, Ray Cooney este considerat unul dintre cei mai importanți autori de comedie britanici, fiind deseori comparat cu Georges Feydeau, autorul piesei „Puricele în ureche”.

Producția Teatrului Național din Sibiu este o comedie spumoasă, cu răsturnări de situație dintre cele mai neașteptate.

Având la bază o rețetă aparent simplă, spectacolul regizat de Șerban Puiu se remarcă prin precizia aproape mecanică a derulării scenelor în care actorul este pus în prim – plan, într-un joc plin de forță.

„Încurcă-i drace! e un spectacol important pentru că l-am realizat cu ocazia împlinirii a zece ani de când această generaţie de actori a terminat facultatea, iar eu le-am fost profesor.

E un spectacol cu o însemnătate specială pentru noi şi prin care îi aniversăm pe aceşti actori valoroşi ai teatrul sibian şi românesc.” a declarat regizorul înainte de premiera spectacolului de la Sibiu, din 2012.

Incurca-i drace

INFO Incurca-i drace!

după Ray Cooney

REGIA: Șerban Puiu; TRADUCEREA: Irina Margareta Nistor; SCENOGRAFIA: Luana Dragoiescu; DISTRIBUȚIA: Florin Coșuleț, Diana Fufezan, Cătălin Pătru, Pali Vecsei, Adrian Matioc, Adrian Neacșu, Mihai Coman, Codruța Vasiu/ Cristina Ragos, Veronica Popescu/ Raluca Iani, Cristina Stoleriu

Foto cu Incurca-i drace! – TNRS

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.