”Incursiune în abis” deschide Festivalul de Teatru de la Sibiu 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/incursiune-in-abis-deschide-festivalul-de-teatru-de-la-sibiu-2017/

Un spectacol de circ, muzică, foc şi elemente pirotehnice al unei companii franceze va deschide seria spectacolelor de stradă de la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS). Este vorba despre compania franceză de teatru ”Cie Remue Menage”, cea care va da startul spectacolelor outdoor de la cea de-a XXIV-a ediţie a manifestării, cu piesa ”Incursiune în abis”.

Un articol de Petre Ivan|2 Iunie 2017

Cea de-a XXIV-a ediţie a manifestării va aduce la Sibiu unele dintre cele mai mari companii de circ, muzică şi dans din lume, intrarea la toate spectacolele fiind gratuită.

«Incursiune în abis» este o paradă de lumini purtată de ritmul tobelor taiko şi de sunete electronice, acompaniate de meduze, stele strălucitoare, un cal de mare maiestuos şi de diavoli de mare pe picioroange. Circ, muzică, foc, elemente pirotehnice – toate acestea ne poartă într-un univers ce îmbină tărâmul subacvatic cu cel terestru.

Programul spectacolelor de stradă din cadrul FITS este completat cu teatru, dans, muzică, circ, efecte pirotehnice, lasere, reprezentaţiile urmând să aibă loc, în principal, în pieţele centrale ale oraşului, dar şi pe marile bulevarde.

Incursiune în abis

Incursiune în abis

Spectacolele de stradă sunt forţa acestui festival, iar calitatea lor a crescut de la an la an. Pentru ca sibienii şi cei care vin în Sibiu special pentru festival să se poată bucura de calitate şi diversitate în artele spectacolului, Piaţa Mare, Pietonala Bălcescu, Piaţa Mică şi alte spaţii în aer liber primesc cele mai importante companii în artele spectacolului de stradă care dau farmecul, emoţia şi marea aşteptare pe care Festivalul le aduce an de an. –  Constantin Chiriac, preşedintele FITS.

Spectacolul ”Acei oameni minunaţi şi maşinăriile lor visătoare” va anima pietonala Nicolae Bălcescu, îmbinând instalaţiile mecanice cu circul, muzica şi teatrul.

Farmecul carnavalului

Farmecul carnavalului

Compania ”Comparsa Las Monjas” va aduce la Sibiu ”Farmecul carnavalului”, un spectacol de muzică şi dans, pus în scenă de peste o sută de persoane.

Din Coreea de Sud, spectacolul ”Zâna, cerbii şi tăietorii de lemne” va aduce în centrul oraşului o marionetă-gigant de şase metri, cerbi care ţopăie pe picioroange cu arcuri, un cocoş-robot şi familia-de-feţe-zâmbăreţe.

De asemenea, patru zile ale festivalului vor fi dedicate unuia dintre cei mai mari creatori de circ din lume, David Dimitri, cu spectacolul ”Omul-Circ!”, ”o combinaţie inovatoare de acrobaţii, mers pe sârmă, muzică şi trapez”.

Accesul publicului la evenimentele de stradă programate în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu este gratuit.

FITS are loc la Sibiu în perioada 9-18 iunie, urmând a prezenta peste cinci sute de spectacole în zeci de locuri din oraş şi împrejurimi.

Foto:  Festivalul de Teatru de la Sibiu 2017 – sibfest.ro

17
/01
/19

TURISM CULTURAL. Iordania e cu mult mai mult decât deșertul Wadi Rum și Petra, minunea din deșert, binecunoscute de altfel călătorilor români. Vă propunem altceva.

16
/01
/19

Romanul autobiografic „Promisiunea zorilor” de Romain Gary (traducere din franceză și note de Daniel Nicolescu) a fost publicat la editura Humanitas Fiction, în anul 2018.

16
/01
/19

Editura Litera anunță peste 700 lansări editoriale noi în 2019 și vă propune să notați în agendă cărțile-eveniment peste care nu trebuie să treceți fără a le fi citit anul acesta.

16
/01
/19

Seară specială la Teatrelli, cu intrare liberă: Constantin Bălăceanu-Stolnici și Adrian Majuru invită publicul la o dezbatere care marchează împlinirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române.

15
/01
/19

Incluse în proiectul Viitorului Memoriei, o platformă dedicată memoriei Holocaustului în România, filmele documentare realizate, fără patos, de Olga Ștefan înregistrează mărturiile prețioase ale mai multor supraviețuitori ai persecuțiilor împotriva evreilor. O formă de amintire necesară și inevitabil fragmentată.

15
/01
/19

După cum veți afla de pe această pagină, sunt un băiețel de doi ani, diagnosticat după Crăciun cu neuroblastom* (cancer – cu metastaze multiple). Știu că asta sună un pic înfricoșător, dar câtă vreme există speranțe, rămân încrezător. Iată, am reușit și o rimă, mi se mai întâmplă...

15
/01
/19

Opera Națională București prezintă joi, 17 ianuarie, începând cu ora 18:30 spectacolul „Faust” de Charles Gounod. Regia poartă semnătura lui Alexandru Tocilescu, scenografia a fost creată de Cătălin Ionescu Arbore, coregrafia de către Alexa Mezincescu, iar mișcarea scenic de către Roxana Colceag. Maestru de cor Daniel Jinga. La pupitrul dirijoral se va afla Tiberiu Soare.

14
/01
/19

Spectacolul „Ultima bandă a lui Krapp”, în regia lui Toma Dănilă, după un text de Samuel Beckett, se joacă la Unteatru. În spectacol apare un singur actor: Constantin Cojocaru.

14
/01
/19

„Anul Cărții” se deschide cu o conferință națională dedicată profesioniștilor în comunicare din editurile românești. Programată pe data de joi, 17 ianuarie 2019, începând cu ora 10.00, la Salonul de Carte „Luceafărul” (Bulevardul Unirii nr. 10), conferința își propune să îi reunească pe specialiștii în comunicare din editurile autohtone.

Page 1 of 76912345...102030...Last »