„Inferno“, cel mai nou roman al lui Dan Brown va fi lansat, luni, în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/inferno-cel-mai-nou-roman-al-lui-dan-brown-va-fi-lansat-luni-in-romania/

,,Inferno”, cel mai nou roman al scriitorului american Dan Brown, va fi disponibil în librăriile româneşti începând de luni.

Un articol de Andrada Văsii|24 august 2013

„Inferno“, cel mai nou roman al scriitorului american Dan Brown, va fi disponibil în librăriile româneşti începând de luni. Odată cu publicarea romanelor sale inovatoare „Codul lui da Vinci“, „Simbolul pierdut“ şi „Îngeri şi Demoni“, Dan Brown a devenit un fenomen internaţional, amalgamând coduri, simboluri, artă şi istorie în cărţi fascinante, care au captivat sute de milioane de oameni din toate colţurile lumii.

Acum, cu „Inferno“, noul său roman, Dan Brown îi poartă pe cititori în Italia, călăuzindu-i printr-un peisaj inspirat de unul dintre cei mai mari clasici ai literaturii universale.

Robert Langdon, profesorul de simbologie de la Harvard, se trezeşte la miezul nopţii într-un spital. Dezorientat şi suferind din pricina unei răni la cap, el nu-şi aminteşte nimic din ce i s-a întâmplat în ultimele treizeci şi şase de ore, nici cum a ajuns acolo, nici de unde are acel obiect bizar pe care medicii l-au găsit în căptuşeala hainei sale.

Deşi am studiat «Infernul» lui Dante în studenţie, doar recent, în timp ce făceam cercetare în Florenţa, am început să apreciez cu adevărat influenţa durabilă a lucrării lui Dante asupra lumii moderne.

Dan Brown,
scriitor

Autorul a divulgat foarte puţine despre intriga romanului, spunând doar: „sunt încântat să pot purta cititorii într-o călătorie către adâncurile acestui domeniu misterios… un peisaj împânzit de coduri, simboluri şi pasaje secrete”.

Lumea lui Langdon se transformă în haos şi se vede nevoit să fugă prin Florenţa împreună cu Sienna Brooks, o tânără a cărei prezenţă de spirit îi salvează viaţa. Profesorul îşi dă repede seama că se află în posesia unei serii de coduri îngrijorătoare create de un om de ştiinţă sclipitor – un geniu a cărui obsesie legată de sfârşitul lumii este egalată doar de pasiunea pentru una dintre cele mai influente capodopere care s-au scris vreodată – „Infernul”, al lui Dante Aligheri, notează Mediafax.

„Inferno” este cel de-al patrulea roman din seria ,,Langdon”, precedat de „Îngeri şi Demoni”, „Codul lui da Vinci” – care s-a vândut în mai mult de 82 de millioane de exemplare în întreaga lume şi l-a consacrat pe Brown drept cel mai bine vândut autor de cărţi pentru adulţi – şi „Simbolul Pierdut”, toate apărute în România, la Editura Rao.

Foto credit: Dan Brown

13
/09
/22

Petre Barbu îşi aşteaptă cititorii, joi, 15 septembrie, de la ora 19.00, pe terasa Librăriei Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei 45, Bucureşti), la o discuţie despre noul său roman, „Vremea tatălui”, publicat de curând în colecția Fiction Ltd. a editurii Polirom.

13
/09
/22

Vineri, 16 septembrie, de la ora 16.00, în prezența lui Gabriel Liiceanu, magazinul Humanitas-Takumi Lipscani 42 se va adăuga lanțului de librării Humanitas. Un parter, trei etaje de cărți și încă un etaj ocupat de Takumi, unul dintre cele mai mari și mai rafinate magazine de cadouri japoneze din Europa. 350 de metri pătrați dedicați cărților și celor mai frumoase cadouri.

09
/09
/22

CENTENAR La 100 de ani de la nașterea lui Marin Preda, ne amintim de arta și de universului unui prozator unic. Ziarul Metropolis vă prezintă un dialog de arhivă despre relația scriitorului cu teatrul.

29
/08
/22

Cei care vor vedea pe rafturile librăriilor cartea lui Eddie Jaku, Cel mai fericit om de pe Pământ, involuntar vor face o serie de presupuneri privind motivele fericirii sale. Dar, cât de bogată le-ar fi imaginația, tot va fi greu de ghicit că Cel mai fericit om de pe Pământ este un supraviețuitor al lagărelor de concentrare de la Buchenwald și Auschwitz, iar cartea pe care o semnează e mărturia sa cutremurătoare și, paradoxal, plină de speranță, din acel infern.

26
/08
/22

În Cel mai fericit om de pe Pământ, bestseller publicat de Editura Trei și lansat de Eddie Jaku la vârsta de 100 de ani, autorul povestește ce au însemnat cei 7 ani de detenție în lagărele morții. Detaliile sunt surprinzătoare, dincolo de imaginație și fără să poată primi vreo explicație coerentă. De altfel, Eddie Jaku mărturisea că, după ce a fost martorul unor asemenea atrocități și a observat în ce abisuri ale urii poate coborî ființa umană, ani la rând l-a frământat o singură întrebare: De ce?

19
/08
/22

Ai Weiwei, unul dintre cei mai mari artiști ai secolului XXI, rememorează istoria vieții sale și a tatălui său în volumul autobiografic „1000 de ani de bucurii și dureri” (Editura Trei, 2022), oferind în același timp o captivantă incursiune în istoria recentă a Chinei.

18
/08
/22

Volumul „Născut în URSS” de Vasile Ernu, publicat la Polirom în cinci ediții, a apărut în limba japoneză, la Gunzosha Publishing Co (traducere de Seiko Takesono). La aceeași editură, se află în pregătire și volumul „Sălbaticii copii dingo” (Polirom, 2021, două ediții).