„Infinit Pozitiv” are premiera la Muzeul Național al Literaturii Române
https://www.ziarulmetropolis.ro/infinit-pozitiv-are-premiera-la-muzeul-national-al-literaturii-romane/

Sâmbătă, 10 octombrie, şi duminică, 11 octombrie, de la ora 18:00, are loc la Muzeul Naţional al Literaturii Române (sediul din str. Nicolae Creţulescu nr. 8) premiera spectacolului „Infinit Pozitiv”, în regia lui Alex Fifea, produs de Asociaţia Carusel.

Un articol de Liliana Matei|1 octombrie 2020

Distribuția este alcătuită din: Mădălina Brândușe, Paula Dunker și Alex Fifea. Costumele sunt create de Nona Șerbănescu.

Spectacolul va avea loc în curtea muzeului, în aer liber și cu respectarea normelor de distanțare fizică (1,5 m distanță între scaune) și cu obligativitatea purtării măștii pentru spectatori.

Numărul maxim de spectatori pentru fiecare dintre reprezentații va fi de 20, de accea participarea la spectacol va fi condiționată de rezervarea prealabilă confirmată de organizatori la adresa de e-mail arthub107@gmail.com. Accesul la spectacole este gratuit.

În decembrie 1990 numărul cazurilor de SIDA la copii în România depășea totalul cazurilor raportate de celelalte țări din Europa. 1090 de cazuri de SIDA pediatric din care 97% la copii cu vârste mai mici de 3 ani. În total, în anii 90 în România, au fost infectate peste zece mii de persoane, un adevărat accident epidemiologic denumit de specialiști ”cohorta inițială”. Ce s-a întâmplat cu acei copii? Câți dintre ei au supraviețuit și unde sunt ei astăzi? Cum este să trăiești cu HIV în România? Cum a evoluat situația persoanelor infectate cu HIV din România și cum ne raportăm astăzi la virus? Acestea sunt doar o parte dintre întrebările la care echipa proiectului „Infinit pozitiv” a căutat răspuns.

Rezultat al unei documentări realizate de-a lungul unui an, spectacolul analizează poveștile de viață a șase personaje care trăiesc cu HIV în România. Istoriile lor personale curg în paralel cu istoria post-socialistă a României și cu evoluția fenomenelor asociate HIV la noi în țară.

„Infinit pozitiv” este un spectacol despre informare, acceptare, destigmatizare.

Mai multe detalii despre adresă și acces în evenimentul  de Facebook, aici: https://www.facebook.com/events/3647714375261604/.

07
/05
/21

7 mai 2007, București. Octavian Paler, personalitate în aceeași măsură iubită și controversată, murea la vârsta de 80 de ani, după ce, în urmă cu cinci ani suferise un atac cerebral.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

06
/05
/21

Teatrul de Comedie își reia programul reprezentațiilor începând cu weekend-ul 14-16 mai și își invită spectatorii în sala de spectacole, unde le promite o atmosferă unică, care îi va face să se simtă ca acasă.

06
/05
/21

Teatrul Mic se redeschide pentru public la finalul acestei săptămâni, conform reglementărilor, doar la 30% din capacitatea sălii- sâmbătă, 8 mai și duminică, 9 mai 2021, la Sala Studio – Gabroveni 57, cu primele reprezentații ale spectacolelor „Bull” de Mike Bartlett, regia Silviu Debu și „Emigranți” de Slawomir Mrozek, regia Claudiu Istodor.

28
/04
/21

Fundația Alexandrion anunţă finaliştii Galei Premiilor Matei Brâncoveanu 2021: 5 tineri cu abilităţi şi pasiuni diferite, care au ȋn comun curajul şi determinarea de a iniţia şi coordona proiecte care generează schimbări pozitive importante ȋn comunităţile lor.