„Infinit Pozitiv” are premiera la Muzeul Național al Literaturii Române
https://www.ziarulmetropolis.ro/infinit-pozitiv-are-premiera-la-muzeul-national-al-literaturii-romane/

Sâmbătă, 10 octombrie, şi duminică, 11 octombrie, de la ora 18:00, are loc la Muzeul Naţional al Literaturii Române (sediul din str. Nicolae Creţulescu nr. 8) premiera spectacolului „Infinit Pozitiv”, în regia lui Alex Fifea, produs de Asociaţia Carusel.

Un articol de Liliana Matei|1 octombrie 2020

Distribuția este alcătuită din: Mădălina Brândușe, Paula Dunker și Alex Fifea. Costumele sunt create de Nona Șerbănescu.

Spectacolul va avea loc în curtea muzeului, în aer liber și cu respectarea normelor de distanțare fizică (1,5 m distanță între scaune) și cu obligativitatea purtării măștii pentru spectatori.

Numărul maxim de spectatori pentru fiecare dintre reprezentații va fi de 20, de accea participarea la spectacol va fi condiționată de rezervarea prealabilă confirmată de organizatori la adresa de e-mail [email protected]. Accesul la spectacole este gratuit.

În decembrie 1990 numărul cazurilor de SIDA la copii în România depășea totalul cazurilor raportate de celelalte țări din Europa. 1090 de cazuri de SIDA pediatric din care 97% la copii cu vârste mai mici de 3 ani. În total, în anii 90 în România, au fost infectate peste zece mii de persoane, un adevărat accident epidemiologic denumit de specialiști ”cohorta inițială”. Ce s-a întâmplat cu acei copii? Câți dintre ei au supraviețuit și unde sunt ei astăzi? Cum este să trăiești cu HIV în România? Cum a evoluat situația persoanelor infectate cu HIV din România și cum ne raportăm astăzi la virus? Acestea sunt doar o parte dintre întrebările la care echipa proiectului „Infinit pozitiv” a căutat răspuns.

Rezultat al unei documentări realizate de-a lungul unui an, spectacolul analizează poveștile de viață a șase personaje care trăiesc cu HIV în România. Istoriile lor personale curg în paralel cu istoria post-socialistă a României și cu evoluția fenomenelor asociate HIV la noi în țară.

„Infinit pozitiv” este un spectacol despre informare, acceptare, destigmatizare.

Mai multe detalii despre adresă și acces în evenimentul  de Facebook, aici: https://www.facebook.com/events/3647714375261604/.

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).