Infirmul din Inishmaan, Pentru prima oară la Bucureşti – Teatrul Odeon
https://www.ziarulmetropolis.ro/infirmul-din-inishmaan-pentru-prima-oara-la-bucuresti-teatrul-odeon/

Pentru prima oară la Bucureşti, Teatrul „U Mosta” din Perm (Rusia) prezintă, sâmbătă, 28 noiembrie , de la ora 19.00, la Teatrul Odeon (Sala Majestic), spectacolul Infirmul din Inishmaan, de Martin McDonagh. Spectacolul va fi prezentat cu supratitrare în limba română.

Un articol de Petre Ivan|17 noiembrie 2015

Infirmul din Inishmaan este o comedie neagră de Martin McDonagh, care leagă povestea de filmarea reală a documentarului Omul din Aran.

O comunitate mică din Insulele Aran din Inishmaan, de pe coasta de vest a Irlandei, află cu încântare că o echipă de filmare de la Hollywood soseşte în vecinătate, la Inishmore, pentru a face un documentar despre viața pe insule.

„Infirmul” Billy Claven, dornic să scape de bârfa, sărăcia și plictiseala din Inishmaan, concurează pentru un rol în film, și spre surprinderea tuturor, orfanul și proscrisul are o șansă … sau cel puţin aşa se crede.

Pornind de la piesa lui McDonagh, Teatrul „U Mosta” a reușit să creeze un spectacol straniu, amuzant și emoționant, care în 2010 a câștigat prestigiosul Premiu național de teatru „Masca de Aur”.

De la premieră, spectacolul a fost prezentat în 27 de festivaluri naţionale şi internaţionale și a câștigat 10 Grand–prix-uri.

Infirmul din Inishmaan – INFO

de Martin McDonagh

Regizor și scenograf: Serghei FedotovInfirmul din Inishmaan

cu: Alevtina Borovskaya, Irina Molyanova, Iliya Baboshin, Vasiliy Skidanov, Sergei Melnikov, Anastasia Muratova, Vladimir Ilyin, Semen Mineralov, Galina Grinberg

Teatrul „U Mosta”

Teatrul „U Mosta” este unul dintre cele mai importante teatre din Rusia, singurul teatru mistic din lume, câştigător a numeroase premii naţionale şi internaţionale, cu participări la festivaluri din India, Egipt, Austria, Germania, Polonia, Republica Cehă, Bulgaria, Bosnia & Herzegovina, Macedonia, Lituania, Letonia, Estonia, Ungaria, Slovacia, Ucraina, Belarus.

Este un teatru de autor, care păstrează și continuă cele mai bune tradiții ale teatrului psihologic rusesc și combină ideile teatrului de repertoriu cu teatrul laborator.

Durata spectacolului: 2h și 40 minute cu pauză

Prețul biletelor: 31,80 lei și 15,90 lei.

Foto: Infirmul din Inishmaan – teatrul-odeon.ro

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.