Informare de presă privind Gala Premiilor Matei Brâncoveanu 2021
https://www.ziarulmetropolis.ro/informare-de-presa-privind-gala-premiilor-matei-brancoveanu-2021/

Ca urmare a unor suspiciuni legate de o posibilă utilizare a sistemului de vot electronic al Galei Premiilor Matei Brâncoveanu 2021 într-o manieră care încalcă prevederile Regulamentului disponibil pe website-ul de campanie https://matei-brancoveanu.fundatia-alexandrion.ro/regulament/ Fundaţia Alexandrion a sistat temporar procesul de votare.

Un articol de Liliana Matei|28 mai 2021

Astfel, în data de 25 mai 2021 Fundaţia Alexandrion a sesizat o creştere amplă şi inexplicabil de rapidă a numărului de voturi, de la 1805 la 4373, pentru Ovidiu Andriş, unul dintre cei 5 finalişti ai Galei. Fundaţia Alexandrion a demarat imediat o anchetă, pentru a identifica dacă există voturi  care prezintă caracteristici incompatibile cu regulamentul concursului. În acest moment specialiştii implicaţi ȋn anchetă analizează faptele pentru a determina cauzele care au condus la această situaţie şi pentru a găsi soluţii care să permită reluarea campaniei.

Procesul de votare a fost sistat şi va rămâne astfel până la soluţionare. Toate voturile obţinute ȋntr-o manieră care ȋncalcă prevederile regulamentului competiţiei, indiferent căruia dintrei cei 5 finalişti au fost acordate  vor fi eliminate şi nu vor fi luate ȋn calcul pentru clasamentul final.

De asemenea, pentru a preȋntâmpina confruntarea cu situaţii similare după reluarea campaniei, Fundaţia Alexandrion va implementa măsuri de securitate suplimentare care vor spori siguranţa procesului de votare şi va face toate demersurile legale necesare pentru a proteja reputaţia tuturor celor implicaţi ȋn proiect, precum şi imaginea şi integritatea Galei Premiilor Matei Brâncoveanu.

Dorinţa Fundaţiei Alexandrion este de a clarifica această situaţie, ȋntr-un mod transparent şi echitabil, fără a leza imaginea vreunuia dintre cei 5 finalişti.

Fundaţia Alexandrion subliniază că toţi cei 5 finalişti ai Galei Premiilor Matei Brâncoveanu 2021 sunt oameni cu calităţi umane şi morale excepţionale şi le mulţumeşte pentru implicarea ȋn proiect şi dedicarea lor din perioada campaniei de votare. De asemenea, multumeşte publicului  pentru interesul acordat Galei și  încurajează exprimarea votului ȋntr-un mod responsabil şi onest, pentru a oferi tuturor finalistilor şanse egale de a câştiga competiţia si pentru ca reputatia lor să nu fie afectată.

Data la care va avea loc Gala Premiilor Matei Brâncoveanu 2021 a fost amânată şi va fi anunţată ulterior.

06
/07
/22

A doua ediție a Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu” va avea loc în perioada 17 - 23 iulie 2022, în stațiunea 2 Mai. Timp de o săptămână, iubitorii de artă de toate vârstele se vor putea bucura de peste 20 de evenimente culturale cu intrare liberă, de la concerte și proiecții de film în aer liber și până la spectacole, expoziții, masterclassuri și ateliere de teatru pentru copii și adolescenți.

06
/07
/22

Avishai Cohen Quartet (IL), Roberto Fonseca Trio (CU), Mircea Tiberian Trio (RO), GANNA (UKR), Elena Mîndru Quartet (RO), Mădălina Pavăl Orchestra (RO), Apifera (IL) și Paperjam (RO) completează lista artiștilor care vor concerta la a X-a ediție a festivalului Jazz in the Park, ce va avea loc în Parcul Etnografic din Cluj-Napoca, în 1-4 septembrie.

05
/07
/22

Marți, 5 iulie 2022, a început la Craiova de-a IV-a ediție a Festivalului Tinerilor Regizori Theater Networking Talents - #TNT2022. Unul dintre cele mai dinamice și provocatoare evenimente culturale ale verii, dedicat artiștilor de teatru din noua generație, TNT aduce pe scena Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova 14 spectacole de teatru, instalații, concerte, dezbateri și proiecții de film. Lansarea platformei #TNT2022 a avut loc pe 5 iulie, de la ora 20:00, în foaierul Teatrului Național „Marin Sorescu”, după spectacolul care deschide această ediție.

05
/07
/22

Pe 1 iulie EUROPAfest#29 a debutat în forță cu un duo de excepție format din câștigătorii „Deutscher Rock und Pop Preis“, eveniment considerat Oscarul muzical al Europei. Opening Gala Concert i-a avut ca nume de afiș pe “Best guitarist” 2021 – Peter Autschbach | Germania și “Best Voice” 2019 - Samira Saygili | Turcia, Germania, care au susținut un concert de neuitat alături de artiști din Italia, Statele Unite și Indonezia.

05
/07
/22

Luni, 4 iulie, la Palatul Culturii din Bistrița a avut loc ediția cu numărul 30 a Galei Premiilor UNITER. Întreaga Gală a fost o reverență adusă omului de cultură Ion Caramitru, președintele uniunii timp de 31 de ani, inițiatorul acestui program.

05
/07
/22

Minionii (ființe mici, galbene, cilindrice, cu unul sau doi ochi acoperiți de ochelari, care vorbesc limba „minioneză” pe care doar maleficul lor stăpân, Gru, pare s-o stăpânească la perfecție) și-au câștigat celebritatea binemeritată și au ajuns, iată, cap de afiș al celui de-al doilea lungmetraj dedicat poveștii lor.

05
/07
/22

15 profesioniști de top din domeniul cultural, marketing și antreprenoriat au acceptat invitația de a deveni mentori la prima ediție Whatifany, programul inovator de orientare profesională dedicat liceenilor. Un demers educațional gândit ca o completare a eforturilor depuse de-a lungul celor 12 ani de studiu, programul debutează cu o ediție-pilot în luna septembrie, la București. Organizat în două etape, începând cu luna septembrie, Whatifany le va oferi participanților șansa de a interacționa atât cu experții din cele trei domenii, cât și cu mediile profesionale în care aceștia activează, în cadrul unor stagii de internship.

05
/07
/22

Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal va deschide miercuri, 6 iulie 2022, ora 19.30, la Ateneul Român, celebrul festival international “Vara Magică”. Programul va cuprinde Ludwig van Beethoven – Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 61, solist Josef Špaček şi Modest Musorgski/Maurice Ravel – Tablouri dintr-o expoziție.

05
/07
/22

Teatrul Național din Timișoara deschide drumuri. Face parte din istoria lui, din destinul lui. Așa cum România modernă va trebui să își asume momentul în care actorii Naționalului au oprit spectacolul de pe scenă și le-au deschis revoluționarilor strânși în Piața Victoriei, în 16 decembrie 1989, porțile Teatrului în numele libertății și al adevărului, schimbând istoria, tot așa, în același spirit, urmându-și rostul și rolul său de creator de spectacole, dar urmărind excelența, profesionalismul, Teatrul Național deschide drumuri în direcția civismului, a determinării, a umanității în toate aspectele pe care le reunește acest concept.

05
/07
/22

Adaptarea lui Xavier Giannoli a romanului lui Honoré de Balzac despre ambiții literare și corupția din media în Parisul secolului XIX ajunge în cinema din 8 iulie, distribuit de Independența Film. Prezentat în premieră internațională la Festivalul de la Veneția și câștigător a șapte premii César, printre care și premiul pentru cel mai bun film, Iluzii pierdute reunește în distribuție nume cunoscute precum Cécile de France, Xavier Dolan sau Gérard Depardieu.