„Infractorii” și „Hoțul perfect și Puterea dragostei”, două premiere la Teatrul Dramaturgilor Români
https://www.ziarulmetropolis.ro/infractorii-si-hotul-perfect-si-puterea-dragostei-doua-premiere-la-teatrul-dramaturgilor-romani/

Cel mai nou teatru bucureştean, Teatrul Dramaturgilor Români, începe anul 2018 cu două premiere: „Infractorii” de Ana-Maria Bamberger şi „Hoţul perfect şi Puterea dragostei” de Dan Tărchilă şi Ion Băieşu.

Un articol de Petre Ivan|19 Ianuarie 2018

Spectacolul „Infractorii” de Ana-Maria Bamberger, în regia lui Dan Tudor, va avea premiera oficială pe 21 ianuarie 2018, ora 19.00 în Sala Iosif Naghiu a Teatrului Dramaturgilor Români.

Textul Anei-Maria Bamberger, premiat în 2013 în cadrul Festivalului Comediei Românești (festCO), este o comedie spectaculoasă în care personajele interpretate de Ada Navrot și Dan Tudor își schimbă reciproc destinul printr-o serie de evenimente cel puțin bizare. Scenografia spectacolului este semnată de Corina Grămoşteanu, muzica de Vlaicu Golcea și coregrafia de Florin Fieroiu.

Pe 25 ianuarie 2018, în sala Ion Băieșu va avea loc premiera oficială a spectacolului „Hoțul perfect și Puterea dragostei” în regia lui Paul Chiribuță. Spectacolul-coupé îi aduce pe Gavril Pătru, Paul Chiribuță și Ana Maria Ivan în situații limită care demonstrează fragilitatea reperelor personale, totul într-o notă comică neașteptată. Ilustrația muzicală îi aparține lui Alexandru Suciu, scenografia este semnată de Daniel Divrician și multi-media Dan Ionescu.

Biletele pentru spectacolele Teatrului Dramaturgilor Români pot fi achiziționate pe www.bilet.ro , la sediul Teatrului din Calea Griviței 64-66 sau rezervate la 0756021105.

Infractorii

Spectacolele sunt supratitrate în limba engleză. Detalii despre programul și proiectele TDR veți găsi accesând www.teatruldramaturgilor.ro.

Foto: „Infractorii”, „Hoțul perfect și Puterea dragostei”, Teatrul Dramaturgilor Români – facebook

22
/02
/19

Douăsprezece episoade din viața scriitorului Romain Gary, surprinse de François-Henri Désérable în romanul-tribut „Un anume domn Piekielny” (Editura Humanitas Fiction).

22
/02
/19

Toate problemele par să fi înghețat sub stratul uriaș de zăpadă în acest orășel nordic. Nels Coxman (Liam Neeson), cetățean model și familist convins, este pus la grea încercare în momentul în care fiul sau este găsit mort în circumstanțe foarte misterioase.

21
/02
/19

Omul cel bun din Seciuan de Bertolt Brecht, spectacolul montat de regizorul Andrei Şerban la Teatrul Bulandra, rămâne o parabolă grăitoare despre „omul nou”. I-am putea spune la fel de bine „omul contemporan” sau într-o formulă deja consacrată, „omul recent”.

21
/02
/19

CRONICĂ DE FILM Cu „The Favourite” (2018), grecul Yorgos Lanthimos se instalează confortabil în zona mainstream a cinema-ului de autor. Este cel mai puțin perturbator film al său și, probabil, cel mai relaxat, chiar dacă sunt prezente toate mărcile sale stilistice. O lejeritate și o lipsă de încrâncenare binevenite.

21
/02
/19

“Charleston” (regia Andrei Crețulescu), “Dragoste 1. Câine” (regia Florin Șerban), “Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” (regia Radu Jude), “Moromeții 2” (regia Stere Gulea) și “Pororoca” (regia Constantin Popescu) intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film. Câstigătorii vor fi anunțați în cadrul Galei Premiilor Gopo, care va avea loc marți, 19 martie, la Teatrul Național din București. Evenimentul va fi transmis live, începând cu ora 20.00, pe Film Now.

21
/02
/19

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită la vernisajul expoziției „UNArte la Antipa’’ care va avea loc vineri, 22 februarie de la ora 14.00, la sediul muzeului din Șoseaua Kiseleff nr. 1.

21
/02
/19

Violonistul LIVIU PRUNARU, concert-maestru al celei mai bine cotate orchestre simfonice din lume, Royal Concertgebouw Amsterdam, artistul care se bucură de dreptul de folosinţă asupra viorii de patrimoniu universal  Stradivarius „Pachoud” din 1694 – va putea fi aplaudat la Sala Radio, într-un concert extraordinar în care se va afla într-o dublă ipostază: de solist și... dirijor!

21
/02
/19

Apoi, lucrurile au luat o întorsătură nedorita. Tati a descoperit că durerile constante pe care le resimtise in ultimele zile in zona toracelui erau semnul unei boli grave, apărută pe fondul stresului și imunității scăzute.

21
/02
/19

De‑acum eram tot timpul împreună, titirelul, mama, tata şi cu mine, titirelul cu toanele lui, noi, ceilalţi trei, cu nelinistile și micile noastre bucurii.

Page 1 of 77812345...102030...Last »