Îngerii vin degeaba… la teatrul Masca
https://www.ziarulmetropolis.ro/ingerii-vin-degeaba-la-teatrul-masca/

Sâmbãtã, 24 noiembrie, teatrul Masca va fi locul în care îngerii vin degeaba. Sau ṭara. Povestea piesei vorbeşte despre America Latinã, mai exact despre un sat populat cu personaje parcã rupte din cãrṭile consacrate ale scriitorilor latini. Acesta este toposul în care un înger alege sã poposeascã. Contextul ? Dictatorul local îşi exercita puterea prin decrete […]

Un articol de Andrada Văsii|21 noiembrie 2012

Sâmbãtã, 24 noiembrie, teatrul Masca va fi locul în care îngerii vin degeaba. Sau ṭara. Povestea piesei vorbeşte despre America Latinã, mai exact despre un sat populat cu personaje parcã rupte din cãrṭile consacrate ale scriitorilor latini. Acesta este toposul în care un înger alege sã poposeascã. Contextul ? Dictatorul local îşi exercita puterea prin decrete şi încerca sã se substituie Divinitãṭii.

 

Intrebându-se dacã acesta este miracolul pe care l-au aşteptat atâta timp, oamenii încep sã se prindã într-un joc greoi, nemilos şi plin de faṭete ale improbabilului uman.

 

Mihai Mãlaimare declarã despre piesã : Țara unde Îngerii vin degeaba vă invită să descoperiți o lume în care realul se împletește cu fantasticul, în care istoria este un exercițiu al uitării și libertatea, un cuvânt golit de sens”.

 

Dacã somnul raṭiunii naşte monştri, aici speranṭa neprevãzutului a contribuit la hilarul momentului. O piesã grea, apãsãtoare care va determina o mişcare interioarã profundã şi perpetuã în fiecare spectator.

07
/08
/13

Marina Abramović (66 de ani), un artist performativ cu un destin colosal, vorbeşte despre motivaţiile din spatele artei sale, care a pus pe gânduri milioane de oameni. „Suferința este întotdeauna bună. Niciun fel de operă de artă măreață nu a fost creată dintr-un sentiment de fericire“.

07
/08
/13

CRONICĂ DE FILM „Un episod din viaţa unui adunător de fier vechi“, noul film al premiatului regizor bosniac Danis Tanović, este o încercare ambiţioasă şi parţial reuşită de anulare a graniţelor dintre documentar şi ficţiune. Îndrăzneală suficientă pentru a-l face recomandabil, însă nu şi memorabil.