Îngerul din noi poate fi salvat?
https://www.ziarulmetropolis.ro/ingerul-din-noi-poate-fi-salvat/

Una dintre cele mai bune comedii care se poate vedea pe scena Teatrului de Comedie din Bucureşti este ”20 de minute cu îngerul” de Alexandr Vampilov, poartă semnătura regizorală inconfundabilă a lui Felix Alexa şi spune o poveste despre bunătatea care, uneori, poate provoaca suspiciuni.

Un articol de Georgiana Ene|28 Martie 2018

Spectacolul își are punctul de plecare într-un clișeu simplu– o dimineață după o petrecere într-o cameră de hotel, într-un oraș de provincie din Rusia, unde doi bărbați mahmuri fac un real efort de supraviețuire, în lipsa unui… strop de alcool. Gabriel Răuță și Alexandru Conovaru redau fidel criza marcată atât de lipsa alcoolului și a banilor și caută cu disperare o soluție.

Aceștia compun tabloul camerei de hotel și a situației disperate prin gesturi simple într-o tonalitate comică, susținuți de prezența vecinilor lor: un violonist (Bogdan Colteț) și cuplul de tineri îndrăgostiți (Anghel Damian și Irina Ștefan) Li se alătura menajera (Mihaela Teleoacă) și salvatorul lor (Dan Tudor), care prin gestul lui – acela de a le oferi bani – stârnește indignare.

Povestea aparent comică despre alienarea pe care o provoacă banii făcând oamenii suspicioși față de orice acțiune dezinteresată, în profunzime real de dureroasă, pe care o prezintă Felix Alexa, este despre slăbiciunea și neîncrederea oamenilor, despre bunătate – oare mai există?, într-o perfectă armonie cu ilustrația muzicală- text și scenografie sugestivă. Situațiile comice absurde și dialogul viu provoacă râsul spontan al spectatorilor.

Felix Alexa ghidează subtil spectatorul în demonstrația mai puțin intelectuală a protagoniștilor în substratul întâmplărilor, fără forțări de sens sau simbolistica inutilă. Spectacolul dobandește astfel claritate, impune ideile prin soluții simple și are o poezie aparte generată de replicile savuroase susținute de muzica special aleasă de regizor.

Apariția tinerei femei în dezbaterea violentă a vecinilor și încercarea acesteia de a oferi o altă perspectivă situației este ca o ancoră de care bărbatul binevoitor se agață. Emoția pură și simplă pe care aceasta o transmite prin simpla apariție în transpunerea în pielea personajului cu adanci vibrații “reprezintă o parabolă despre lumea dezumanizată în care trăim, o comedie cinică despre cum ne-am sălbăticit sufletele, fără să ne dăm seama. Și tocmai acest amestec fascinant de umanitate dezlănțuită, aflată în criză, și o puritate umană ce nu poate părea astăzi normală, ci doar „îngerească”, creează imaginea reală a lumii în care trăim, plină de confuzie și contraste. Dar oare „îngerul” aflat în fiecare din noi poate fi, totuși, salvat?” (Felix Alexa).

”20 de minute cu îngerul”

de Alexandr Vampilov

Regie și light design: Felix Alexa

Scenografie: Andrada Chiriac

Distribuție: Dan Tudor, Gabriel Răuță, Alexandru Conovaru, Mihaela Teleoacă, Bogdan Cotleț, Anghel Damian, Irina Ștefan

Foto: 20 de minute cu îngerul – Mihaela Marin, Teatrul de Comedie

22
/03
/19

Jim Carrey (57 de ani) este, din toamna trecută, protagonistul serialului de comedie „Kidding“/„Glumeam!“, disponibil pe HBO GO, producţie pentru care actorul a făcut echipă cu regizorul Michel Gondry, alături de care a lucrat la Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Puteți vedea, aici, o scurtă privire de ansamblu (epic tribute) asupra carierei lui Jim Carrey, clip realizat de Alexandru Catrina.

21
/03
/19

Trupa britanică The Cure a înregistrat un nou album de studio, primul în decurs de zece ani, potrivit declaraţiilor solistului, Robert Smith. Invitat la emisiunea „The John Maytham Show” pentru a vorbi despre concertul pe care grupul îl va susţine joi, în Capetown, Smith a făcut dezvăluiri despre albumul care urmează „4:13 Dream”, lansat în 2008.

21
/03
/19

Când ați ascultat ultima oară o creație semnată de marele Amadeus? Mozart – considerat geniul muzicii clasice, care a compus peste 600 de lucrări în nenumărate genuri (operă, simfonii, concerte, muzică de cameră etc.) în doar 35 de ani de viață trăiți extrem de intens – este cel căruia îi este dedicat în întregime concertul susținut miercuri, 27 martie (19.00), la Sala Radio, de ORCHESTRA  DE  CAMERĂ RADIO, sub bagheta dirijorului RADU POSTĂVARU.

21
/03
/19

Au trecut câțiva ani buni de când, într-un alt sfârșit de martie, am avut șansa unei întâlniri cu actrița Carmen Stănescu. Era anul 2011. Avea atunci 86 de ani și alesese deja să stea departe de scenă, să rămână acasă la ea, în apartamentul de pe Bulevardul Dacia, unde prefera să oprească timpul în loc și să trăiască într-o altă lume…

21
/03
/19

Duminică am fost la muzeu pentru o scurtă incursiune in mintea întortocheată a lui Leonardo Da Vinci. Doar că fără titirel și mami, epuizați după cele aproape zece zile de spitalizare. Pe drum, ne-am oprit cu Alessandro, tatăl lui Lorenzo, la un showroom auto. Cam scumpe mașinile de acolo, totuși, pentru buzunarele noastre pline cu caramele.

Page 1 of 78412345...102030...Last »