Inimi cicatrizate a fost selecţionat în Coproduction Village
https://www.ziarulmetropolis.ro/inimi-cicatrizate-a-fost-selectionat-in-coproduction-village/

Cel mai nou proiect al regizorului Radu Jude, „Inimi cicatrizate“, a fost selectat în cadrul ,,Coproduction Village” la ,,Festival De Cinema Europeen des Arcs”. Evenimentul va avea loc luna viitoare, în perioada 14-17 Decembrie 2013, în Alpii francezi.

Un articol de Andrada Văsii|19 noiembrie 2013

Cel mai nou proiect al regizorului Radu Jude, „Inimi cicatrizate“, a fost selectat în cadrul „Coproduction Village“ la ,,Festival De Cinema Europeen des Arcs”. Evenimentul va avea loc luna viitoare, în perioada 14-17 Decembrie 2013, în Alpii francezi.

La „Coproduction Village” din cadrul „Festival De Cinema Europeen des Arcs” (14-21 Decembrie 2013) au fost selectate 25 de proiecte cinematografice europene aflate în dezvoltare. În cadrul secțiunii vor participa peste 250 de profesioniști (producători, agenți, distribuitori) de pe întreg continentul.

Alături de Radu Jude au mai fost selectați Adrian Sitaru cu noul său proiect: „The Fixer” dar și Bogdan Mirică cu „Dogs”.

Inimi cicatrizate este o adaptare liberă a textelor literare autobiografice ale scriitorului Max Blecher și în special a romanului omonim. Regizorul Radu Jude continuă, cu acest nou proiect, să exploreze „relația omului cu corpul, cu finitudinea şi cu degradarea corporală”, temă abordată și în scurtmetrajul „O umbră de nor”.

Legat de acest nou proiect regizorul Radu Jude menționează: „cred că forța cinematografului nu stă în poveste, nici în diversele filozofii din spatele poveștilor, ci în uriașa lui capacitate descriptivă. Sper că acest film nu va „spune” ceva, nu va avea un „sens”, nu va comunica „semnificații”, sper doar că el va arăta, că va oferi descrierea amănunțită a unei experiențe umane limită la care să ne raportăm cu duioșie, cu teamă și cu respect.”

Un regizor cu renume pentru Inimi cicatrizate

Radu Jude este regizorul scurtmetrajelor câștigătoare a numeroase premii „Lampa cu căciulă”, „Alexandra”, „O umbră de nor”. Lungmetrajul de debut, „Cea mai fericită fată din lume” a fost distins cu Premiul CICAE la Festivalul de la Berlin, Premiul FIRESCI la Festivalul de la Sofia, Premiul pentru Cel mai bun scenariu la B-EST International Film Festival si Premiul FIPRESCI la IndieLisboa.

Citiţi şi: „Inimi cicatrizate“, un nou film de Radu Jude

Cel de-al doilea lungmetraj realizat de Radu Jude, „Toată lumea din familia noastră”,  a fost proiectat în premieră mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, în secţiunea Forum, și a avut premiera în cinematografele din România în luna aprilie 2012.

Inimi cicatrizate Radu Jude

Radu Jude, regizorul filmului Inimi cicatrizate

„Toată lumea din familia noastră” a obținut, printre altele, Marele Premiu al Festivalului de la Sarajevo, Marele Premiu Bayard d’Or și Premiul pentru Cel mai bun actor la Namur IFF, Marele Premiu la CinEast IFF, Trofeul Festivalului Internațional de Film Anonimul, Premiul Zilelor Filmului Românesc la TIFF și Premiul pentru regie alaturi de Premiul Publicului la B-EST IFF.

Foto credit: Inimi cicatrizate

18
/10
/22

49 de proiecții de film, 3 piese de teatru, 3 dezbateri și un total de peste 2.600 de spectatori, dintre care 18% copii. Acesta este bilanțul primei luni de funcționare constantă la Cinema Victoria Timișoara, primul dintre cinematografele tradiționale ale orașului care s-a redeschis după o renovare completă.

10
/10
/22

CRONICĂ DE FILM Cum poate un film ca „Athena” (de Romain Gavras), îndoielnic atât din punct de vedere etic, cât şi estetic, să fie inclus în competiţia unui festival precum cel de la Veneţia?

09
/10
/22

La ediția a X-a a festivalului internațional de film fantastic Dracula vor avea loc o serie de evenimente speciale, menite să celebreze ediția aniversară a festivalului de la Brașov. Oaspeți de seamă din Spania, Italia, Finlanda și România vor întâlni publicul iubitor de fantasy & horror, într-o serie de evenimente speciale care se vor desfășura pe parcursul celor 5 zile de festival.

04
/10
/22

Clasicul film "Manasse" (1925), de Jean Mihail, poate fi redescoperit acum în versiune restaurată 4k, ceea ce înseamnă că imaginea are un aspect cât mai apropiat de cel al peliculei originale. Filmul poate fi văzut la Cinemateca Eforie.

27
/09
/22

O nouă generație de cineaști scandinavi face valuri, păşind pe urmele lui Ingmar Bergman, Lars von Trier și a mișcării Dogma. În acest an, trei regizori complet diferiţi, dar cu viziuni la fel de puternice, au participat în competiția de la Cannes.