„Inimi cicatrizate”, de Radu Jude, în premieră mondială pe 7 August, la Locarno
https://www.ziarulmetropolis.ro/inimi-cicatrizate-de-radu-jude-in-premiera-mondiala-pe-7-august-la-locarno/

Lungmetrajul „Inimi cicatrizate”, o adaptare liberă după opera literară a lui M. Blecher în regia lui Radu Jude, va avea premiera mondială luna viitoare în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Locarno.

Un articol de Petre Ivan|29 iulie 2016

Inimi cicatrizate”, peliculă inclusă în competiția oficială a prestigiosului festival din Elveția, va avea premiera de gală pe 7 august, de la ora locală 16.30 la Auditorium FEVI.

Pe 8 august filmul este programat de la ora 23.15 (La Sala) iar pe 9 august, de la ora 11.00 la Pala Video.

Proiecțiile vor avea loc în prezența regizorului Radu Jude, actorilor Lucian Teodor Rus, Ilinca Hărnuț, monteurului Cătălin Cristuțiu, sound designer-ului Dana Bunescu, producătorului Ada Solomon.

Acțiunea din filmul „Inimi cicatrizate” are loc în anul 1937 când Emanuel, un tânăr de douăzeci de ani, bolnav de tuberculoză osoasă, se internează într-un sanatoriu de pe malul mării.

Din distribuție fac parte actorii Lucian Teodor Rus, Ivana Mladenovic, Ilinca Hărnuț, Șerban Pavlu, Marian Olteanu, Alexandru Dabija, Dana Voicu, Fernando Klabin, Adina Cristescu.

Ultima prezenţă a unui film românesc în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno a fost înregistrată în urmă cu trei ani cu producția „Când se lasă seara peste București sau Metabolism” în regia lui Corneliu Porumboiu.

Radu Jude a câștigat anul trecut „Ursul de Argint” pentru cea mai bună regie la Festivalul Internațional de Film de la Berlin pentru pelicula „Aferim!”, producția românească cu cel mai mare succes de box-office în 2015.

Foto: Inimi cicatrizate – www.facebook.com/inimicicatrizate

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.