Înregistrări cu Ruxandra Donose, premiate de  revista Gramophone
https://www.ziarulmetropolis.ro/inregistrari-cu-ruxandra-donose-premiate-de-revista-gramophone/

Înregistrări recente cu mezzosopranele Ruxandra Donose şi Joyce DiDonato au fost recompensate cu prestigiosul premiu Editor’s Choice, în ediţia din luna august a revistei britanice Gramophone.

Un articol de Liliana Matei|29 iulie 2014

Ambele înregistrări muzicale au primit recenzii excelente, se arată pe site-ul intermusica.co.uk., preluat de Mediafax. Joyce DiDonato interpretează rolul titular pe DVD-ul cu producţia „Maria Stuarda” a Metropolitan Opera din New York, iar Ruxandra Donose cântă în spectacolul „Tamerlano”, de George Frideric Handel, alături de ansamblul Il Pomo d’Oro.

„Cu un parcurs energic şi dramatic şi o minunată caracterizare din partea soliştilor. O lansare Handel excelentă „, scrie în ediţia din august a revistei Gramophone despre Ruxandra Donose.

„Mezzosoprana Ruxandra Donose flirtează cu răutate cu publicul şi colegii săi şi demonstrează o manipulare abilă a coloraturii”, a scris şi publicaţia Opernnetz, în luna mai.

De asemenea, despre Joyce DiDonato, în numărul din august al prestigioasei reviste Gramophone este precizat: „Cei doi protagonişti surprind extraordinar toată drama şi pasiunea operei; DiDonato este magnifică şi emoţionantă”.

Cu un nume deja consacrat pe marile scene ale lumii, Ruxandra Donose are o carieră deosebită, parcursul său artistic cuprinzând concerte şi spectacole de operă pe scenele unor importante edificii ale vieţii muzicale printre care: Opera din Los Angeles, Deutsche Oper Berlin, Opera din Cincinnati, Wiener Konzerthaus, Carnegie Hall, Bayerische Rundfunk din München, Konzerthaus Berlin, Royal Opera House „Covent Garden”, Metropolitan Opera, Staatsoper din Viena, Opera Naţională Finlandeză, Teatrul „La Fenice” din Veneţia, Opera din San Francisco, Opera din Dallas, Filarmonica din Berlin.

A fost solistă a operelor din Basel (1991 – 1992) şi Viena (1992 – 1998), iar printre dirijorii cu care a avut prilejul să colaboreze se numără Claudio Abbado, Pierre Boulez, Sir Colin Davis, Christoph von Dohnanyi, Vladimir Fedoseyev, Marek Janowski, Mariss Jansons, Fabio Luisi, Zubin Mehta, Kent Nagano, Seiji Ozawa, Donald Runnicles, Placido Domingo, Bertrand de Billy, Lorin Maazel, Vladimir Jurowski şi Alberto Zedda.

Foto: Nikolaus Karlinsky

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.