Înscrieri pentru secțiunea competitivă, UNDERCLOUD 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/inscrieri-pentru-sectiunea-competitiva-undercloud-2015/

Festivalul Independent de Teatru Undercloud  anunţă calendarul înscrierilor pentru spectacolele independente care doresc să participe la secţiunea competitivă a ediţiei 2015.

Un articol de Liliana Matei|25 iunie 2015

Festivalul Independent de Teatru Undercloud a devenit de anul trecut un festival internațional. În plus, selecționeri, producători sau chiar directori de teatre din străinătate sunt prezenți la fiecare ediție pentru antamarea unor viitoare proiecte de colaborare în spațiul european. Undercloud a primit pentru valorile pe care le cultivă eticheta de festival european – EFFE 2015-2016 – în cadrul programului pilot: Europe for Festivals. Festivals for Europe.

Iată calendarul înscrierilor:

17 – 30 IUNIE: ÎNSCRIEREA TRUPELOR
1 – 30 IULIE: PERIOADA DE SELECȚIE
31 IULIE: ANUNȚAREA SPECTACOLELOR SELECTATE

Începând de anul acesta, doar 10 spectacole vor fi selectate pentru a participa în secțiunea „Concurs“. ‪Sunt vizate spectacolele realizate de tineri, care conving prin calitate. Selecția nu mizează neapărat pe notorietatea distribuției, ci pe performanța ei.

Trupele sau spectacolele de teatru independent din București, care doresc să participe la Undercloud 2015, secțiunea „Concurs“, sunt invitate să se înscrie, pentru etapa de selecție, printr-un e-mail la: [email protected]

Mailul de înscriere trebuie să conțină: o prezentare completă a spectacolului, o prezentare a trupei, o înregistrare a spectacolului (se acceptă link către YouTube, Vimeo sau înregistrarea spectacolului pe DVD, depusă la sediul Undercloud din Intrarea Erou Ion Călin, nr. 4, sector 2, București, între orele 11:00 – 17:00).

Dacă spectacolul se joacă în București, în intervalul 25 iunie – 30 iulie, trupele sunt invitate să anunțe prin e-mail la [email protected], cu cel puțin 5 zile înainte, pentru ca selecționerii festivalului să poată fi prezenți.

În secțiunea „Concurs“ se pot înscrie spectacole care se joacă în București, începând cu anul 2013.

Informația este disponibilă și aici.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.