Înscrieri pentru secțiunea competitivă, UNDERCLOUD 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/inscrieri-pentru-sectiunea-competitiva-undercloud-2015/

Festivalul Independent de Teatru Undercloud  anunţă calendarul înscrierilor pentru spectacolele independente care doresc să participe la secţiunea competitivă a ediţiei 2015.

Un articol de Liliana Matei|25 iunie 2015

Festivalul Independent de Teatru Undercloud a devenit de anul trecut un festival internațional. În plus, selecționeri, producători sau chiar directori de teatre din străinătate sunt prezenți la fiecare ediție pentru antamarea unor viitoare proiecte de colaborare în spațiul european. Undercloud a primit pentru valorile pe care le cultivă eticheta de festival european – EFFE 2015-2016 – în cadrul programului pilot: Europe for Festivals. Festivals for Europe.

Iată calendarul înscrierilor:

17 – 30 IUNIE: ÎNSCRIEREA TRUPELOR
1 – 30 IULIE: PERIOADA DE SELECȚIE
31 IULIE: ANUNȚAREA SPECTACOLELOR SELECTATE

Începând de anul acesta, doar 10 spectacole vor fi selectate pentru a participa în secțiunea „Concurs“. ‪Sunt vizate spectacolele realizate de tineri, care conving prin calitate. Selecția nu mizează neapărat pe notorietatea distribuției, ci pe performanța ei.

Trupele sau spectacolele de teatru independent din București, care doresc să participe la Undercloud 2015, secțiunea „Concurs“, sunt invitate să se înscrie, pentru etapa de selecție, printr-un e-mail la: [email protected]

Mailul de înscriere trebuie să conțină: o prezentare completă a spectacolului, o prezentare a trupei, o înregistrare a spectacolului (se acceptă link către YouTube, Vimeo sau înregistrarea spectacolului pe DVD, depusă la sediul Undercloud din Intrarea Erou Ion Călin, nr. 4, sector 2, București, între orele 11:00 – 17:00).

Dacă spectacolul se joacă în București, în intervalul 25 iunie – 30 iulie, trupele sunt invitate să anunțe prin e-mail la [email protected], cu cel puțin 5 zile înainte, pentru ca selecționerii festivalului să poată fi prezenți.

În secțiunea „Concurs“ se pot înscrie spectacole care se joacă în București, începând cu anul 2013.

Informația este disponibilă și aici.

20
/09
/23

O nouă producţie creart/Teatrelli, de tip spectacol-laborator, are premiera pe 22, 23 şi 24 septembrie, în Capitală şi aduce publicului un mix creativ care reunește eforturile a patru teatre din România, precum şi vocile unora dintre cei mai apreciați creatori ai tinerei generații: regizorul Andrei Măjeri, dramaturga Alexandra Felseghi, compozitorul Adrian Piciorea și fashion designer-ul Lucian Broscățean. După premiera din Bucureşti, spectacolul urmează să se joace şi în teatrele co-producătoare, respectiv la Cluj-Napoca, Oradea şi Botoşani.

19
/09
/23

Premiera de gală a filmului documentar Playback va avea loc pe 19 octombrie la Cinemateca Eforie din București. Înainte de această dată filmul va putea fi vizionat pe marele ecran în cadrul unor avanpremiere și evenimente speciale organizate la București, Oradea, Timișoara, Sibiu și Cluj-Napoca.

18
/09
/23

O vorbă veche spune "Codru-i frate cu românul". Dacă vorba asta s-ar adapta pentru zona de turism estival, ar suna așa: "Turcu-i frate cu românul". Potrivit statisticilor, de ani buni, vecinii de la Marea Neagră se mențin în topul destinațiilor favorite de vacanță: vară după vară, ai noștri se pornesc către litoralul turcesc.

18
/09
/23

Turneul de concerte silențioase, ascultate în căști, al trupei de rock alternativ EYEDROPS va ajunge la ultima prestație din acest an, pe 20 septembrie, la Kraft Market, București.

18
/09
/23

Editura Paul Editions anunță lansarea unei colecții de memorii biografice despre cele mai reprezentative personalități pe care le-a avut țara noastră. Cartea în două volume „Mari Români – La răscruce de veacuri” semnată Nicolae Petrașcu cuprinde o serie de scrieri unice, istorisiri și trăiri adevărate ale autorului. Primul volum apare astăzi, 18 septembrie, iar cel de-al doilea volum se va lansa pe data de 25 septembrie.

17
/09
/23

Raluca Nagy (Cluj-Napoca, 1979) este antropologă şi scriitoare. Din 2005, a publicat texte de popularizare a antropologiei, eseuri și povestiri în majoritatea revistelor culturale din România și în mai multe volume colective. „Despre memoriile femeii și alți dragoni” este cea de-a treia sa carte și prima de non-ficțiune.

16
/09
/23

August Film, noua casă de distribuție românească, fondată de Matei Truța și Andrei Agudaru, anunță lansarea în această toamnă a 3 titluri noi - TOTEM (r. Lila Avilés, 13 octombrie), Între revoluții (r. Vlad Petri, 3 noiembrie) și Castelul Crăiței (r. Liviu Marghidan, 24 noiembrie).