Înscrierile la Concursul Internațional George Enescu continuă! Informații importante pentru concurenți
https://www.ziarulmetropolis.ro/inscrierile-la-concursul-international-george-enescu-continua-informatii-importante-pentru-concurenti/

Organizatorii Concursului Internaţional George Enescu au făcut o modificare importantă în regulament pentru a veni în sprijinul tinerilor care vor să se înscrie la această ediţie.

Un articol de Liliana Matei|18 martie 2022

Astfel, vor fi permise tăieturi între lucrările prezentate de concurenți în înregistrarea video transmisă pentru înscrierea în etapa online. Nu vor fi permise tăieturi între părțile aceleiași lucrări. Regulamentul complet al Concursului poate fi consultat pe site-ul www.festivalenescu.ro. Tinerii muzicieni sunt încurajați să se înregistreze în Concurs până pe data de 15 aprilie 2022 la una dintre cele patru secțiuni (vioară, violoncel, pian și compoziție).

Înscrierea se face prin completarea unui formular, iar jurizarea pentru prima etapă a Concursului va avea loc online prin analizarea înregistrării video trimise de concurenți. Aceasta se va desfășura în perioada 1-20 mai 2022. Pentru prima oară în istoria Concursului, concurenții înscriși la vioară, violoncel și pian care vor trece de etapa online vor ajunge direct în Semifinală.

Oportunitate de carieră de la Askonas Holt

Askonas Holt se alătură Concursului Internațional George Enescu în misiunea sa de a sprijini tinerele talente din muzica clasică, așa cum a făcut marele George Enescu în timpul vieții sale. Una dintre cele mai importante companii de management al artelor din lume, Askonas Holt va oferi consiliere și sesiuni de mentorat în carieră câștigătorilor secțiunilor de pian, vioară și violoncel, timp de un an.

Concursul Internațional George Enescu, una dintre cele mai importante platforme internaționale de lansare pentru tinerii muzicieni din toată lumea, este construit ca o prelungire firească a Festivalului George Enescu – cel mai prestigios eveniment cultural organizat de România. De-a lungul timpului, Concursul Enescu a contribuit semnificativ la promovarea și lansarea multor mari artiști, aceștia păstrând mereu o legătură de suflet cu Enescu și cu România.

Foto credit: Andrei Gîndac

29
/01
/24

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor  filme celebre, la valsuri, marșuri și lucrări de Mozart în variantă... rock.

29
/01
/24

Primul concert al lunii februarie la Sala Radio vă invită la o frumoasă călătorie muzicală prin Viena imperială. Vineri, 2 februarie 2024 (19.00), veți asculta creații semnate de doi mari compozitori austrieci, care și-au desfășurat o mare parte din activitatea lor artistică în spațiul vienez – MOZART și BRUCKNER – lucrări interpretate de ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO, sub bagheta dirijorului vienez SASCHA GOETZEL.

26
/01
/24

Mădălina Pavăl vorbește despre „Gazda“, spectacolul ei sonor de la Teatrelli, care are premiera pe 31 ianuarie și 1 februarie, de la ora 19.00, dar nu ne lasă nelămuriți nici în ceea ce privește cele mai frumoase lucruri care îi traversează viața. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

25
/01
/24

Duminică, 28 ianuarie (de la 17.00), primul concert al anului 2024 din stagiunea Orchestrei de Muzică Populară Radio îi este dedicat memoriei actriței NATAȘA RAAB, prezentatoare a nenumeroase concerte pe scena Sălii Radio.