Înscrierile pentru Bursa „Alex. Leo Șerban” se prelungesc până pe 27 martie
https://www.ziarulmetropolis.ro/inscrierile-pentru-bursa-alex-leo-serban-se-prelungesc-pana-pe-27-martie/

Termenul limită de înscriere pentru Bursa „Alex. Leo Șerban”, acordată de platforma Conceptual Lab la cea de-a 19-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, a fost prelungit până pe 27 martie 2020.

Un articol de Petre Ivan|13 martie 2020

Valoarea bursei destinate cineaștilor aflați la primul sau al doilea lungmetraj, jurnaliștilor și criticilor de film este de 2.500 de euro.

Ei trebuie să trimită CV-urile, scrisorile de motivație și descrierile unor proiecte aflate în lucru pe https://tiff.ro/inscrieri-bursa-alexleo-serban

Condiția principală pentru înscrierea la cea de-a șasea ediție a Bursei este să aibă vârsta maximă de 35 de ani. Pot fi depuse proiecte de lungmetraj – ficțiune sau documentar – aflate în dezvoltare sau în preproducție și proiecte editoriale axate pe cinema (carte, revistă, website, emisiune, vlog, blog ș.a.).

„Mă alătur din nou cu bucurie Festivalului Internațional de Film Transilvania, cel mai important eveniment cinematografic din România. Sunt încântat să continuăm acest parteneriat cu TIFF și să descoperim noi proiecte care au nevoie de susținerea noastră. Un alt motiv de bucurie îl reprezintă faptul că, anul acesta, platforma pe care am creat-o pentru a sprijini inițiativele artistice din România împlinește jumătate de deceniu. 2020 reprezintă cel de-al treilea an în care Conceptual Lab susține acordarea Bursei «Alex Leo Șerban», iar într-o perioadă în care sectorul cultural este supus unor intense presiuni este nevoie ca el să fie sprijinit și mai mult”, a spus Theo Nissim, fondatorul Conceptual Lab.

Pe lângă Bursă, o mențiune specială în valoare de 1.000 de euro – oferită de Conceptual Lab și TIFF – va recompensa performanța unui actor român cu vârsta de până la 35 de ani, care s-a remarcat într-un scurtmetraj sau un lungmetraj lansat în 2019. Anul trecut a fost premiat Alex Bogdan, pentru rolul din „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” (r. Radu Jude). Acesta va fi al patrulea an consecutiv când Conceptual Lab va oferi premiul pentru interpretare.

Bursa „Alex. Leo Șerban” a fost inițiată în 2012 de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Romanian Film Initiative. Anul trecut, a fost acordată Linei Vdovîi, pentru proiectul documentar „Il Bel Canto”. Mențiunea specială pentru un proiect editorial i-a fost oferită lui Iosif Prodan, pentru dokumentar.ro.

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania este programată să aibă loc între 29 mai și 7 iunie 2020, la Cluj-Napoca.

18
/09
/20

Cel mai nou cinematograf de tip multiplex din România a fost inaugurat de Cineplexx pe 16 septembrie la Târgu-Mureș, în prezența unui public nerăbdător să-și vadă vadă filmele preferate pe marele ecran. Locația nou deschisă reprezintă cea de-a cincea investiție făcută de companie în România într-un singur an de la intrarea pe piața locală.

17
/09
/20

A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie–11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie.

09
/09
/20

Pentru a sărbători cea de-a 5-a ediție, organizatorii festivalului Película au pregătit o călătorie cinematografică specială: 21 de producții din 8 țări din America Latină (Argentina, Brazilia, Bolivia, Chile, Columbia, Mexic, Peru și Uruguay), cărora li se alătură 2 titluri din Spania.

08
/09
/20

CRONICĂ DE FILM În al treilea său documentar, „Holy Father” (2020), câştigător al Premiului Special al Juriului la Sarajevo şi prezentat în premieră în România la Astra, regizorul Andrei Dăscălescu are curajul de a explora relaţia cu tatăl său, călugăr la Athos, şi cu iubita sa, cu care urmează să aibă un copil.

08
/09
/20

Emoție și participare cu toate simțurile la proiecția eveniment a filmului „Transalpina, Drumul Regilor”, de Dumitru Budrala, vizionată din bărci, în cadrul Astra Film Festival 2020. Cele peste 30 de bărci și hidrobiciclete care au plutit duminică seara pe lacul din Muzeul Astra Sibiu s-au legănat în aplauzele îndelungate ale spectatorilor, care au mulțumit astfel pentru experiența splendidă de care au avut parte, într-un cadru feeric, înconjurați de mori de vânt și stuf, având deasupra cerul înstelat.

08
/09
/20

Marele ecran, ambianța din sală, noi premiere, meniurile cu popcorn și întreaga experiență cinematografică incomparabilă revin cu intensitate și în deplină siguranță din 15 septembrie în cele patru locații Cineplexx – Băneasa (Băneasa Shopping City), Titan (Auchan Titan), Satu-Mare (Shopping City Satu-Mare ) și Sibiu (Shopping City Sibiu), iar din 16 septembrie în cea de-a cincea, odată cu inaugurarea noului multiplex din Shopping City Târgu-Mureș.

07
/09
/20

CRONICĂ DE FILM Proiectat în România la TIFF și Astra, „Așteptați răspunsul operatorului” (2020), de Pavel Cuzuioc, regizor de origine basarabeană stabilit în Austria, este un reușit documentar filmat în Republica Moldova, Ucraina, România și Bulgaria. Portretul tandru al unei regiuni, având ca protagoniști instalatori de telefonie, televiziune prin cablu și internet.

Pagina 1 din 27012345...102030...Ultima »