Înscrierile pentru Bursa „Alex. Leo Șerban” se prelungesc până pe 27 martie
https://www.ziarulmetropolis.ro/inscrierile-pentru-bursa-alex-leo-serban-se-prelungesc-pana-pe-27-martie/

Termenul limită de înscriere pentru Bursa „Alex. Leo Șerban”, acordată de platforma Conceptual Lab la cea de-a 19-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, a fost prelungit până pe 27 martie 2020.

Un articol de Petre Ivan|13 martie 2020

Valoarea bursei destinate cineaștilor aflați la primul sau al doilea lungmetraj, jurnaliștilor și criticilor de film este de 2.500 de euro.

Ei trebuie să trimită CV-urile, scrisorile de motivație și descrierile unor proiecte aflate în lucru pe https://tiff.ro/inscrieri-bursa-alexleo-serban

Condiția principală pentru înscrierea la cea de-a șasea ediție a Bursei este să aibă vârsta maximă de 35 de ani. Pot fi depuse proiecte de lungmetraj – ficțiune sau documentar – aflate în dezvoltare sau în preproducție și proiecte editoriale axate pe cinema (carte, revistă, website, emisiune, vlog, blog ș.a.).

„Mă alătur din nou cu bucurie Festivalului Internațional de Film Transilvania, cel mai important eveniment cinematografic din România. Sunt încântat să continuăm acest parteneriat cu TIFF și să descoperim noi proiecte care au nevoie de susținerea noastră. Un alt motiv de bucurie îl reprezintă faptul că, anul acesta, platforma pe care am creat-o pentru a sprijini inițiativele artistice din România împlinește jumătate de deceniu. 2020 reprezintă cel de-al treilea an în care Conceptual Lab susține acordarea Bursei «Alex Leo Șerban», iar într-o perioadă în care sectorul cultural este supus unor intense presiuni este nevoie ca el să fie sprijinit și mai mult”, a spus Theo Nissim, fondatorul Conceptual Lab.

Pe lângă Bursă, o mențiune specială în valoare de 1.000 de euro – oferită de Conceptual Lab și TIFF – va recompensa performanța unui actor român cu vârsta de până la 35 de ani, care s-a remarcat într-un scurtmetraj sau un lungmetraj lansat în 2019. Anul trecut a fost premiat Alex Bogdan, pentru rolul din „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” (r. Radu Jude). Acesta va fi al patrulea an consecutiv când Conceptual Lab va oferi premiul pentru interpretare.

Bursa „Alex. Leo Șerban” a fost inițiată în 2012 de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Romanian Film Initiative. Anul trecut, a fost acordată Linei Vdovîi, pentru proiectul documentar „Il Bel Canto”. Mențiunea specială pentru un proiect editorial i-a fost oferită lui Iosif Prodan, pentru dokumentar.ro.

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania este programată să aibă loc între 29 mai și 7 iunie 2020, la Cluj-Napoca.

31
/03
/20

Premiile Radio România Cultural, care ar fi trebuit să fie decernate în cadrul unei gale programată inițial să aibă loc pe scena Teatrului Odeon, au fost anunțate, luni, 30 martie 2020, în cadrul unei ediții speciale a emisiunii GPS Cultural.

28
/03
/20

TIFF Unlimited, platforma de streaming a Festivalul Internațional de Film Transilvania, oferă gratuit o selecție de filme pentru a vă transforma serile de weekend în care #StămAcasă, în perioada de izolare socială, în evenimente cu premiere de cinema online.

25
/03
/20

CRONICĂ DE FILM Prezentat anul trecut în premieră mondială în competiţia de documentare a Festivalului de la Sarajevo şi disponibil pe platforma HBO GO, "Fata de aur" (2019), de Denisa Morariu-Tamaş şi Adrian Robe, îi face un portret fostei gimnaste Andreea Răducan.

18
/03
/20

CRONICĂ DE FILM Realizat împreună cu istoricul Adrian Cioflâncă și prezentat în premieră în secțiunea Forum la Berlinale, documentarul de aproape trei ore „Ieșirea trenurilor din gară” (2020) este cel mai solicitant, dar și cel mai tulburător film al lui Radu Jude. Un film-document despre Pogromul de la Iași din 1941.

17
/03
/20

Bad Unicorn pune la dispoziție pe platforma video on demand Vimeo 8 titluri din portofoliu: Despre trup și suflet (r: Ildikó Enyedi), Tărâmul Binecuvântat (r: Francis Lee), Atelierul (r: Laurent Cantet), Dovlatov (r: Alexey German Jr), Utoya: 22 iulie (r: Erik Poppe), Vinovatul (r: Gustav Möller), Păsări Călătoare (r: Cristina Gallego, Ciro Guerra) și Amanda (r: Mikhaël Hers) sunt acum disponibile online pe https://vimeo.com/badunicorn.

16
/03
/20

Ținând cont de evoluția epidemiei COVID-19, dar și de măsurile luate recent de autorități, cu părere de rău vă anunțăm că am decis amânarea celei de-a IV-a ediții a rezidenței-consurs The Script Contest.

16
/03
/20

Lansarea în cinematografe a filmului „5 Minute”, scris și regizat de Dan Chișu, a fost amânată. Lungmetrajul ar fi trebuit să aibă premieră națională pe 27 martie 2020, fiind distribuit de Domestic Film. Decizia a fost luată ținând cont de contextul epidemiologic actual și în acord cu măsurile luate deja de autorități pentru evitarea răspândirii noului virus, Covid -19.

Page 1 of 25912345...102030...Last »