Înscrierile pentru Henkel Art.Award 2013 continuă timp de încă o lună
https://www.ziarulmetropolis.ro/inscrierile-pentru-henkel-art-award-2013-continua-timp-de-inca-o-luna/

Artiştii români sunt în continuare aşteptaţi să-şi trimită lucrările din domeniile pictură, desen, fotografie, video şi instalaţie la cea de-a douăsprezecea ediţie a Premiului Henkel CEE pentru Artă.

Un articol de Andrada Văsii|9 mai 2013

Artiștii români sunt în continuare așteptați să își trimită lucrările din domeniile pictură, desen, fotografie, video și instalație la cea de-a douăsprezecea ediție a Premiului Henkel CEE pentru Artă.

Câștigătorul va fi recompensat de Henkel Central Eastern Europe (Henkel CEE) cu un premiu în valoare de 7.000 de euro, dar și cu o expoziție în țara sa natală și o prezentare individuală la prestigiosul Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig, Viena (MUMOK). Valoarea totală a premiului oferit în 2013 se va ridica astfel la 35.000 de euro.

 23 de țări participă la etapa finală

Premiul este acordat în colaborare cu asociația KulturKontakt Austria și cu Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig, Viena (MUMOK) și se adreseaza artiștilor din 23 de țări din Europa Centrala și de Est. Ca și în anii trecuți, nu există o temă prestabilită pentru competiție, fiind recompensate operele exceptionale din domeniile pictură, desen, fotografie, video și instalație.

Un juriu international format din curatori și experți renumiți se va întâlni în vară pentru a alege cei 5 artiști finaliști rămași în cursa pentru marele premiu. Câștigătorul va fi anunțat în cadrul unei ceremonii de gală ce se va desfășura la Viena în decembrie 2013.

Viena via România. Proces de selecție

Și în 2013, artiştii români sunt invitați să se înscrie în competiție. În cazul în care există mai mult de cinci înscrieri în România, se va organiza o preselecție locală în luna iunie, jurizată de personalități importante ale mediului artistic local. Și anul acesta, juriul local va alege un singur artist ale cărui lucrări vor intra în procesul de selecție de la Viena. Câștigătorul local va primi și un premiu în valoare de 1.000 Euro, oferit de Henkel România.

Condiții de înscriere în concurs:

Pentru înscrierea la aceasta ediție a „Premiului Henkel CEE pentru Artă“ sunt necesare următoarele documente:

–          Curriculum Vitae și o descriere a activității artistice (în limba engleză sau germană);

–          Limita de vârstă: 40 de ani (artistul să nu fi împlinit încă vârsta de 40 de ani la momentul ceremoniei de premiere, care va avea loc în Austria în decembrie 2013)

–          Număr de lucrări care pot fi înscrise: 3-5 reproduceri. Nu se acceptă lucrări în original!

–           Pentru lucrările de artă din secțiunile pictură, desen, fotografie: reproduceri sub formă de fotografii, dosare și/sau cataloage (Format: max A3). Nu se acceptă diapozitive, CD-uri sau DVD-uri.

–           Pentru lucrările de artă din secțiunile video și instalație, lucrările vor fi trimise pe DVD-uri! (Durata maximă a materialelor de prezentare nu trebuie să depășească 10 minute)

–          Lucrările nu trebuie să fie anterioare anului 2010.

–          Se califică înscrierile din următoarele ţări: Albania, Bielorusia, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Kazakhstan, Kosovo, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia și Ucraina.

Alte precizări importante :

După sesiunea de jurizare, lucrările înscrise vor fi returnate artiștilor.

Nu se percepe taxă de participare la concurs.

Compania Henkel nu își asuma responsabilitatea pentru eventuala deteriorare sau pierdere a lucrărilor de artă.

Artiștii nu vor fi remunerați pentru participarea în competiție.

Info:

Pentru mai multe informații despre competiție și edițiile anterioare, puteți accesa pe:  http://www.henkel.ro/despre-henkel/henkel-art-award-1568.htm sau pagina de Facebook HenkelArtAward.

Data limită pentru trimiterea lucrărilor este 7 iunie (data poștei), expediate la adresa de mai jos:

HENKEL ROMANIA

Pentru Premiul Henkel CEE pentru Artă

Str. Ioniţă Vornicul 1-7, sector 2

Bucureşti

 Foto credit: Henkel Art.Award (Facebook)

20
/09
/16

Cea de-a doua ediție a Trienalei de Arhitectură East Centric a început în weekend în capitală cu deschiderea expoziției principale găzduită de Teatrul Național din București și conferințe susținute de invitați din Japonia, Austria și România. Trienala continuă cu prezentările publice și jurizarea pentru Premii Arhitext East Centric. Toate cele 4 expoziții majore din cadrul Trienalei pot fi vizitate zilnic, între orele 10 și 18, la TNB și ARCUB Gabroveni, până pe 9 octombrie.

16
/09
/16

Timișoara este orașul românesc ales pentru a deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021, a anunțat, astăzi (vineri), Steve Green, șeful juriului, într-o conferință de presă desfășurată la sediul Bibliotecii Naționale a României. Oraşele contracandidate la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 au fost Bucureşti, Cluj-Napoca şi Baia Mare.

16
/09
/16

Bucureștenii sunt invitați să participe, la sfârșitul acestei săptămâni, la evenimentele dedicate împlinirii a 557 de ani de atestare istorică a Capitalei organizate în Piața Constituției și parcurile Cișmigiu și Herăstrău, unde urmează să aibă loc concerte, expoziții, ateliere, spectacole de teatru și parade sau plimbări cu trăsura. Intrarea la toate evenimentele este gratuită.

15
/09
/16

Sâmbătă, 17 Septembrie 2016, Grădina Sticlarilor (strada Vasile Lascăr nr.36) își redeschide porțile pentru cei care vor să își descopere sau să își dezvolte latura artistică. Intrarea la Grădină este gratuită însă, pentru participare, se percepe o taxă de 20 RON, pentru achiziționarea materialelor necesare.

11
/09
/16

Viața în Giulești va fi tema unei instalații-eveniment de artă comunitară contemporană la Muzeul Culturii Romilor din Drumul Săbăreni 101-125. Evenimentul va avea loc pe 16 septembrie, de la ora 19.00.

10
/09
/16

Festivalul Internațional de fotografie Bucharest Photofest se va desfășura între 10 şi 20 septembrie, organizat de Grupul Filos, se desfăşoară în câteva locuri din Bucureşti, între care şi Teatrul Naţional din Bucureşti, în foaierul nou deschis, dinspre Bulevardul Carol.

09
/09
/16

Noaptea Albă a Galeriilor, proiect inițiat și organizat de Asociația Ephemair, prezintă pe 30 septembrie, în cadrul celei de-a zecea ediții, expoziții și evenimente dedicate artei contemporane, în galerii de artă, spații alternative, huburi creative și ateliere de artist din zece orașe – alături de București, la NAG#10 vor participa în acest an Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

25
/08
/16

În vreme ce guvernul român se gândeşte cum să scoată 50 de lei din buzunar pentru a-şi trimite la grădiniţă minorii ai căror părinţi au venituri mici, italienii sunt gata să le acorde o susţinere generoasă adolescenţilor. Într-o mișcare concepută pentru a reaminti tinerilor că doar cultura este cea care ne îmbogăţeşte viaţa şi aduce oamenii împreună, cetățenii italieni care împlinesc 18 ani sunt pe cale să obțină 500 de euro " bonus de cultură " de la guvern.

12
/08
/16

6 artiști și 6 artizane își expun creațiile în Bastionul Țesătorilor din Brașov până pe 30 august. Proiectul „Războaie în Bastionul Ţesătorilor” facilitează și promovează creația unor lucrări de artă contemporană care să integreze tehnica ţesutului la război din zona Branului, element de patrimoniu imaterial.