„Însemnări din Grecia“, noua expoziţie a grupului Prolog
https://www.ziarulmetropolis.ro/insemnari-din-grecia-noua-expozitie-a-grupului-prolog/

Expoziţia “Prolog. Însemnări din Grecia”, din cadrul proiectului Contemporanii, va avea vernisajul joi, 19 decembrie, ora 17:00, la Galeria Anticariat Curtea Veche (Bulevardul Unirii nr. 10).

Un articol de Liliana Matei|17 decembrie 2013

Expoziţia „Prolog. Însemnări din Grecia“, din cadrul proiectului Contemporanii, va avea vernisajul joi, 19 decembrie, de la ora 17.00, la Galeria Anticariat Curtea Veche (Bulevardul Unirii nr. 10).

Expoziția reunește șase nume definitorii pentru arta contemporană din România: Paul Gherasim, Constantin Flondor, Horea Paștina, Christian Paraschiv, Mihai Sârbulescu și Ion Grigorescu, toți membri ai unuia dintre cele mai valoroase și longevive grupuri de artiști din România: Grupul PROLOG.

Expoziția va conține lucrări realizate pe parcursul taberei de pictură „Prolog în Grecia”, precum și o serie de lucrări realizate de artiști în perioada 2009-2013, inspirate de splendoarea peisajului și profundele semnificații revelate la Muntele Athos.

32

Grupul Prolog a fost înfiinţat în anul 1985 de către Paul Gherasim, Constantin Flondor, Horea Paştină, Cristian Paraschiv şi Mihai Sârbulescu.

A debutat expozițional în 1985 cu Expoziția „Floarea de măr”, Galeria „Căminul Artei”, București. Actualmente, Grupul Prolog este format din Paul Gherasim, Constantin Flondor, Horea Paștina, Christian Paraschiv, Mihai Sârbulescu și Ion Grigorescu.

Alături de grupul Prolog au expus, de-a lungul ultimului deceniu, și alți artiști contemporani: Ioana Bătrânu, Horia Bernea, Mircea Tohătan, Sorin Dumitrescu, Vasile Varga, Florin Niculiu, Afane Teodoreanu, Matei Lăzărescu, Gheorghe Berindei, Dan Mohanu, Ion Nicodim, Ion Valentin Scărlătescu, Simion Crăciun, Ruxandra Grigorescu și Andrei Rosetti.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 19 decembrie 2013 – 01 martie 2014. Pentru vizitarea expoziției puteți suna la numărul de telefon 0744 351 649, Dl. Marius Nicolescu.

27
/09
/21

Pavilionul de Artă București Art Safari își prelungește programul cu o săptămână, de marți 28 septembrie până duminică 3 octombrie, pentru a permite miilor de iubitori de artă, care și-au achiziționat săptămânile trecute bilete online, să reușească să viziteze Pavilionul Art Safari (în care accesul, în condițiile măsurilor de prevenție sanitară, a fost încetinit de măsurile de control al fluxului).

16
/09
/21

„Poetic Invasion of the Cities” (PIC), o platformă europeană pentru artele spectacolului în spații neconvenționale, care își propune să ajungă la un public nou din comunitățile implicate, inclusiv la cel aflat în zone defavorizate, a avut o prezență notabilă la cea de-a XXVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

16
/09
/21

În 2021, toamna începe oficial și fabulos, odată cu ediția anuală a celui mai mare eveniment de artă românească, Art Safari. Cea de-a VIII-a ediție a Pavilionului de Artă București va avea loc în perioada 16-26 septembrie în duplex, atât la Palatul Dacia-România, cât și la Arcub – Hanul Gabroveni.

14
/09
/21

Celebrul artist plastic belgian René Magritte s-a stins din viață într-o zi de vară, pe 15 august 1967, la 68 de ani. A fost înmormântat la cimitirul Schaerbeek din Bruxelles. Mai jos îl vedeți fotografiat, lângă tabloul său, „Pelerinul”, de Lothar Wolleh, chiar în anul în care a murit...

03
/09
/21

Muzeul Național de Artă al României și Asociația Prietenii Muzeului Național de Artă al României organizează joi, 9 septembrie, 2021, de la ora 18.00, la Muzeul Colecțiilor de Artă, o evocare a istoricului și criticului de artă, director al Muzeului de Artă Constanța, Doina Păuleanu (1948-2020).