„Însemnări din Grecia“, noua expoziţie a grupului Prolog
https://www.ziarulmetropolis.ro/insemnari-din-grecia-noua-expozitie-a-grupului-prolog/

Expoziţia “Prolog. Însemnări din Grecia”, din cadrul proiectului Contemporanii, va avea vernisajul joi, 19 decembrie, ora 17:00, la Galeria Anticariat Curtea Veche (Bulevardul Unirii nr. 10).

Un articol de Liliana Matei|17 decembrie 2013

Expoziţia „Prolog. Însemnări din Grecia“, din cadrul proiectului Contemporanii, va avea vernisajul joi, 19 decembrie, de la ora 17.00, la Galeria Anticariat Curtea Veche (Bulevardul Unirii nr. 10).

Expoziția reunește șase nume definitorii pentru arta contemporană din România: Paul Gherasim, Constantin Flondor, Horea Paștina, Christian Paraschiv, Mihai Sârbulescu și Ion Grigorescu, toți membri ai unuia dintre cele mai valoroase și longevive grupuri de artiști din România: Grupul PROLOG.

Expoziția va conține lucrări realizate pe parcursul taberei de pictură „Prolog în Grecia”, precum și o serie de lucrări realizate de artiști în perioada 2009-2013, inspirate de splendoarea peisajului și profundele semnificații revelate la Muntele Athos.

32

Grupul Prolog a fost înfiinţat în anul 1985 de către Paul Gherasim, Constantin Flondor, Horea Paştină, Cristian Paraschiv şi Mihai Sârbulescu.

A debutat expozițional în 1985 cu Expoziția „Floarea de măr”, Galeria „Căminul Artei”, București. Actualmente, Grupul Prolog este format din Paul Gherasim, Constantin Flondor, Horea Paștina, Christian Paraschiv, Mihai Sârbulescu și Ion Grigorescu.

Alături de grupul Prolog au expus, de-a lungul ultimului deceniu, și alți artiști contemporani: Ioana Bătrânu, Horia Bernea, Mircea Tohătan, Sorin Dumitrescu, Vasile Varga, Florin Niculiu, Afane Teodoreanu, Matei Lăzărescu, Gheorghe Berindei, Dan Mohanu, Ion Nicodim, Ion Valentin Scărlătescu, Simion Crăciun, Ruxandra Grigorescu și Andrei Rosetti.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 19 decembrie 2013 – 01 martie 2014. Pentru vizitarea expoziției puteți suna la numărul de telefon 0744 351 649, Dl. Marius Nicolescu.

28
/07
/19

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Strada Armenească are loc anul acesta între 2 și 4 august și aduce în inima Cartierului Armenesc din București o serie de evenimente pentru întreaga familie. Expoziții și workshopuri, meșteșugari, tururi ghidate, delicii culinare, dansuri tradiționale și concerte de neuitat, toate vă așteaptă în cele trei zile de festival pe strada Armenească. Intrarea este liberă.

21
/07
/19

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită artiști români să lucreze cu mămăligă, în cadrul rezidenței artistice Gastronom: artă contemporană cu patrimoniu culinar, la Timișoara.

13
/07
/19

Scena Control-ului capătă acum o nouă dimensiune lansând primul „canvas” de artă urbană open space, ce aduce împreună artiști vizuali și branduri care simt că orașul vibrează mai puternic dinspre strada Constantin Mille nr.4.

20
/06
/19

Un computer care se autodistruge în interiorul muzeului, drone care captează frânturi dintr-o corespondență paranormală, o mașină computațională care creează nori și se străduiește să devină parte a naturii, o frescă digitalizată a unei hărți celestiale din secolul XVI - o parte din propunerea Liminal, festivalul de artă, știință și tehnologie din București, care are loc zilele acestea.

19
/06
/19

Într-o epocă a dominației digitalului, cineastul francez Michel Gondry propune o întoarcere la un cinema artizanal, ca mijloc de distracție și de stimulare a imaginației și a creativității, la îndemâna oricui, prin „Uzina filmelor de amatori” inaugurată la Cluj-Napoca în timpul TIFF și deschisă până la sfârșitul lunii iulie.

15
/06
/19

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se bucură în fiecare an de prezența unor reputați reprezentanți ai tuturor artelor spectacolului. Vă prezentăm seria de expoziții-instalație, de fotografie, grafice sau pictură care se regăsesc în programul festivalului, însoțite de vernisaje pentru celebrarea lucrărilor prezente timp de 10 zile printre cele 540 de evenimente ale ediției cu numărul 26 de FITS – le regăsiți o scurtă descriere și/sau detalii mai jos.