Inside Llewyn Davis, premieră în decembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/inside-llewyn-davis-premiera-in-decembrie/

Inside Llewyn Davis, cel mai recent film al fraţilor Coen, se lansează atât în România, cât şi în SUA pe 6 decembrie.

Un articol de Corina Vladov|11 noiembrie 2013

Inside Llewyn Davis, cel mai recent film al fraţilor Coen, se lansează atât în România, cât şi în SUA, pe 6 decembrie. Producția îi are în distribuţie pe Oscar Isaac, Carey Mulligan, Justin Timberlake și Garrett Hedlund, într-o poveste comică şi întunecată.

„Dacă nu-i nou şi nu îmbătrâneşte niciodată” le spune cântăreţul spectatorilor, „atunci este o melodie folk”. Llewyn Davis (Oscar Isaac) tocmai şi-a încheiat spectacolul cu un cover binecunoscut „Hang me, Oh Hang me” de Dave Van Ronk, într-un pub din New York-ul anilor `60.

Povestea lui Llewyn Davis este una emoţionantă, prinsă între realitate şi ficţiune, trăită printre şi cu acorduri de chitară. Singur – ca un lup de stepă – cu bani puţini, fără un domiciliu stabil, el hoinăreşte străzile reci ale Manhattan-ului şi doarme pe canapelele unui număr de prieteni ce tot descreşte.

Se pare că talentul lui Llewyn nu este suficient în industria folk-ului. Llewn are nevoie şi de noroc. Susţine concerte puţine, remuneraţia este pe măsură, iar faţă de ceilalţi interpreţi este ursuz. Doi dintre ei sunt Jim şi Jean ( dulce ca o savarină pe scenă, dar acră ca o lămâie în timpul liber) , interpretaţi de Justin Timberlake şi de Carey Mulligan.

Ei formează un cuplu în aparenţă perfect, dar ea îi ascunde faptul că este însărcinată cu Llewyn, amicul soţului ei. Un triunghi amoros cu năbădăi şi complicat! Llewyn este precum motanul care îl însoţeşte din când în când: nu are nicio destinaţie, nu are niciun stăpân.

Inside Llewyn Davis 1

Inside Llewyn Davis, o incursiune în lumea muzicii folk din New-York-ul anilor ’60

Fraţii Coen au reuşit să regizeze o capodoperă prin simplul fapt că nu au căutat actori care să imite: „nu am dorit să angajăm un actor care doar să mimeze. Fiindcă este vorba despre viaţa unui cântăreţ, ne-am dat seama că trebuie să fie ceva real”. Majoritatea melodiilor din film sunt interpretate live de actori şi scenariul este inspirat de biografia muzicianului Dave Van Ronk, ale cărui memorii au fost publicate postum.

Inside Llewyn Davis a fost distins cu Marele Premiu la Cannes în 2013 şi, datorită reacţiilor pozitive ale criticilor internaţionali, filmul a înfipt steagul în cursa competiţiei pentru Oscarul din 2014.

Fraţii Coen, cu stilul şi talentul lor inconfundabil, au o întregă colecţie de premii şi sunt regizorii unor filme cunoscute precum: Adevăratul curaj/True Grit, Citeşte şi arde/ Burn after reading, Cum scăpăm de Coana Mare/The Ladykillers, Nu există ţară pentru bătrâni/ No Country For Old Men.

Foto din Inside Llewyn Davis – capturi film

27
/02
/15

Cea mai importantă competiție de scurtmetraj din România, o selecție unică de filme, masterclass-uri, workshop-uri și petreceri îi așteaptă pe spectatori la cea de-a 9-a ediție a Festivalului Internațional de Film NexT, care va avea loc între 15 și 19 aprilie 2015, la Cinema Studio, Elvira Popescu, CinemaPRO și într-o serie de locuri neconvenționale.

27
/02
/15

"Aferim!", lungmetrajul pentru care cineastul Radu Jude a primit Ursul de Argint pentru regie la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2015, va putea fi vizionat în avanpremieră, pe 5 martie, în reţeaua naţională de cinematografe Cinema City.

26
/02
/15

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE Un film, cu siguranță, subapreciat. Sau, mai exact, privit de sus ca fiind o simplă operă burlescă. „S-a furat o bombă” (1961), scris și regizat de Ion Popescu-Gopo, este însă mai mult decât atât.

26
/02
/15

"Niciodată nu se știe ce e aia "generația de aur". Pentru George Vraca, de pildă, George Constantin nu făcea parte din nicio generație de aur, era un tânăr care juca și el teatru binișor, dar pentru George Constantin generația de aur era Vraca, dar Vraca pentru Nottara nu era generație de aur, și uite așa, când actorul ajunge la vârsta maturității, nu a vieții, a maturității sale artistice, conform destinului, putinței, talentului (...) devine un actor important al teatrului unde este, al teatrului românesc, al locului unde este proțăpit de soartă și devine și el un metal prețios." - Alexandru Repan

24
/02
/15

Neill Blomkamp revine la invitația pe care ne-a făcut-o în filmele sale anterioare, District 9 şi Elysium, aceea de a ne reimagina lumea în care trăim. Blomkamp a combinat acţiunea cu conştiinţa socială, iar această combinaţie a stârnit o reacţie de neuitat, rămânând în memoria spectatorilor.

23
/02
/15

"Birdman", de Alejandro Gonzalez Iñárritu, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film, la cea de-a 87-a gală de decernare a acestor distincţii, care a avut loc la Los Angeles. Filmul a avut nouă nominalizări şi a mai fost premiat pentru "cea mai bună imagine", "cel mai bun scenariu original" şi "cea mai bună regie".