Timișoara prezintă un nou proiect Instalart
https://www.ziarulmetropolis.ro/instalart-lanseaza-proiectul-instalart-sculptura-000/

Asociaţia Culturală Instalart lansează proiectul Instalart/ Sculptura/ 000, demers gândit în contextul „Timişoara Capitală Culturală Europeană”.

Un articol de Liliana Matei|31 august 2017

Vernisajul va avea loc joi, 14 septembrie, cand vor fi putea văzute pentru prima oară sculpturile și instalațiile produse de către artiștii invitati, cu sprijinul sponsorului și al partenerilor. Acestea vor fi expuse în galeria Pygmalion/ Casa Artelor, dar și de-a lungul străzii Episcop Augustin Pacha, până pe 28 septembrie 2017, inclusiv.

Proiectul prezintă instalații și sculpturi de mari dimensiuni, destinate mediului urban, propuse de artistul vizual Marius Leonte și tinerii săi invitați, doctoranzi, masteranzi, absolvenți ai Facultății de Arte și Design a Universității de Vest, și chiar studenți: Eugeniu Țibuleac, Cătălin Bătrânu, Ilie Duță, Barracka (Mihai Toth, Paul Feier, David Iancu).

Printre cei care expun alături de Marius Leonte în cadrul Instalart/ Sculptura/ 000 îi regăsim pe Cătălin Bătrânu, Eugeniu Țibuleac sau Ilie Duță.

Proiectul Instalart/ Sculptura/ 000 este gândit de Marius Leonte ca un exercițiu invaziv al artei contemporane în spațiul public. Este un anunț/ enunț că arta există, că oamenii au nevoie de ea și că artiștii sunt pregătiți să răspundă acestei nevoi. Expozitia este produsul unui workshop ce se desfășoară în curtea Universității de Vest din Timisoara, între 25 august și 10 septembrie, în cadrul căruia artiștii propun un obiect, o instalație, un concept, care ar putea să completeze patrimoniul cultural al unei comunități.

Marius Leonte, artist vizual bucureștean, este cel care a inițiat proiectul ARTuborg București (2001), Constanța (2002) și Timișoara (2003). Sculpturile sale se află în colecții private din țară și străinătate, în colectia Muzeului Național de Artă Contemporană din București, dar și în spațiul public în Constanța, București, Pitești, Moinești sau Timișoara. Pe langa sculptura în spațiul public, artistul este activ în plan național (București, Iași, Cluj și Timisoara), prin proiectele culturale pe care le inițiază alături de Instalart.

Proiectul este susţinut de Constructim S.A., sponsor principal, o companie timișoreană care s-a evidențiat de-a lungul timpului prin suținerea industriilor creative, implicându-se în nenumărate proiecte de design, arhitectură și artă.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.

22
/09
/22

Romanian Jewelry Week 3.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 5 și 9 octombrie cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie. Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0 între 8 și 9 octombrie la Biblioteca Națională.

21
/09
/22

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, Institutul Cultural Român de la Paris organizează expoziția „INTROSPECȚII/INTROSPECTIONS” a artiștilor români Suzana Fântânariu (pictură, grafică, instalații), Anca Szönyi Thomas (fotografie, mixed media) și Dorin Crețu (pictură, fotografie digitală). Curatori sunt Ludwig Otte și Anca Szönyi Thomas.

21
/09
/22

Pentru trei zile, 23-25 septembrie 2022, Asociația CRIES a pregătit un spațiu pentru o varietate de experiențe în ritm „la pas" și un program ce oferă multiple perspective despre legăturile dintre hrană, cultură și consum durabil, dorind să inspire comunitatea locală și să se lase inspirați de toate experiențele și acțiunile care ne permit să încetinim ritmul de consumare a resurselor noastre și ale planetei.

20
/09
/22

Goethe-Institut București este în căutare de minți creative pentru dezvoltarea unor jocuri video autentice, relevante din punct de vedere social. În acest scop, organizează un game jam inedit de 48 de ore hibrid, între 7 și 9 octombrie 2022. Dezvoltarea jocului se va desfăşura online iar cei din Bucureşti pot participa la evenimentul de deschidere la sediul Goethe-Institut.

12
/09
/22

GREEN HOURS LIVE(S) caută povești și istorii personale legate de Green Hours, pe care le va transforma într-o instalație multimedia.