Întâlnire cu celebrul scriitor rus Mihail Șișkin, în cadrul Conferințelor de la Ateneul Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/intalnire-cu-celebrul-scriitor-rus-mihail-siskin-in-cadrul-conferintelor-de-la-ateneul-roman/

Îndrăgitul scriitor Mihail Șişkin, considerat cel mai important autor rus contemporan şi singurul care a primit toate cele trei mari premii literare ruseşti, va conferenţia  marţi, 8 octombrie 2019, de la ora 18.00, în Sala Mare a Ateneului Român, la invitaţia  Curtea Veche Publishing, în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu”, în cadrul Conferinţelor de la Ateneul Român.  

Un articol de Petre Ivan|2 octombrie 2019

Înainte de a veni la București, scriitorul Mihail Șișkin va participa, pe 5 octombrie 2019, la un eveniment în cadrul Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT.

Amfitrionul serii de la Ateneul Român va fi, pe 8 octombrie, domnul Andrei Dimitriu, directorul general al Filarmonicii „George Enescu“, gazdă a evenimentului. Scriitorul Mihail Șiskin va fi în dialog cu domnul Barna Némethi, director  executiv de la Curtea Veche Publishing, în calitate de moderator al conferinței.

Comparat cu Tolstoi sau Cehov datorită lirismului cărților sale, toate apărute la Curtea Veche Publishing în traducerea Antoanetei Olteanu, Mihail Șișkin priveste scrisul “ca pe un mod de a-ţi salva viaţa.” „Scrisorar” l-a făcut să devină unul dintre cei mai iubiți scriitori din România, după care au urmat „Părul Venerei”, „Luarea Ismailului” și, recent, „Paltonul cu gaică”.

Critic al trecutului sovietic, dar și al actualului regim de la Kremlin, scriitorul care locuiește astăzi în Elveția  nu se îndepărtează însă de limba sa și continuă marea tradiție a literaturii ruse, pe care o consideră o „formă netotalitară de existență a conștiinței în Rusia“. Trei dintre cele mai traduse opere ale scriitorului au fost dramatizate și puse în scenă: „Luarea Ismailului” la Teatrul MOST, „Scrisorar” la Teatrul de Artă din Moscova, iar „Părul Venerei” la Atelierul „Piotr Fomenko“. Șișkin este unul dintre cei mai probabili candidați ai literaturii ruse contemporane pentru un Premiu Nobel.

Intrarea la eveniment, în Sala Mare a Ateneului Român, este gratuită și accesul în sală se va face până la ora 17.45.

După întâlnirea cu publicul, scriitorul Mihail Șișkin va acorda o sesiune de autografe.

Toate cărțile sale sunt disponibile pe curteaveche.ro și vor putea fi achiziționate și în cadrul evenimentului de la Ateneul Român. Toți deținătorii de abonamente valabile la Filarmonica „George Enescu” vor primi 50% reducere la achiționarea tuturor volumelor în cadrul evenimentului.

Foto: Mihail Șișkin – facebook

19
/11
/13

CRONICĂ DE CARTE „Dicţionar subiectiv al realizatorilor filmului românesc“ (Editura Polirom, 2013), cea mai nouă carte a criticului de film Tudor Caranfil, conţine numeroase verdicte critice ratate, în special la cineaşti de valoare.

18
/11
/13

Editura Polirom va participa alături de editura Cartea Românească la cea de-a XX-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus (20-24 noiembrie 2013) cu peste 1000 de titluri, toate aflate la reducere (20%), cu oferte speciale (cărţi la 10 lei).

10
/11
/13

Gaudeamus - Carte de învăţătură va avea loc în perioada 20 - 24 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, şi se va desfăşura sub semnul a două numere ,,rotunde": 85 de ani de la prima transmisiune a Radio România şi 20 de ediţii ale Târgului.

09
/11
/13

„Amazoanele. O poveste“, noul volum semnat de Adriana Babeţi, critic literar şi unul dintre cei mai importanţi eseişti români contemporani, a apărut în colecţia „Plural M” a Editurii Polirom şi se află în librăriile din toată ţara.