Întâlnire cu celebrul scriitor rus Mihail Șișkin, în cadrul Conferințelor de la Ateneul Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/intalnire-cu-celebrul-scriitor-rus-mihail-siskin-in-cadrul-conferintelor-de-la-ateneul-roman/

Îndrăgitul scriitor Mihail Șişkin, considerat cel mai important autor rus contemporan şi singurul care a primit toate cele trei mari premii literare ruseşti, va conferenţia  marţi, 8 octombrie 2019, de la ora 18.00, în Sala Mare a Ateneului Român, la invitaţia  Curtea Veche Publishing, în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu”, în cadrul Conferinţelor de la Ateneul Român.  

Un articol de Petre Ivan|2 octombrie 2019

Înainte de a veni la București, scriitorul Mihail Șișkin va participa, pe 5 octombrie 2019, la un eveniment în cadrul Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT.

Amfitrionul serii de la Ateneul Român va fi, pe 8 octombrie, domnul Andrei Dimitriu, directorul general al Filarmonicii „George Enescu“, gazdă a evenimentului. Scriitorul Mihail Șiskin va fi în dialog cu domnul Barna Némethi, director  executiv de la Curtea Veche Publishing, în calitate de moderator al conferinței.

Comparat cu Tolstoi sau Cehov datorită lirismului cărților sale, toate apărute la Curtea Veche Publishing în traducerea Antoanetei Olteanu, Mihail Șișkin priveste scrisul “ca pe un mod de a-ţi salva viaţa.” „Scrisorar” l-a făcut să devină unul dintre cei mai iubiți scriitori din România, după care au urmat „Părul Venerei”, „Luarea Ismailului” și, recent, „Paltonul cu gaică”.

Critic al trecutului sovietic, dar și al actualului regim de la Kremlin, scriitorul care locuiește astăzi în Elveția  nu se îndepărtează însă de limba sa și continuă marea tradiție a literaturii ruse, pe care o consideră o „formă netotalitară de existență a conștiinței în Rusia“. Trei dintre cele mai traduse opere ale scriitorului au fost dramatizate și puse în scenă: „Luarea Ismailului” la Teatrul MOST, „Scrisorar” la Teatrul de Artă din Moscova, iar „Părul Venerei” la Atelierul „Piotr Fomenko“. Șișkin este unul dintre cei mai probabili candidați ai literaturii ruse contemporane pentru un Premiu Nobel.

Intrarea la eveniment, în Sala Mare a Ateneului Român, este gratuită și accesul în sală se va face până la ora 17.45.

După întâlnirea cu publicul, scriitorul Mihail Șișkin va acorda o sesiune de autografe.

Toate cărțile sale sunt disponibile pe curteaveche.ro și vor putea fi achiziționate și în cadrul evenimentului de la Ateneul Român. Toți deținătorii de abonamente valabile la Filarmonica „George Enescu” vor primi 50% reducere la achiționarea tuturor volumelor în cadrul evenimentului.

Foto: Mihail Șișkin – facebook

14
/09
/23

„Până când m-a cunoscut” de Julian Barnes și „Despre memoriile femeii și alți dragoni” de Raluca Nagy sunt două dintre noutățile literare pe care vi le propunem pentru acest început de toamnă.

21
/08
/23

LECTURĂ În așteptarea ediției din 2023 a Festivalului Internațional George Enescu, Ziarul Metropolis vă invită să redescoperiți două spirite strălucite ale secolului XX, conștiente de direcția în care se îndreaptă arta.

05
/08
/23

„Misterul Mussolini” de Maurizio Serra este o biografie neconvențională a „celui mai greu de descifrat dintre toți dictatorii secolului XX”, disponibilă acum și în limba română, la Editura Trei.

31
/07
/23

Editura Nemira sărbătorește 32 de ani alături de cei mai îndrăgiți autori, cu volume memorabile, apariții inedite, dar și alături de echipă, de oamenii care zi de zi muncesc pentru ca cititorii să-și găsească cele mai potrivite cărți, deschizătoare de drumuri.

30
/07
/23

Asociația One World Romania şi centrul Mediawise Society duc educaţia media şi filmul documenar în mai multe biblioteci din România, activându-le ca hub-uri culturale și semnalând utilitatea lor ca noduri accesibile ale cunoașterii.

11
/07
/23

Vă propunem o listă cu recomandări de lectură pentru toate vârstele, în care veți regăsi cinci destinații pline de farmec pentru cea mai călduroasă lună din an.