Întâlnire cu „Muzicanții din Bremen”. TVR 3 difuzează în fiecare zi teatru TV
https://www.ziarulmetropolis.ro/intalnire-cu-muzicantii-din-bremen-tvr-3-difuzeaza-in-fiecare-zi-teatru-tv/

Teatrul este poveste. Povestea de care avem nevoie. Pentru a rămâne împreună în aceste zile dificile şi pentru a ne păstră speranţa, TVR 3 difuzează în fiecare zi teatru TV: la ora 14.00 şi la ora 20.00. Iată ce putem vedea astăzi, 30 martie!

Un articol de Liliana Matei|30 martie 2020

De la ora 14.00, este programat „Harvey” (reluare).

Însă luni este, și săptămâna aceasta, la TVR 3, seara teatrului pentru copii, iar de la ora 20.00 avem întâlnire cu „Muzicanții din Bremen”, adaptare de Ema Stere după „Frații Grimm” (cu reluare marți 31 martie, la ora 14.00, tot pe TVR 3). Spectacolul pentru televiziune este o coproducție Teatrul Țăndărică – TVR.

Muzicanții din Bremen

Regia artistică: Attila Vizauer

Scenografia: Mihai Pastramagiu

Muzica: Ioan Gyuri Pascu

Coregrafia: Vava Ștefănescu

În distribuție: Gabriel Apostol, Ioan Brancu, Andreea Ionescu, Daniela Ruxandra Mihai, George Simian, Adrian Neculcea,Ștefan Craiu

Echipa TVR

Imaginea: Ovidiu Cristescu, Mihai Costea, Alex Zugravu, Carmen Birtea, Dragoș Ionescu Montaj: Luci Mocensz, Robert Kallos

Post procesare sunet: Cornel Ciuleanu

Organizator de producție: Marius Flonta

Producător: Lucia Constantinescu

Regia TV: Andrei Măgălie

Ce te faci atunci când pare că rostul tău a dispărut? „Muzicanţii din Bremen” este o poveste care ne propune să descoperim că oricine se poate transforma atunci când totul pare pierdut, prin puterea visului, a speranţei, a voinţei şi cea a prieteniei, a spiritului de echipă. Patru animale care, fiind bătrâne şi devenind nefolositoare, urmau să fie alungate de stăpânii lor. Rând pe rând, ele reuşesc să fugă şi se întâlnesc întâmplător pe drum și pleacă spre Bremen, oraşul speranţei.

Redactor: George Mladen

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+.

Producător coordonator: DEMETER András István

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

27
/10
/14

"Kowalski", de Andrei Creţulescu, a primit premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Zagreb, care a avut loc în perioada 19 - 26 octombrie. Potrivit juriului regizorul român a câştigat premiul Căruciorul de Aur pentru "15 minute de plăcere pură a unui superb dialog, a unei interpretări şi regii mari. Şi pentru demonstrarea faptului că cinema-ul românesc este încă viu şi la înălţime".

26
/10
/14

În București în toamna lui 2014, au avut loc cinci festivaluri de teatru. Dar a sosit timpul să ne îndreptăm atenția şi către oferta teatrală pe anul 2015, din afara granițelor României. Ce se întâmplă dincolo?

25
/10
/14

Generalul, senatorul, mânuitorul de icoane, tatăl şi mama vitregă a „Generaţiei de Aur”, Anghel Iordănescu face cărţile convocărilor pentru meciul cu Irlanda de Nord. Citită în cheia care trebuie, informaţia este că în proporţie de 99,9 % (adică un 6,66 întors) acesta este noul manager, director tehnic sau antrenor sub acoperire al echipei naţionale,urmând să fie ajutat de un „copil” al său.

24
/10
/14

Centrul de Studii Româno-Japoneze "Angela Hondru" vă invită sâmbătă, 25 octombrie, la ora 19:00, în Aula Magna a Universității Româno-Americane la un concert și o prezentare de muzică tradițională japoneză, susținute de Prof. Takeshi Yamakawa, Dna. Kazuko Yanase și Dna. Hiroko Yamamoto. Instrumentele folosite vor fi shakuhachi, koto și shamisen. 

24
/10
/14

O primă „Întâlnire a teatrelor municipale din România” a avut loc recent la Turda, în cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului de Teatru și Arte Performative „Teatru pe Drumul Sării” (16-19 octombrie), organizat de Teatrul „Aureliu Manea”.

24
/10
/14

CRONICĂ DE FILM Pentru un film care se vrea o comedie de succes, „Cuscrii”, de Radu Potcoavă, mizează prea puţin pe regie şi prea mult pe reflexele actorilor. Însă nici potenţialul comic al interpreţilor nu este fructificat la un nivel satisfăcător, din cauza scenariului rudimentar și a execuției lipsite de creativitate.

24
/10
/14

Ștefan Tarara, laureat cu premiul I la Concursul Internațional George Enescu, secțiunea vioară va concerta vineri, 31 octombrie 2014, de la ora 19.00, în sala de spectacole a Colegiului de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi. La pupitrul Orchestrei Simfonice se va afla dirijorul Cristian Lupeș.