Întâlnire cu scriitoarea Doina Ruști, la Librăria Humanitas Cișmigiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/intalnire-cu-scriitoarea-doina-rusti-la-libraria-humanitas-cismigiu/

Editura Polirom vă invită luni, 14 octombrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la un eveniment special, dedicat noului volum semnat de Doina Ruşti, „Homeric”, recent apărut în colecţia Fiction.LTD a Editurii Polirom.

Un articol de Liliana Matei|13 octombrie 2019

Homeric, cel mai nou roman semnat de Doina Ruști, va fi prezentat luni, 14 octombrie, la Librăria Humanitas Cișmigiu. Participă, alături de scriitoare: Paul Cernat, Cosmin Ciotloș, Bogdan Simion (Cobzarul). Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe.

O pădure cu stafii și ierburi vrăjite. O ființă stranie. O întîmplare neobișnuită. În afara timpului, în afara istoriei. În miezul cald al poveștii.

Cînd din Pădurea Cotroceni răbufnesc aburii parfumați ai altei lumi, ceva teribil și străvechi pătrunde în casele bucureștenilor. Prin Gorgani, începe să bîntuie o stafie, iar oamenii dispar, unul cîte unul, printre dispăruți numărîndu-se și o celebră ghicitoare, de care se leagă existențele multora. În nopțile întunecate o trăsură roșie străbate străzile, scormonind fricile ancestrale ale orașului. Iar, așa cum se întîmplă în vremuri fragile, un bărbat și o femeie se îndrăgostesc nebunește.

„Un răsfăț al simțurilor și un desfrîu al fabulosului într-o carte a pasiunilor damnate și a farmecelor fatale.” (Paul Cernat)

„Romanul pornește de la o aspirație erotică, de la acel timp, de fapt, cînd nu știi încă ce-ți dorești, în schimb știi cu certitudine că vrei să ai, să strîngi, cu un fel de lăcomie jenantă, aripioarele atît de fragile ale altei ființe, pe care nici măcar n-o cunoști. De aici pînă la teritoriul mistic, în care trăiesc monștrii, zînele și spiridușii nu mai este decît un pas. Iar Homeric este povestea acestui pas.” (Doina Ruști)

22
/07
/13

Cei mai cunoscuţi scriitori români contemporani, printre care Andrei Codrescu, Dan Lungu şi Ştefan Agopian, vorbesc despre literatura ca mijloc de supravieţuire şi ca sursă de fericire, în cartea „Ce-a vrut să spună autorul“.