Întâmpină sărbătorile de iarnă împreună cu Teatrul Masca!
https://www.ziarulmetropolis.ro/intampina-sarbatorile-de-iarna-impreuna-cu-teatrul-masca/

Duminică, 7 decembrie, ora 17.00, Teatrul Masca organizează în amfiteatrul din Bdul. Uverturii cea de-a zecea ediţie a Împodobirii Bradului de Crăciun.

Un articol de Liliana Matei|6 decembrie 2014

„Obiceiul împodobirii bradului este unul “în familie”, iar atunci când iubești teatrul, cu siguranță actorii au devenit pentru tine o mare familie. Dacă vorbim despre Teatrul Masca, putem spune că în ultimul deceniu, spectatori, actori sau restul personalului, am întâmpinat impreună fiecare sărbătoare și am reusit să creăm de fiecare dată atmosfera de liniște, teatrul devenind astfel „acasă” pentru fiecare dintre noi”, declară Mihai Mălaimare, Directorul Teatrului Masca.

brad

Obiceiul împodobirii bradului alături de actorii Teatrului Masca este o tradiție pentru locuitorii din cartier.

În fiecare an, ei vin împreună cu întreaga familie și aduc globulețe cu care împodobesc bradul din amfiteatru. Atmosfera este una care ne aduce aminte de obiceiuri și tradiții: se cântă colinde și se împart mere și covrigi.

Intrarea este liberă.

10
/11
/13

Gaudeamus - Carte de învăţătură va avea loc în perioada 20 - 24 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, şi se va desfăşura sub semnul a două numere ,,rotunde": 85 de ani de la prima transmisiune a Radio România şi 20 de ediţii ale Târgului.

09
/11
/13

Lucian Pintilie, unul dintre cei mai mari regizori de film din România (unii critici spun că este chiar cel mai important cineast român), împlineşte, astăzi, 80 de ani! Opozant al sistemului comunist, creator de şcoală de film, părinte al „noului cinema românesc“ (pentru că cei mai mulţi regizori au învăţat să facă film de la el, iar „Reconstituirea“ a fost făcut „înaintea timpului său“), Lucian Pintilie şi-a construit o carieră redutabilă, prin pelicule care au primit de multe ori o ştampilă fermă: „capodopere“.

09
/11
/13

„Amazoanele. O poveste“, noul volum semnat de Adriana Babeţi, critic literar şi unul dintre cei mai importanţi eseişti români contemporani, a apărut în colecţia „Plural M” a Editurii Polirom şi se află în librăriile din toată ţara.