International Herald Tribune sărbătoreşte, joi, 125 de ani de la înfiinţare
https://www.ziarulmetropolis.ro/international-herald-tribune-sarbatoreste-joi-125-de-ani-de-la-infiintare/

Cotidianul de limbă engleză International Herald Tribune (IHT), livrat cu şareta la începuturile sale chioşcurilor de ziare şi hotelurilor din Paris, celebrează, joi, 125 de ani de la înfiinţare, rămânând încrezător în viitorul său, în pofida revoluţiei digitale care a bulversat industria presei.   „Ca toată lumea, şi noi căutăm soluţia magică”, afirmă Alison Smale, […]

Un articol de |3 octombrie 2012

Cotidianul de limbă engleză International Herald Tribune (IHT), livrat cu şareta la începuturile sale chioşcurilor de ziare şi hotelurilor din Paris, celebrează, joi, 125 de ani de la înfiinţare, rămânând încrezător în viitorul său, în pofida revoluţiei digitale care a bulversat industria presei.

 

„Ca toată lumea, şi noi căutăm soluţia magică”, afirmă Alison Smale, directoarea departamentului de Informaţii din cadrul acestui cotidian, al cărui sediu general se află în cartierul La Défense din Paris, şi care este difuzat în peste 160 de ţări, informează AFP.

„Ziarul este viabil din punct de vedere economic”, a adăugat Alison Smale, chiar dacă în redacţia publicaţiei circulă zvonul potrivit căruia ziarul ar pierde bani şi ar putea decide să îşi transfere sediul general într-o ţară mai puţin scumpă decât Franţa.

Apariţia unei pleiade de site-uri pe internet, a unor posturi de televiziune specializate în difuzarea de informaţii în continuu şi a unor reţele de socializare precum Twitter au modificat în profunzime felul în care informaţiile sunt produse, difuzate şi consumate, dar IHT continuă să creadă că tradiţiile sale reprezintă o garanţie pentru viitorul său, precizează Alison Smale.

„Puteţi bineînţeles, aşa cum facem cu toţii în fiecare zi, să navigaţi pe internet şi să obţineţi informaţii. Însă în acest fel nu veţi resimţi surpriza plăcută pe care v-o oferă un ziar în care jurnalişti inteligenţi şi talentaţi aleg cu multă grijă «ceea ce aveţi nevoie să ştiţi despre lumea de azi»”, a adăugat ea.

Aceeaşi concepţie este împărtăşită şi de Larry Kilman, unul dintre directorii asociaţiei de publicaţii WAN-IFRA. „IHT este un bun model şi nu există niciun dubiu că va supravieţui”, a spus el.

Înfiinţat pe 4 octombrie 1887 de editorul de la New York Herald, Gordon Bennett, cotidianul de limbă engleză IHT avea, la origine, obiectivul de a oferi expatriaţilor americani informaţii despre ţara lor, cursul bursier şi ultimele rezultate ale meciurilor de baseball din Statele Unite.

Difuzare sa a fost suspendată doar în timpul ocupaţiei naziste de la Paris, între 1940 şi 1944. Ziarul a cunoscut mai mulţi proprietari şi mai multe denumiri, luându-şi numele actual – International Herald Tribune – în anul 1967. Cotidianul aparţine New York Times din 2003, are în prezent peste 100 de jurnalişti angajaţi şi este tipărit în 38 de tipografii. Conţinutul său provine din articole din New York Times, depeşe ale agenţiilor de presă şi materiale scrise de jurnaliştii săi.

Pentru cea de-a 125-a aniversare, cotidianul prevede pagini speciale, organizarea unei dezbateri despre competitivitatea din Europa şi o colecţie de 120 de fotografii extrase din arhivele sale.

 

Sursa: Mediafax

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, începând cu ora 11:00, la Sala „Ileana Berlogea”, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale va sărbători Ziua Universității și a patronului său spiritual, Ion Luca Caragiale.

25
/01
/24

Duminică, 28 ianuarie (de la 17.00), primul concert al anului 2024 din stagiunea Orchestrei de Muzică Populară Radio îi este dedicat memoriei actriței NATAȘA RAAB, prezentatoare a nenumeroase concerte pe scena Sălii Radio.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.

25
/01
/24

Festivalul DIPLOMA Show, un proiect The Institute, lansează seria de podcasturi Friends of the Arts, produsă de Black Rhino Radio și moderată de Artemisa Pascu. Friends of the Arts - A DIPLOMA Show Podcast continuă misiunea proiectului de a promova și susține tinerii artiști, designeri și arhitecți.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

23
/01
/24

ISTORIA ne ajută să călătorim în trecutul persoanelor, familiilor, comunităților, popoarelor, Lumii întregi. Ea ne învăţă să întelegem o hartă, o haină, o clădire, o ruină, o fotografie, o gravură, un document vechi, o piesă de muzeu sau chiar un tablou. Cine ştie Istorie, va înțelege mai bine comunitatea şi lumea în care trăieşte azi!

23
/01
/24

Miercuri, 24 ianuarie, ziua în care Unirea Principatelor Române este celebrată la nivel național prin numeroase festivități și manifestări culturale, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București oferă publicului oportunitatea de a descoperi tainele limbajului universal al artei prin intermediul expoziției momentului, „Universul lui Salvador Dalí”, deschisă la Hanul Gabroveni din centrul Capitalei.

22
/01
/24

Teatrul Național „I.L. Caragiale” București își începe anul în Sala Mare, cu „Opera de trei parale” de Bertolt Brecht, această ars poetica și demonstrație practică a teatrului epic, acest punct de cotitură teatral, tablă de șah cu toți pionii murdari, busolă morală fără ac, și matrioșkă a răului.