International Herald Tribune sărbătoreşte, joi, 125 de ani de la înfiinţare
https://www.ziarulmetropolis.ro/international-herald-tribune-sarbatoreste-joi-125-de-ani-de-la-infiintare/

Cotidianul de limbă engleză International Herald Tribune (IHT), livrat cu şareta la începuturile sale chioşcurilor de ziare şi hotelurilor din Paris, celebrează, joi, 125 de ani de la înfiinţare, rămânând încrezător în viitorul său, în pofida revoluţiei digitale care a bulversat industria presei.   „Ca toată lumea, şi noi căutăm soluţia magică”, afirmă Alison Smale, […]

Un articol de |3 octombrie 2012

Cotidianul de limbă engleză International Herald Tribune (IHT), livrat cu şareta la începuturile sale chioşcurilor de ziare şi hotelurilor din Paris, celebrează, joi, 125 de ani de la înfiinţare, rămânând încrezător în viitorul său, în pofida revoluţiei digitale care a bulversat industria presei.

 

„Ca toată lumea, şi noi căutăm soluţia magică”, afirmă Alison Smale, directoarea departamentului de Informaţii din cadrul acestui cotidian, al cărui sediu general se află în cartierul La Défense din Paris, şi care este difuzat în peste 160 de ţări, informează AFP.

„Ziarul este viabil din punct de vedere economic”, a adăugat Alison Smale, chiar dacă în redacţia publicaţiei circulă zvonul potrivit căruia ziarul ar pierde bani şi ar putea decide să îşi transfere sediul general într-o ţară mai puţin scumpă decât Franţa.

Apariţia unei pleiade de site-uri pe internet, a unor posturi de televiziune specializate în difuzarea de informaţii în continuu şi a unor reţele de socializare precum Twitter au modificat în profunzime felul în care informaţiile sunt produse, difuzate şi consumate, dar IHT continuă să creadă că tradiţiile sale reprezintă o garanţie pentru viitorul său, precizează Alison Smale.

„Puteţi bineînţeles, aşa cum facem cu toţii în fiecare zi, să navigaţi pe internet şi să obţineţi informaţii. Însă în acest fel nu veţi resimţi surpriza plăcută pe care v-o oferă un ziar în care jurnalişti inteligenţi şi talentaţi aleg cu multă grijă «ceea ce aveţi nevoie să ştiţi despre lumea de azi»”, a adăugat ea.

Aceeaşi concepţie este împărtăşită şi de Larry Kilman, unul dintre directorii asociaţiei de publicaţii WAN-IFRA. „IHT este un bun model şi nu există niciun dubiu că va supravieţui”, a spus el.

Înfiinţat pe 4 octombrie 1887 de editorul de la New York Herald, Gordon Bennett, cotidianul de limbă engleză IHT avea, la origine, obiectivul de a oferi expatriaţilor americani informaţii despre ţara lor, cursul bursier şi ultimele rezultate ale meciurilor de baseball din Statele Unite.

Difuzare sa a fost suspendată doar în timpul ocupaţiei naziste de la Paris, între 1940 şi 1944. Ziarul a cunoscut mai mulţi proprietari şi mai multe denumiri, luându-şi numele actual – International Herald Tribune – în anul 1967. Cotidianul aparţine New York Times din 2003, are în prezent peste 100 de jurnalişti angajaţi şi este tipărit în 38 de tipografii. Conţinutul său provine din articole din New York Times, depeşe ale agenţiilor de presă şi materiale scrise de jurnaliştii săi.

Pentru cea de-a 125-a aniversare, cotidianul prevede pagini speciale, organizarea unei dezbateri despre competitivitatea din Europa şi o colecţie de 120 de fotografii extrase din arhivele sale.

 

Sursa: Mediafax

25
/06
/15

Teatrul Ion Creangă readuce în actualitate „Cartierul poveștilor”, un spectacol interactiv plin de culoare, dedicat tinerilor spectatori cu vârsta peste 4 ani. Concept inedit „Cartierul poveștilor” a călătorit cu succes la festivaluri din Israel, Franța, Singapore și România, iar acum revine în programul Teatrului Ion Creangă în stagiunea estivală 2015 într-o variantă adaptată, realizată cu sprijinul Ambasadei Statului Israel la București.

25
/06
/15

Angela Gheorghiu a deschis marţi seara seria spectacolelor cu “Adriana Lecouvreur” la Opera National de Paris cu un succes de public strălucit. Celebra soprană, în jurul căreia s-a construit, de altfel, întreaga producţie a regizorului David McVicar, a readus în Franţa partitura lui Francesco Cilea, prezentată mai rar pe scenele pariziene, cu toate că are la bază povestea pasionantă a unei eroine franceze.

25
/06
/15

Eseistul George Banu, profesor onorific al Departamentului de Studii Teatrale din cadrul Universităţii Sorbonne Nouvelle – Paris 3, a participat şi anul acesta la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, recent încheiat: a coordonat întâlniri, a moderat conferinţe, a dialogat cu personalităţi ale teatrului mondial, a văzut spectacole.

25
/06
/15

În mai puțin de zece zile începe a treia ediție a festivalului Jazz TM, care aduce în piața Victoriei din Timișoara nume importante din jazzul mondial și artiști români de referință. Diversitatea, multiculturalitatea și jazzul se pregătesc să încânte mii de oameni în perioada 3-5 iulie.

25
/06
/15

"Nu sunt niciodată mulţumit de ceva. Sunt un perfecţionist; este o parte din mine." - Michael Jackson. În urmă cu 6 ani, pe 25 iunie 2009, cu mai puţin de o lună înaintea mult-aşteptatului turneu de revenire, se stingea din viaţă "Regele muzicii pop", considerat cel mai de succes artist din toate timpurile.

24
/06
/15

Scrisă de un muntenegrean - Liubomir Giurkovici, adusă în scenă de un sloven - Nick Upper şi desemnată cel mai bun spectacol, în Macedonia, Tobelia va avea o singură reprezentaţie la Bucureşti, în 31 august, ora 18.00, la TNB, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru NETA 2015!

24
/06
/15

Actori nominalizați sau premiați la Oscar, precum Al Pacino, Ewan McGregor, Brad Pitt, Cate Blanchett, Rachel Weisz, Audrey Tautou, , Richard Gere, Julianne Moore, Christina Hendricks și Julie Delpy îțipot fi văzuţi începând din iunie, pe FilmBox Live, pentru o experiență de vizionare Ultra HD, disponibilă acum doar printr-o conexiune de internet obișnuită.

24
/06
/15

Filarmonica « George Enescu » anunţă un nou concert al trio-ului PRO ARTE alcătuit din Anda Petrovici – vioară, Marin Cazacu – violoncel şi Nicolae Licareţ- pian. Ca de fiecare dată, muzicienii alătură în programele lor lucrări de referinţă din istoria genului semnate Haydn, Beethoven şi Schubert la care adaugă acum şi o partitură enesciană mai puţin cunoscută.

24
/06
/15

Sâmbătă, 20 iunie, la Leicester Square Theatre, în inima Londrei, programul „Moromeții 60: Jubileul unei capodopere”, organizat de ICR Londra în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei, Muzeul Literaturii Române din Bucureşti şi Teatru ACT, a continuat cu o reprezentaţie unică a spectacolului „Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule?”, o aducere la viaţă a personajelor lui Marin Preda prin teatru, realizată de Cătălin Ştefănescu, în regia cunoscutului Alexandru Dabija, prin intermediul a doi îndrăgiţi actori români: Marcel Iureş şi George Mihăiţă.