International Herald Tribune sărbătoreşte, joi, 125 de ani de la înfiinţare
https://www.ziarulmetropolis.ro/international-herald-tribune-sarbatoreste-joi-125-de-ani-de-la-infiintare/

Cotidianul de limbă engleză International Herald Tribune (IHT), livrat cu şareta la începuturile sale chioşcurilor de ziare şi hotelurilor din Paris, celebrează, joi, 125 de ani de la înfiinţare, rămânând încrezător în viitorul său, în pofida revoluţiei digitale care a bulversat industria presei.   „Ca toată lumea, şi noi căutăm soluţia magică”, afirmă Alison Smale, […]

Un articol de |3 octombrie 2012

Cotidianul de limbă engleză International Herald Tribune (IHT), livrat cu şareta la începuturile sale chioşcurilor de ziare şi hotelurilor din Paris, celebrează, joi, 125 de ani de la înfiinţare, rămânând încrezător în viitorul său, în pofida revoluţiei digitale care a bulversat industria presei.

 

„Ca toată lumea, şi noi căutăm soluţia magică”, afirmă Alison Smale, directoarea departamentului de Informaţii din cadrul acestui cotidian, al cărui sediu general se află în cartierul La Défense din Paris, şi care este difuzat în peste 160 de ţări, informează AFP.

„Ziarul este viabil din punct de vedere economic”, a adăugat Alison Smale, chiar dacă în redacţia publicaţiei circulă zvonul potrivit căruia ziarul ar pierde bani şi ar putea decide să îşi transfere sediul general într-o ţară mai puţin scumpă decât Franţa.

Apariţia unei pleiade de site-uri pe internet, a unor posturi de televiziune specializate în difuzarea de informaţii în continuu şi a unor reţele de socializare precum Twitter au modificat în profunzime felul în care informaţiile sunt produse, difuzate şi consumate, dar IHT continuă să creadă că tradiţiile sale reprezintă o garanţie pentru viitorul său, precizează Alison Smale.

„Puteţi bineînţeles, aşa cum facem cu toţii în fiecare zi, să navigaţi pe internet şi să obţineţi informaţii. Însă în acest fel nu veţi resimţi surpriza plăcută pe care v-o oferă un ziar în care jurnalişti inteligenţi şi talentaţi aleg cu multă grijă «ceea ce aveţi nevoie să ştiţi despre lumea de azi»”, a adăugat ea.

Aceeaşi concepţie este împărtăşită şi de Larry Kilman, unul dintre directorii asociaţiei de publicaţii WAN-IFRA. „IHT este un bun model şi nu există niciun dubiu că va supravieţui”, a spus el.

Înfiinţat pe 4 octombrie 1887 de editorul de la New York Herald, Gordon Bennett, cotidianul de limbă engleză IHT avea, la origine, obiectivul de a oferi expatriaţilor americani informaţii despre ţara lor, cursul bursier şi ultimele rezultate ale meciurilor de baseball din Statele Unite.

Difuzare sa a fost suspendată doar în timpul ocupaţiei naziste de la Paris, între 1940 şi 1944. Ziarul a cunoscut mai mulţi proprietari şi mai multe denumiri, luându-şi numele actual – International Herald Tribune – în anul 1967. Cotidianul aparţine New York Times din 2003, are în prezent peste 100 de jurnalişti angajaţi şi este tipărit în 38 de tipografii. Conţinutul său provine din articole din New York Times, depeşe ale agenţiilor de presă şi materiale scrise de jurnaliştii săi.

Pentru cea de-a 125-a aniversare, cotidianul prevede pagini speciale, organizarea unei dezbateri despre competitivitatea din Europa şi o colecţie de 120 de fotografii extrase din arhivele sale.

 

Sursa: Mediafax

12
/12
/14

În primii 398 de ani de eternitate, Shakespeare a fost interpretat și mai ales reinterpretat până când cei mai naivi (o consistentă majoritate) ajunseseră să creadă că nimic nou nu se mai poate arăta în marginea sa.

12
/12
/14

Un recital unic în București, în această perioadă a sărbătorilor de iarnă, „Prayers”, este prezentat publicului pe data de 16 decembrie, ora 19, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” (Calea Victoriei, nr. 88). Soliști: Ruxandra Urdăreanu – soprană, Dan Stoenescu - pian

12
/12
/14

Campania CITESTE POVESTI! este inițiată de Editura ALL și realizată în colaborare cu agenția de publicitate NEXT Advertising şi Raluca Băraru. În încercarea de a repune în drepturi ora de lectură, ni se alătură părinți, profesori, experți în educație, jurnalişti și un guvern de poveste. Campania, al cărei slogan este Pentru o lume mai bună, citește-le copiilor povești!, are expunere outdoor, radio şi print.

12
/12
/14

Fotograful australian de peisaje Peter Lik a stabilit un record mondial după ce un colecţionar privat a plătit 6,5 milioane de dolari pentru o poză a artistului, reprezentând o imagine a canionului Antelope din Arizona, în Statele Unite ale Americii.

11
/12
/14

La 25 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, ICON production lansează pe DVD unul dintre cele mai premiate documentare românești din toate timpurile, "Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu" de Andrei Ujică, „un film pe care orice student la istorie, om politic sau om de rând trebuie să îl vadă”, după cum titra publicația „Washington Post”.

11
/12
/14

Crăciunul nu este parcă întreg până în momentul în care atmosfera creată de bradul împodobit şi de mirosul de cozonaci nu este completată de colinde. Ca în fiecare an, la Sala Radio, mai multe evenimente speciale, concepute în jurul tradiţiilor sărbătorilor de iarnă, oferă publicului bucureştean ocazia de a intra în povestea Crăciunului într-un mod deosebit.

11
/12
/14

Amza Pellea pleca după țigări și, uneori, se întorcea după trei zile. Gheorghe Dinică l-a luat de guler pe comandantul de la Otopeni. Vladimir Găitan ar fi putut juca într-un film de Michelangelo Antonioni... Câteodată, poveștile din culise sunt mai palpitante decât cele de pe scenă.

11
/12
/14

Invitata Marinei Constantinescu la Nocturne de vineri, 12 decembrie, este actriţa Oana Pellea. Realizatoarea Marina Constantinescu spune despre Oana Pellea că face parte din întâlnirile vieţii ei. Aceasta ediţie Nocture este despre popasurile importante ale vieţii, despre oamenii pe care îi porţi cu tine chiar şi când aceştia nu mai sunt, despre amintiri. Emisiunea poate fi urmărită de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

11
/12
/14

Platforma docuart.ro, pe care puteți vedea filme documentar românești, are o nouă interfață, meniu în limba engleză, secțiuni noi și dă posibilitatea fiecărui navigator să poată accesa site-ul de pe orice tip de device. Proiectul “Platforma Docuart” a fost dezvoltat pe o perioadă de 5 luni, iulie - noiembrie 2014.