Interviu cu David Duchovny. Mulder din X Files a scris o carte: „Suntem primate cu ceva mai puțin păr, suntem animale“
https://www.ziarulmetropolis.ro/interviu-cu-david-duchovny-mulder-din-x-files-a-scris-o-carte-suntem-primate-cu-ceva-mai-putin-par-suntem-animale/

Actorul David Duchovny vorbeşte în premieră într-un interviu acordat în România despre noul său roman, „Holy Cow”. Publicat în româneşte la Editura Polirom, romanul este o fabulă despre cruzimea oamenilor.

Un articol de Ziarul Metropolis|20 august 2015

„Animalele au devenit personaje în povești încă de la-ncepturile omenirii. Eu am crescut cu Fabulele lui Esop. Ce lecții ne pot învăța animalele? Suntem primate cu ceva mai puțin păr. Suntem animale.”, povestește actorul David Duchovny într-un interviu acordat jurnalistei Ana-Maria Onisei, pe blogul personal.

coperta15

„Holy Cow”, romanul scris de David Duchovny și publicat în românește la Editura Polirom, este o fabulă cu trei personaje: Elsie, o vacă – personajul principal, un porc și-un curcan. Lumea văcuței Elsie se răstoarnă când își dă seama că e crescută într-o fermă și urmează să fie tăiată. Așa că decide să se salveze și organizează propria evadare.

Inițial, David Duchovny a propus povestea studiourilor Disney și Pixar, sub formă de scenariu pentru un film animat, dar a fost refuzat. În carte, Duchovny ironizează și lumea Hollywood-ului, dar și voracitatea oamenilor în plin capitalism, de la era consumului la lupta pentru supremația religiilor.

Mai multe declarații ale actorului David Duchovny, în materialul de pe blogul www.anamariaonisei.ro, aici.

09
/04
/15

Volumul "În pielea unei jihadiste", de Anna Erelle, care prezintă o mărturie despre filierele de recrutare ale Statului Islamic din perspectiva unei jurnaliste sub acoperire, va fi publicat la editura Polirom şi va fi disponibil în librării din 16 aprilie. Traducerea cărţii a fost realizată de Nicolae Constantinescu.

02
/04
/15

Gândind că „cea mai mare victorie a omului este să-şi cucerească frica”, Anaïs Nin a scris unul dintre cele mai tulburătoare jurnale erotice ale tuturor timpurilor. A trăit pentru a-şi pune emoţiile şi senzaţiile în pagini de carte, dezvăluind lumii erotismul ei prin febra creaţiei.

31
/03
/15

Festivalul Internaţional de Poezie Bucureşti (FIPB) şi Târgul Naţional al Cărţii de Poezie (TNCP), două iniţiative care au ca miză reintroducerea în spaţiul public a ideii de poezie contemporană vizibilă şi interactivă, se vor desfăşura între 13 şi 17 mai.

31
/03
/15

MEMORIA CULTURALĂ Nichita Stănescu (31 martie 1933 - 13 decembrie 1983) ar fi împlinit 82 de ani. Astăzi am ales să ne amintim cum a fost, cum a gândit, cum și-a iubit cuvintele, poetul. De poeți, numai de bine, ca să zicem așa...

27
/03
/15

Ziarul Metropolis, cotidian cultural editat de Teatrul Metropolis din București, împlinește doi ani de existență astăzi, de Ziua Mondială a Teatrului. Zi de zi, publicația a încercat să-și ridice standardul și să ocolească valul de tabloidizare care a afectat chiar și cele mai prestigioase site-uri quality din România.

26
/03
/15

Peste 10.000 de titluri la preţuri „de kilipir” îi aşteaptă pe cititori la ediţia din această primăvară a celui mai important târg de carte cu discount, Kilipirim. Volume pentru copii şi tineret, dar şi pentru cititorii experimentaţi, deopotrivă beletristică, non-ficţiune şi albume de artă, muzică, albume de benzi desenate, agende, jurnale, ceaiuri speciale – acestea sunt produsele care compun oferta expozanţilor, pe parcursul celor cinci zile de târg (25-29 martie, zilnic între orele 10.00 si 20.00), la Galeria Dalles.

26
/03
/15

Luni, 30 martie, la ora 19.00, la Café Verona (Strada Pictor Arthur Verona 13-15), va avea loc lansarea cărţii „Teoria tăcerii“, de Iulian Tănase, volum apărut recent la Editura Herg Benet. Vor vorbi: Cristian Crisbăşan, Horaţiu Decuble, Vlad Eftenie, Cristian Iftode şi autorul.