Interviu cu românul de la Globuri şi Oscar- vineri la TVR2
https://www.ziarulmetropolis.ro/interviu-cu-romanul-de-la-globuri-si-oscar-vineri-la-tvr2/

Vineri, 5 februarie, de la ora 21.00, invitatul special al noii ediţii a emisiunii Arte, carte şi capricii, este “omul momentului” în film.

Un articol de Petre Ivan|4 Februarie 2016

Este vorba de Levente Molnar, actorul Teatrului Maghiar din Cluj care joacă în Son of Saul, film premiat recent cu Globul de Aur şi nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin.

Interviul integral oferit în exclusivitate pentru TVR 2 de Levente Molnar va putea fi urmărit luni, 8 februarie, de la ora 21.35, într-o ediţie specială a emisiunii “Arte, carte si capricii”.

Tot la emisiunea realizată de Liana Stanciu telespectaorii vor putea afla şi lucruri noi despre filmul ORIZONT, un thriller 100% ardelenesc, remarcat deja de cronicarii de specialitate.

Foto: Levente Molnar – tvr.ro

18
/10
/19

CRONICĂ DE FILM În documentarul „Jurnalul familiei -escu” (2018), regizorul Șerban Georgescu discută pe un ton jucăuș, ironic, ce (mai) înseamnă a fi român, la 100 de ani de la apariția României moderne, perioadă în care țara a trecut prin multe șocuri și transformări.

18
/10
/19

În Bucureşti, gala de deschidere a Les Films de Cannes à Bucarest este programată vineri, de la ora 19:00 la Cinema PRO, în prezența sărbătoritului ediţiei, Vlad Ivanov şi a cineastului Claude Lelouch.

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

Page 1 of 25012345...102030...Last »