„Între noi e totul bine”, în regia lui Radu Afrim, se joacă la Wrocław
https://www.ziarulmetropolis.ro/intre-noi-e-totul-bine-in-regia-lui-radu-afrim-se-joaca-la-wroclaw/

În deschiderea Festivalului de dramaturgie contemporană poloneză, care se desfăşoară între 1 şi 6 decembrie 2016 pe scena Teatrului Contemporan din Wrocław, se joacă spectacolul TNB Între noi e totul bine, piesa incitantei autoare poloneze Dorota Masłowska, în regia lui Radu Afrim. Spectacolul este unul din primele 3 titluri de mare interes ale manifestării, potrivit recomandărilor organizatorilor.

Un articol de Petre Ivan|25 noiembrie 2016

Totodată această montare românească este singura producţie străină invitată în festivalul a cărui misiune este aceea de a oglindi cele mai semnificative ipostaze ale dramaturgiei contemporane poloneze, cu realizări pe scenele sale, precum şi în afara graniţelor ţării.

Manifestarea se plasează către finalul seriei de evenimente prilejuite de alegerea Wrocław (Polonia), alături de San Sebastian (Spania) – capitale culturale europene în 2016.

Creaţia lui Marius Manole, distribuit în dublă ipostază în acest spectacol: Bătrânica apatică şi Actorul, a fost răsplătită cu Premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar la Gala Premiilor UNITER din acest an.Între noi e totul bine

Între noi e totul bine – un text în care găseşti, culmea, multă Românie, nu doar Polonie – despre o societate în plină transformare, cu apetit nestăvilit pentru apocalipsă şi stereotipii autiste.

Un spectacol marca Afrim, cu umor, cinism şi adevăr crud… la kilogram,  în care absurdul capătă farmec roz şi ludicul „miroase” trist! Dincolo de toate, Între noi e totul bine rămâne însă un spectacol  profund uman.

Între noi e totul bine se va juca pe scena mare a Teatrului Contemporan din Wrocław (Wrocławski Teatr Współczesny), joi 1 decembrie, de la ora 19.15 şi vineri 2 decembrie, de la ora 17.00.

Spectacolul revine în scenă la TNB – Sala Pictura pe 13 decembrie, de la ora 20.00, pentru o nouă întâlnire cu publicul nostru, ultima din acest an.

Foto: Între noi e totul bine – TNB

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).