“Între noi e totul bine” închide festCO 2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/intre-noi-e-totul-bine-inchide-festco-2018/

“Între noi e totul bine/Miedzy nami dobrze jest”, spectacolul regizorului polonez GRZEGORZ JARZYNA, programat în ultima seară a Festivalului Comediei Româneşti, va închide ediţia a XVI-a a festCO.

Un articol de Petre Ivan|25 Mai 2018

festCO vă invită duminică 27 mai, de la ora 18.30, la Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie, la evenimentul de încheiere al celei de-a XVI-a ediţii, spectacolul “Între noi e totul bine/Miedzy nami dobrze jest” de Dorota Maslowska, în regia lui Gzegorz Jarzyna, urmat de mult aşteptata Gală a Comediei Româneşti.

Producţia companiei TR Warszawa face parte din secţiunea nou-înfiinţată a festivalului, FOCUS, dedicată în acest an Poloniei, ţară aflată, asemeni României, la un secol de existenţă naţională, în care au fost incluse workshop-uri, expoziţii, proiecţii de filme şi spectacole lectură.

Reprezentaţia trupei poloneze va fi precedată, la ora 17.00, la Sala Studio a Teatrului de Comedie, de o întâlnire cu Gzegorz festCOJarzyna moderată de Octavian Saiu, în cadrul dialogurilor festCO.

Grzegorz Jarzyna este recunoscut drept unul dintre numele de referinţă ale scenei europene contemporane, cu participări la mari festivaluri ale lumii, de la Edinburgh la Shanghai, şi în semn de recunoaştere a fost numit “Ambasador al Culturii Poloneze”.

În cadrul Galei Comediei Româneşti festCO ediţia a XVI-a, începând cu ora 20.00, vor fi premiaţi cei mai buni actori, cele mai bune actriţe, cei mai buni regizori şi scenografi care s-au remarcat în secţiunea CONCURS a festivalului.

În Gala Comediei româneşti, de asemenea, vor fi anunţaţi câştigătorii concursurilor Concursul de Comedie Românească, ediţia a XII-a şi Comedia ţine la TINEri, ediţia a IX-a.

Devenită o tradiţie a festivalului, decernarea Premiului de Excelenţă va celebra şi în acest an activitatea unei personalităţi marcante a teatrului românesc. În 2018 Premiul de Excelenţă îi va fi înmânat actriţei Maia Morgenstern.

Festivalul Comediei Româneşti festCO este un eveniment organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Teatrul de Comedie.

Foto: “Între noi e totul bine/Miedzy nami dobrze jest”, festCO – festco.ro

22
/02
/19

Douăsprezece episoade din viața scriitorului Romain Gary, surprinse de François-Henri Désérable în romanul-tribut „Un anume domn Piekielny” (Editura Humanitas Fiction).

22
/02
/19

Toate problemele par să fi înghețat sub stratul uriaș de zăpadă în acest orășel nordic. Nels Coxman (Liam Neeson), cetățean model și familist convins, este pus la grea încercare în momentul în care fiul sau este găsit mort în circumstanțe foarte misterioase.

21
/02
/19

Omul cel bun din Seciuan de Bertolt Brecht, spectacolul montat de regizorul Andrei Şerban la Teatrul Bulandra, rămâne o parabolă grăitoare despre „omul nou”. I-am putea spune la fel de bine „omul contemporan” sau într-o formulă deja consacrată, „omul recent”.

21
/02
/19

CRONICĂ DE FILM Cu „The Favourite” (2018), grecul Yorgos Lanthimos se instalează confortabil în zona mainstream a cinema-ului de autor. Este cel mai puțin perturbator film al său și, probabil, cel mai relaxat, chiar dacă sunt prezente toate mărcile sale stilistice. O lejeritate și o lipsă de încrâncenare binevenite.

21
/02
/19

“Charleston” (regia Andrei Crețulescu), “Dragoste 1. Câine” (regia Florin Șerban), “Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” (regia Radu Jude), “Moromeții 2” (regia Stere Gulea) și “Pororoca” (regia Constantin Popescu) intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film. Câstigătorii vor fi anunțați în cadrul Galei Premiilor Gopo, care va avea loc marți, 19 martie, la Teatrul Național din București. Evenimentul va fi transmis live, începând cu ora 20.00, pe Film Now.

21
/02
/19

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită la vernisajul expoziției „UNArte la Antipa’’ care va avea loc vineri, 22 februarie de la ora 14.00, la sediul muzeului din Șoseaua Kiseleff nr. 1.

21
/02
/19

Violonistul LIVIU PRUNARU, concert-maestru al celei mai bine cotate orchestre simfonice din lume, Royal Concertgebouw Amsterdam, artistul care se bucură de dreptul de folosinţă asupra viorii de patrimoniu universal  Stradivarius „Pachoud” din 1694 – va putea fi aplaudat la Sala Radio, într-un concert extraordinar în care se va afla într-o dublă ipostază: de solist și... dirijor!

21
/02
/19

Apoi, lucrurile au luat o întorsătură nedorita. Tati a descoperit că durerile constante pe care le resimtise in ultimele zile in zona toracelui erau semnul unei boli grave, apărută pe fondul stresului și imunității scăzute.

21
/02
/19

De‑acum eram tot timpul împreună, titirelul, mama, tata şi cu mine, titirelul cu toanele lui, noi, ceilalţi trei, cu nelinistile și micile noastre bucurii.

Page 1 of 77812345...102030...Last »