“Între noi e totul bine” închide festCO 2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/intre-noi-e-totul-bine-inchide-festco-2018/

“Între noi e totul bine/Miedzy nami dobrze jest”, spectacolul regizorului polonez GRZEGORZ JARZYNA, programat în ultima seară a Festivalului Comediei Româneşti, va închide ediţia a XVI-a a festCO.

Un articol de Petre Ivan|25 Mai 2018

festCO vă invită duminică 27 mai, de la ora 18.30, la Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie, la evenimentul de încheiere al celei de-a XVI-a ediţii, spectacolul “Între noi e totul bine/Miedzy nami dobrze jest” de Dorota Maslowska, în regia lui Gzegorz Jarzyna, urmat de mult aşteptata Gală a Comediei Româneşti.

Producţia companiei TR Warszawa face parte din secţiunea nou-înfiinţată a festivalului, FOCUS, dedicată în acest an Poloniei, ţară aflată, asemeni României, la un secol de existenţă naţională, în care au fost incluse workshop-uri, expoziţii, proiecţii de filme şi spectacole lectură.

Reprezentaţia trupei poloneze va fi precedată, la ora 17.00, la Sala Studio a Teatrului de Comedie, de o întâlnire cu Gzegorz festCOJarzyna moderată de Octavian Saiu, în cadrul dialogurilor festCO.

Grzegorz Jarzyna este recunoscut drept unul dintre numele de referinţă ale scenei europene contemporane, cu participări la mari festivaluri ale lumii, de la Edinburgh la Shanghai, şi în semn de recunoaştere a fost numit “Ambasador al Culturii Poloneze”.

În cadrul Galei Comediei Româneşti festCO ediţia a XVI-a, începând cu ora 20.00, vor fi premiaţi cei mai buni actori, cele mai bune actriţe, cei mai buni regizori şi scenografi care s-au remarcat în secţiunea CONCURS a festivalului.

În Gala Comediei româneşti, de asemenea, vor fi anunţaţi câştigătorii concursurilor Concursul de Comedie Românească, ediţia a XII-a şi Comedia ţine la TINEri, ediţia a IX-a.

Devenită o tradiţie a festivalului, decernarea Premiului de Excelenţă va celebra şi în acest an activitatea unei personalităţi marcante a teatrului românesc. În 2018 Premiul de Excelenţă îi va fi înmânat actriţei Maia Morgenstern.

Festivalul Comediei Româneşti festCO este un eveniment organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Teatrul de Comedie.

Foto: “Între noi e totul bine/Miedzy nami dobrze jest”, festCO – festco.ro

11
/12
/18

Au între 70 și 80 de ani. Sunt un cuplu. Ea vorbește, îl ghidează, îl ceartă și îl așează. El tace. Ea mă calcă de două ori pe picior, o dată se scuză, a doua oară consideră că noroiul mă prinde bine, așa că așteaptă să-i mulțumesc.

10
/12
/18

A 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit și-a desemnat câștigătorii sâmbătă, 8 decembrie 2018, într-o atmosferă emoționantă și plină de exuberanță. Premiul pentru cel mai bun film a revenit peliculei belgiene PABLO, în regia lui Sergio Guataquira Sarmiento.

10
/12
/18

METROPOLIS VIRAL. Filmul "Avengers: Endgame" bate recorduri chiar înainte de apariția sa în cinematografe. Lansat pe 7 decembrie, trailerul de aproape două minute și jumătate a înregistrat 289 milioane de vizualizări pe YouTube, Facebook și Twitter,  devenind cel mai vizionat trailer în primele 24 de ore de la lansare.

10
/12
/18

Ieri, 9 decembrie,  în sala „Ion Băieșu” a Teatrului Dramaturgilor Români, a avut loc premiera oficială a spectacolului FAPTE BUNE de Sebastian Ungureanu, regia Alexandru Nagy, o comedie de moravuri care începe ca o farsă și se termină ca o satiră despre geneza politicii românești post-decembriste.

10
/12
/18

Bucharest Art Film Festival (BAFF) va proiecta în perioada 10-12 decembrie filme de(spre) artă la Galeria Halucinarium, din Calea Giulești 14. Art Film Festival încearcă la această a III-a ediție să creeze experiența ideală destinată publicului de cinema și zone conexe, aducându-l într-o galerie de artă timp de 3 seri. Programul fiecărei zile începe la ora 19:00, intrarea la proiecții fiind liberă în limita locurilor disponibile.

09
/12
/18

TOP Am ales cele mai relevante filme românești ale anului, din cele 25 de titluri de ficțiune care au ajuns în 2018 în cinematografe. Nu a fost un an rău: cinema-ul românesc a continuat să impresioneze în festivaluri, iar unul dintre filme, „Moromeții 2”, a stabilit chiar un record de spectatori.

09
/12
/18

Unul din cei mai cunoscuţi regizori români de film, multi-premiatul Nae Caranfil, după trei decenii de la debutul său în cinematografie, se află, la acest final de 2018, în pragul unui îndrăzneţ demers teatral. Papagalul mut - Istorii aproape adevărate despre un spion aproape uitat, piesă în două acte de Nae Caranfil, este o poveste incredibilă, dar reală, având în centru una dintre cele mai enigmatice şi fascinante figuri ale secolului al XVIII-lea. 

08
/12
/18

„Oxygen”, piesa controversatului Ivan Vîrîpaev, copilul teribil al noii dramaturgii ruse, considerat ca estetică între Quentin Tarantino și Andrei Tarkovski, se joacă în această seară (8 decembrie) și vineri, 14 decembrie, la teatrul Teatrelli, în București.  Spectacolul este programat de la ora 19.30. Textul este considerat unul dintre cele mai puternice texte contemporane, un poem teatral despre puritatea sinelui și descoperirea celuilalt.

07
/12
/18

CRONICĂ DE FILM Cu fizicul său firav, care sugerează o supunere cvasi-reflexă față de ceilalți, și cu chipul său caraghios, aproape imperturbabil dacă nu ar fi străpuns uneori de câte un zâmbet forțat, Marcello setează din start atmosfera de comedie neagră ce domină noul film al italianului Matteo Garrone, „Dogman” (2018).

07
/12
/18

Filmul Belgian GIRL, nominalizat la Globurile de Aur pentru Cel mai bun film străin, va deschide Oscar Weekend (18 - 20 ianuarie 2019, Cinema Elvire Popesco). "Oscar Weekend" are loc înaintea anunțării nominalizărilor la cea de-a 91-a ediție a premiilor Oscar (22 ianuarie), trofeele Oscar 2019 urmând să fie acordate în cadrul Galei din 24 februarie 2019. 

07
/12
/18

Cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film NexT pune reflectoarele pe Portugalia, cu două programe a câte cinci scurtmetraje reunite sub titlul Focus Portugalia. Primul program, The Heart and the Body, va fi proiectat sâmbătă, 15 decembrie, iar cel de-al doilea, On Politics, va putea fi văzut duminică, 16 decembrie, ambele la ora 16.30, la Cinema Muzeul Țăranului.

07
/12
/18

Zece variațiuni pe teme de colinde româneşti compuse de zece tineri compozitori români pot fi ascultate în premieră absolută în data de 12 decembrie, în Sala “George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din Bucureşti, ora 19:00. Concertul “Dincolo de colind” va fi interpretat de ansamblul de muzică nouă SonoMania, sub bagheta Simonei Strungaru. Accesul la eveniment este gratuit.

07
/12
/18

Filmul „Vice” al lui Adam McKay, o dramă despre fostul vicepreşedinte Dick Cheney, cu Christian Bale, Sam Rockwell, Steve Carell şi Amy Adams în distribuţie, a primit cele mai multe nominalizări la cea de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur. La categoria miniserial sau film de televiziune cele mai multe nominalizări, în număr de 4, le-a primit „The Assassination of Gianni Versace”.

06
/12
/18

În timpul Războiului Rece, undeva între Polonia stalinistă, ruinată de cel de-al doilea război mondial, și Parisul boem al anilor ’50, un muzician înnebunit după libertate și o tânără cântăreață pătimașă trăiesc o iubire imposibilă, într-o perioadă istorică imposibilă. Îi desparte totul: trecutul lor, temperamentul, caracterul, ideile lor politice, imperfecțiunile fiecăruia și inevitabilele lovituri ale sorții. Cu toate acestea, sunt în mod fatal condamnați să fie împreună.

Page 1 of 76512345...102030...Last »