Invitați de marcă la Bursa de Spectacole de la Sibiu 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/invitati-de-marca-la-bursa-de-spectacole-de-la-sibiu-2015/

Cea de-a XIX-a ediţie a Bursei de Spectacole de la Sibiu, eveniment în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, se va desfăşura în perioada 15-20 iunie 2015, la Hotel Ibis. Până în acest moment şi-au anunţat participarea companii şi artişti din 8 ţări, precum şi din România.

Un articol de Petre Ivan|24 Martie 2015

Bursa de Spectacole de la Sibiu 2015 / Pe durata celor 6 zile, în cadrul Bursei se vor reuni operatori culturali și artiști care vor prezenta și promova producțiile proprii și proiectele în curs de desfășurare din domeniul artelor spectacolului.

Dintre companiile care s-au înscris deja la eveniment amintim: Bandart Production (Ungaria), Polyplanity Production (Grecia), TIDA – Théâtre Danse (Italia), Yohangza (Coreea de Sud), NordbergMovement (Suedia), Bad New Days Performing Arts (Canada) și Peripecia Teatro (Portugalia).

Din România și-au anunțat prezența Teatrul Național „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sf. Bursa de Spectacole Gheorghe, Teatrul „Regina Maria” din Oradea, Drum Cafe (București), Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova și compania Unfold Motion (Timișoara).

A treia sesiune de înscriere are ca termen limită 30 aprilie 2015, iar detalii suplimentare pot fi găsite aici.

Deschiderea oficială a Bursei va avea loc luni, 15 iunie, ora 11:00, printr-o conferință de presă la care vor participa Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și reprezentanți ai Ministerului Culturii din România.

Foto: Bursa de Spectacole – Tiberiu Ciorugă, facebook.com/sibiuartsmarket

15
/03
/19

Privind în ochi trecutul apropiat... La 30 de ani de la căderea regimurilor comuniste, discursul antisemit pare să revină în forţă în ţările Europei Centrale şi de Est. Pentru a readuce în memorie câteva dintre lecţiile uneori uitate ale trecutului, între 16 şi 19 martie, Festivalul Internaţional de Documentar și Drepturile Omului „One World Romania” şi Forumul Cultural Austriac Bucureşti propun o „Retrospectivă extraordinară Ruth Beckermann”.

15
/03
/19

Ritmuri de tango, parfum de Argentina, sonoritatea inedită a bandoneón-ului și vocea ANALIEI SELIS, toate acestea sunt ”ingredientele” concertului programat miercuri, 20 martie (19.00), la Sala Radio,  în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului TANGO SIMFONIC, ce poartă titlul Milonga de mis amores.

15
/03
/19

Asociația Cinemascop cu sprijinul HBO Europe organizează cu ocazia ediției a treia a American Independent Film Festival, care va avea loc în București, în perioada 12-18 aprilie 2019, concursul de scenarii intitulat: WRITE A SCREENPLAY FOR.

15
/03
/19

Rulează în cinematografe (distribuit de Bad Unicorn) filmul „Păsări călătoare”, regizat de Ciro Guerra și Cristina Gallego. E o peliculă columbiană care arată douăzeci de ani din istoria tribului Wayuu din deșertul Guajira. Și ce treabă avem noi cu Wayuu și Guajira? Avem.

15
/03
/19

Se împlinesc, astăzi, 4 ani de când actorul Eusebiu Ștefănescu, unul dintre cei mai buni recitatori români de poezie, s-a stins din viață. Cu un an înainte de moartea sa, Eusebiu Ștefănescu (aici, într-o fotografie realizată de Simion Buia) primea Premiul Președintelui UNITER, pentru contribuţia sa la frumoasa rostire a poeziei. Simion Buia povesteste cum a decurs intalnirea cu actorul.

Page 1 of 78312345...102030...Last »