Ioana Palamar expune „Autoportret“ la Ateneul Tătăraşi din Iaşi
https://www.ziarulmetropolis.ro/ioana-palamar-expune-autoportret-la-ateneul-tatarasi-din-iasi/

Ateneul Tătăraşi şi Universitatea de Arte „G. Enescu“ organizează expoziţia „Autoportret“ aparţinând tinerei artiste Ioana Palamar.

Un articol de Andrada Văsii|14 iulie 2013

Ateneul Tătăraşi şi Universitatea de Arte „G. Enescu” organizează expoziţia „Autoportret” aparţinând tinerei artiste Ioana Palamar.

Ansamblul lucrărilor care face parte din proiectul „Aprofundarea sinelui” a fost gândit gradual, în sensul că presupune reprezentarea picturilor care înfăţişează ochi deschişi, respectiv autoportrete cu ochi deschişi, precum şi lucrări în care autoarea s-a reprezentat din semiprofil, apoi din profil cu ochii întredeschişi, închişi şi închişi.

Mâna – alt element artistic

Nu în ultimul rând şi mâna este considerată a fi oglinda sufletului. Poate că uneori ne acoperim chipul cu diverse măşti, înlăturând orice brumă de sinceritate, pe când mâna ne trădează cel mai bine caracterul, şi temperamentul, deoarece apare adevărată.

Tehnica de execuţie a acestor lucrări este foarte variată, deoarece presupune tehnica culorilor în ulei, colaj, encaustică etc. Suporturile utilizate sunt diversificate; s-a apelat la suporturi clasice, cum ar fi pânza, pfl-ul, sticla, dar şi la plastic, foaie de pergament etc.

Conceptul acestui proiect are în vedere contrastul exteriorizare – interiorizare; ochi deschis – ochi închis, deoarece se redau etapele de la starea de comunicare cu privitorul la etapa medie care semnifică un început de interiorizare şi de întoarcere înspre sine. Ulterior s-a recurs la ultima etapă de introspecţie şi de detaşare completă de spaţiul exterior.

Info:

Expoziţia va fi deschisă publicului spre vizitare până pe 30 august 2013.

Text preluat în parteneriat cu Modernism.ro

Foto credit: Modernism.ro

03
/05
/17

Casieria Castelului Corvinilor din Hunedoara a fost spartă de persoane rămase deocamdată, necunoscute, din primele estimări neoficiale paguba ridicându-se la peste 170.000 de lei, bani rezultați din vânzarea biletelor în zilele libere ale minivacanței de 1 mai.

23
/04
/17

„Arta sub 18 ani ” este un eveniment parte a proiectului „Troc - rețea de teatru educativ”, organizat de Asociația Reciproca în parteriat cu duo-ul artistic Monotremu și finanțat de Administrația Fondului Național Cultural. Sub umbrela „Arta sub 18 ani” Asociația Minitremu, parte a duo-ului Monotremu, ajunge la Cluj, între 28 și 30 aprilie, cu două evenimente.

20
/04
/17

Artistul multimedia Nikita Golubev a transformat mai multe autovehicule murdare din Moscova în adevărate opere de artă. Sub pseudonimul "ProBoyNick", Golubev a pictat, în ultimele două săptămâni, diverse desene pe mai multe mașini din capitala Rusiei și a distribuit online fotografiile cu operele create. Artistul rus realizează aceste desene folosindu-se de degete și pensule.

12
/04
/17

Cea mai mare expoziţie dedicată lui Ştefan Luchian din ultimii 50 de ani va fi organizată la Pavilionul Muzeal de la Art Safari, între 19 mai - 18 iunie, la Galeriile Kretzulescu (Calea Victoriei 45), şi va cuprinde opere ale artistului din peste 20 de instituţii muzeale, dar şi din cele mai importante colecţii private.

11
/04
/17

Premiul Pulitzer 2017 pentru "Fotoreportaj" (Feature Photography") a revenit publicației Chicago Tribune, care a publicat un portret al unui copil de 10 ani care a supraviețuit unui schimb de focuri în Chicago, și al mamei sale, care încearcă să reia cursul vieții după această dramă.

05
/04
/17

“Rerotikon”, prima expoziție de artă erotică găzduită de Galeria Rotenberg-Uzunov din București, va fi vernisată joi, 6 aprilie, ora 19.00. Semnatara picturilor expuse este tânăra artistă Diana Manole, care explorează puterea de seducție a nudurilor umane, cu accente vintage din pin-up-ul american într-o combinație cu tușa mult mai recentei Școli de la Cluj.

30
/03
/17

Prințul Charles a sosit, în această dimineața, la Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti", fiind întâmpinat de directoarea instituției, Paula Popoiu, și de Irina Cajal, subsecretar de stat în Ministerul Culturii. Alteța Sa Regală a fost primită cu pâine și sare.