Ion Caramitru, la Garantat 100%
https://www.ziarulmetropolis.ro/ion-caramitru-la-garantat-100/

Cătălin Ştefănescu stă de vorbă cu Ion Caramitru , directorul Teatrului Naţional Bucureşti duminică, 19 aprilie, de la 23.50, la TVR 1, TVR HD şi TVR+

Un articol de Petre Ivan|19 aprilie 2015

Renumit actor de teatru şi de film. Regizor. Preşedinte al Uniunii Teatrale din România şi director al Teatrului Naţional Bucureşti. A avut zeci de roluri în teatru şi în film, a fost ministru al culturii, a fost Ofiţer de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic (decorat în 1995 de către Regina Elisabeta a-II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord). De asemenea, deţine titlul de Cavaler al Ordinului Literelor şi Artelor (Franţa 1997), Ordinul pentru Merit al României în grad de Mare Cruce, 2000, dar şi Crucea Casei Regale a României.

ion caramitruIon Caramitru a acceptat pentru a treia oară invitaţia moderatorului şi realizatorului TVR Cătălin Ştefănescu de a veni la Garantat 100%.

Prima dată am înregistrat cu Ion Caramitru la Cluj, pe vremea când emisiunea se producea la TVR Cluj, acum vreo 16 ani. Apoi, a mai acceptat invitaţia Garantat 100% când emisiunea a început să fie realizată la Bucureşti, adică în urmă cu 12 ani. Acum, avem un motiv în plus să vină din nou la emisiune: pentru a ne povesti şi despre noul Teatru Naţional Bucureşti, complet renovat şi redeschis publicului. – Cătălin Ştefănescu

La Garantat 100% de duminică, telespectatorii vor afla despre programul de reabilitare a clădirii Teatrului Naţional Bucureşti, mai exact, despre noul Teatru Naţional, dar şi despre faptul că Pavarotti n-ar fi putut preda la o universitate românească, pentru simplul motiv că n-avea… doctorat.

Invitatul lui Cătălin Ştefănescu ne va mai spune şi cum pot fi duse la bun sfârşit proiecte culturale de importanţă naţională, fiind convins că „sunt destui bani care poti fi daţi pentru cultură”.

Foto: Ion Caramitru, Garantat 100% –  tvr.ro

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.