Ion Caramitru, reales preşedinte al UNITER
https://www.ziarulmetropolis.ro/ion-caramitru-reales-presedinte-al-uniter/

Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional Bucureşti, a fost reales în funcţia de preşedinte al Uniunii Teatrale din România (UNITER), în urma votului Adunării Generale a instituţiei, potrivit site-ului organizaţiei culturale.

Un articol de Petre Ivan|1 octombrie 2014

Luni, la Teatrul Naţional „I. L.Caragiale” din Bucureşti s-a desfăşurat Adunarea Generală de dare de seamă şi alegeri UNITER. În urma votului Adunării Generale, Ion Caramitru a fost reales în funcţia de preşedinte al instituţiei, iar Aura Corbeanu, în funcţia de vicepreşedinte executiv, pentru perioada 2014 – 2018.

Noul Senat UNITER, votat şi ales pentru următorii patru ani, este format din: actorul Ion Caramitru, managerul cultural Aura Corbeanu, actorii Emil Boroghină, Virginea Mirea, Ilinca Tomoroveanu, Ana Ciontea, Ozana Oancea, Miklos Bacs, Eusebiu Ştefănescu, Adi Carauleanu (membru supleant), regizorii Gábor Tompa, Claudiu Goga, László Bocsárdi (membru supleant), scenografii Dragoş Buhagiar, Puiu Antemir, Ştefania Cenean (membru supleant) şi criticii de teatru Marina Constantinescu, Alice Georgescu şi Florica Ichim (membru supleant).

De asemenea, au fost votaţi ca membri ai Comisiei de Cenzori criticul de teatru Ileana Lucaciu, actorul Volin Costin şi expertul contabil Dana Varlaam. Aura Corbeanu este şi director executiv al Festivalului Naţional de Teatru (FNT), notează Mediafax.

Ion Caramitru

Ion Caramitru

Ion Caramitru, care este preşedintele UNITER din 1990, este şi directorul Teatrului Naţional Bucureşti din 2005 şi a fost ministru al Culturii în perioada 1996 – 2000.

Ion Caramitru, scurtă bografie

Născut în 1942, într-o familie de aromâni, Caramitru a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1964, când a şi debutat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, în „Eminescu”, de Mircea Ştefănescu.

A fost actor şi regizor la Teatrul Bulandra, al cărui directorat l-a deţinut în perioada 1990 – 1993. A debutat pe marele ecran în filmul „Comoara din Vadul Vechi”, de Victor Iliu, în 1963, iar ulterior a deţinut roluri principale în peste 40 de pelicule. A interpretat peste 60 de roluri importante din

Ion Caramitru

Ion Caramitru

dramaturgia românească şi universală, în ţară şi în străinătate.

Ion Caramitru a fost decorat de regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord cu titlul de Ofiţer de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic, pentru activitatea culturală româno-britanică desfăşurată de acesta.

Uniunea Teatrală din România – UNITER – este o organizaţie profesională, apolitică, neguvernamentală şi nonprofit, constituită prin asocierea liberă a creatorilor din domeniul teatrului.

Potrivit site-ului uniunii, UNITER a fost înfiinţată în anul 1990 (februarie) şi are o activitate neîntreruptă de 20 de ani (1990 – 2010). Ca o consecinţă a activităţii susţinute, UNITER a obţinut statutul de instituţie de utilitate publică prin H.G.746 / 31 august 2000.

Foto: Ion Caramitru – wikipwdia, TNB, UNITER

30
/10
/14

Duminică, 14 decembrie, Ateneul Român va găzdui cele două concerte de Crăciun ale Corului Național de Cameră Madrigal - Marin Constantin. Dirijate de Anna Ungureanu, cele două evenimente (ora 17:30 și ora 20:00) aduc în fața publicului bucureștean tradiționalele colinde de Crăciun pe care Madrigalul le interpretează de 51 de ani.

29
/10
/14

Sâmbătă, 29 noiembrie, în cadrul seriei de concerte bilunare Jazzaj la ARCUB, va avea loc concertul „In Memoriam Johnny Răducanu“, susținut de Nicolas Simion Trio feat. Kruno Levačić și Sorin Romanescu. Evenimentul se desfășoară la Sala ARCUB din Str. Batiște nr. 14, de la ora 20:00.

29
/10
/14

Marţi, 4 noiembrie, ora 19:00, A1 găzduieşte ultimul eveniment din seria CIMRO DAYS 2014, FRESCOMANIA - un proiect inedit prin care Centrul de Informare Muzicală din România al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti a provocat tineri şi foarte tineri compozitori să creeze variaţiuni contemporane pe o temă de Girolamo Frescobaldi (sec. XVII).

29
/10
/14

Începutul lunii noiembrie aduce pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu două dintre cele mai îndrăgite povești ale copilăriei: „Cipollino” după Gianni Rodari și „Sarea-n bucate” după Petre Ispirescu.

29
/10
/14

Numeralul de identificare ne dă, de multe ori, bătăi de cap. Lucrurile sunt mai complicate deoarece, în timp, folosirea lui în limbajul vorbit a suferit câteva modificări care au fost, până la urmă, acceptate ca norme gramaticale.

29
/10
/14

După ce a debutat ca lider în box office-ul american, Furia: Eroi anonimi conduce detaşat şi clasamentul încasărilor din România, unde a generat venituri de 557.000 RON, fiind vizionat în weekendul de lansare de aproximativ 30.000 de spectatori.

29
/10
/14

CRONICĂ DE FILM. „Maidan”, cel mai nou film de non-ficțiune al regizorului ucrainean Serghei Loznița, despre recentele revolte istorice de la Kiev, este o operă puternică, solicitantă, extrem de fin lucrată la nivelul imaginii și, mai ales, al sunetului.

28
/10
/14

Iubitorii teatrului vor avea parte, în curând, de o întâlnire inedită cu poetul Gellu Naum. Este vorba despre cinci reprezentații ale spectacolului N(AUM), după textele îndrăgitului poet român, cu Oana Pellea și Cristina Casian în distribuţie. Un proiect UNTEATRU, găzduit de Teatrul METROPOLIS cu sprijinul Fundației Gellu Naum. Proiect realizat cu sprijinul Raiffeisen Bank.

28
/10
/14

V-aţi întrebat vreodată cum ar suna unul dintre hiturile lui Michael Jackson în interpretarea lui Tom Waits? Sau a lui Marilyn Manson sau a lui Stevie Wonder sau a fetelor de la Spice Girls? Cu siguranţă nu. Şi, în consecinţă, veţi afla chiar acum.

28
/10
/14

Cântecul "Bohemian Rhapsody" al trupei Queen are "puteri tămăduitoare", întrucât are capacitatea de a le ajuta pe acele persoane care sunt bolnave sau se simt deprimate, afirmă autorii unui sondaj realizat recent în Marea Britanie, informează bbc.com.

28
/10
/14

Trei lucrări ale artistului român Adrian Ghenie - "Duchamp's Funeral I", "Study for «The Devil»" şi "Hunger" - au fost vândute la două licitaţii organizate recent la Londra, de casa Sotheby's, cu sumele de 1.285.389 de euro, 15.714 euro, respectiv, 146.453 de euro, potrivit site-ului sothebys.com.