Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele, în turneu naţional
https://www.ziarulmetropolis.ro/ion-caramitru-si-horatiu-malaele-in-turneu-national/

Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele pleacă în turneu naţional cu spectacolul „Caramitru-Mălăele, câte-n lună şi în stele“, în perioada 24 octombrie – 9 noiembrie.

Un articol de Corina Vladov|18 septembrie 2013

Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele pleacă în turneu naţional cu spectacolul „Caramitru-Mălăele, câte-n lună şi în stele“,  în perioada 24 octombrie – 9 noiembrie. Spectacolul va avea prima reprezentaţie la Bucureşti, la Sala Patria, pe 24 octombrie, de la ora 20.00.

Spectacolul „Caramitru-Mălăele, câte-n lună şi în stele” va putea fi văzut şi pe 25 octombrie, în Constanţa, la Casa de Cultură a Sindicatelor, pe 27 octombrie, la Iaşi, la Casa de Cultură a Studenţilor, pe 7 noiembrie, la Craiova, la Teatrul „Sică Alexandrescu”, şi pe 9 noiembrie, la Râmnicu Vâlcea, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

În perioada 26 – 30 septembrie, turneul ajunge în Canada, prin Asociaţia Rocade, la Montreal, pe 27 septembrie, şi Toronto, pe 29 septembrie.

Ion Caramitru

Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele, faţă în faţă

Mereu surprinzător, mereu diferit şi mereu de excepţie, „Caramitru-Mălăele, câte-n lună şi în stele” este un spectacol de improvizaţie. „Improvizaţia este, de fapt, starea de graţie a actorului”, spune Horaţiu Mălăele.

Spectacolul este mereu altul, ritmul este diferit, umorul tot mai spumos şi ingeniozitatea tot mai evidentă. Amintirea vremurilor trecute este adusă în scenă de un Ion Caramitru care recită răscolitor, imaginând, cu inteligenţă şi iscusinţă, răspunsuri pe măsura unui Horaţiu Mălăele vulcanic, irezistibil şi de un haz efervescent, cei doi avându-i martori pe William Shakespeare, Mihai Eminescu şi George Topârceanu.

Trei artişti: Ion Caramitru, Horaţiu Mălăele şi Adrian Naidin

Dialogul este întregit de replicile muzicale pline de căldură şi culoare ale violoncelistului Adrian Naidin. Cu vocea sa deosebită şi tehnica desăvârşită, Adrian Naidin i-a impresionat întotdeauna şi pe iubitorii de muzică.

Adrian Naidin l-a inspirat pe regizorul grec Mihalis Kakogiannis, iar muzicianul leton Mischa Maisky, supranumit „Paganini al violoncelului”, îl numără printre cei mai talentaţi dintre ucenicii săi. Deşi are o structură şi o educaţie orientate spre clasic, violoncelistul Adrian Naidin a experimentat şi alte limbaje, de la conceptele uneori abstracte ale jazzului contemporan, până la world music şi pop.

În zeci de ani de excepţională carieră, Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele nu au avut ocazia să-şi dea replica, nici în film, nici în teatru, deşi publicul aştepta un dialog între doi actori care au în comun, pe lângă experienţă şi har, şi dragostea pentru teatru şi pentru poezie. Mult aşteptatul moment a venit în toamna anului 2011, când cele două forţe s-au unit pentru prima dată pe aceeaşi scenă, notează Mediafax.

Bilete pentru spectacolul din Bucureşti se găsesc la Cinema Patria, Unirea Shopping Center (et. 2), Teatrul Naţional Bucureşti, Sala Palatului şi online, pe vreaubilet.ro, bilet.ro, ticketnet.ro, bilete.ro, şi în oficiile Poştei Române, magazinele Inmedia şi Germanos semnalizate Bilete.ro.

Foto: Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele / cotidianul.ro

05
/01
/16

Ediţia din acest an a evenimentului Noaptea Muzeelor va avea loc pe 21 mai şi va fi marcată de o premieră - publicul va avea acces la un ghidaj audio-video, disponibil pe telefoanele mobile, pentru instituţiile muzeale din Bucureşti şi din alte oraşe mari din ţară.

05
/01
/16

În weekend-ul dinaintea anunțării nominalizărilor la cea de-a 88-a ediție a premiilor Oscar, șase dintre producțiile propuse anul acesta la Oscarul pentru Cel mai bun film străin vor fi proiectate la Cinema Union din București.

05
/01
/16

Ştiaţi că într-o zi de 5 ianuarie se inaugura Teatrul de Comedie din București, la iniţiativa lui Radu Beligan? Ajuns astăzi la venerabila vârstă de 97 de ani, maestrul Beligan a fost directorul instituţiei timp de opt ani, în perioada 1961 — 1969.

05
/01
/16

Într-o zi de 5 ianuarie (1932) se năştea Umberto Eco, unul dintre cei mai de seamă gânditori contemporani. Eseurile sale sunt adevărate modele ale genului. Strălucitoarea sa operă romanescă, începută în 1980 cu Numele trandafirului, este renumită pentru subtilele ei jocuri de limbaj şi pentru abundenţa simbolurilor şi aluziilor culturale.

04
/01
/16

Pe  5, 6 și 7 ianuarie, la Sala Mică de la Teatrul Excelsior, are loc ÎnScenarii, un festival de spectacole și filme făcute de adolescenţi. Pentru că "sfârşitul încununează opera", ultima seară se va încheia cu spectacolul ”O femeie singură”, ce o va avea ca protagonistă pe actriţa Maia Morgenstern.

04
/01
/16

În România, anul 1989 s-a încheiat cu o revoluţie, nimeni nu a uitat, iar revoluţia aceasta a devenit o graniţă între viaţa de dinainte şi cea de după. Spectacolul „Anul dispărut. 1989”, care tocmai a avut premiera la Teatrul Mic, este despre viaţa de dinainte.

02
/01
/16

Mel Gibson, unul dintre cei mai fermecători actori din lume, împlinește 60 de ani. Când era doar un puști, tatăl său, un catolic înflăcărat, l-a învăţat cele zece porunci. Apoi i-a spus-o pe a unsprezecea: „Să nu te minţi singur“. A trăit Mel Gibson după această ultimă poruncă?

02
/01
/16

George Alexandru s-a stins din viață vineri, 1 ianuarie, la ora 23.30 la Spitalul Fundeni, la vârsta de 58 de ani, din cauza unor complicații severe ale unei infecții abdominale grave, nu în timpul unei operaţii, a precizat Institutul Clinic Fundeni într-un comunicat. Trupul actorului va fi depus luni, la ora 11.00, la Teatrul Nottara. El va fi înmormântat tot luni, la cimitirul Ghencea.