Ion Marin dirijează, în premieră absolută, Orchestra Filarmonică de Stat a Moscovei, la Kremlin
https://www.ziarulmetropolis.ro/ion-marin-dirijeaza-in-premiera-absoluta-orchestra-filarmonica-de-stat-a-moscovei-la-kremlin/

Ion Marin va dirija, miercuri, în premieră absolută, Orchestra Filarmonică de Stat a Moscovei în sala de concerte a Palatului de la Kremlin, în cadrul unui eveniment la care vor participa personalităţi din Rusia şi la care este invitat şi Vladimir Putin, informează biroul de presă al artistului.   Impunătoarea sală de aproape 6.500 de […]

Un articol de Andrada Văsii|13 februarie 2013

Ion Marin va dirija, miercuri, în premieră absolută, Orchestra Filarmonică de Stat a Moscovei în sala de concerte a Palatului de la Kremlin, în cadrul unui eveniment la care vor participa personalităţi din Rusia şi la care este invitat şi Vladimir Putin, informează biroul de presă al artistului.

 

Impunătoarea sală de aproape 6.500 de locuri de la Kremlin nu a găzduit niciodată până acum un concert simfonic, în programul său fiind incluse, de obicei, spectacole de balet dar şi concerte rock. În aceeaşi sală va susţine un concert, la funalul anului, şi soprana Angela Gheorghiu.

Absolvent, în 1983, al Conservatorului bucureştean, Ion Marin, fiul cunoscutului dirijor al corului „Madrigal”, Marin Constantin, este la ora actuală unul dintre cei mai apreciaţi  dirijori.

Primul post de succes ocupat de Ion Marin a fost acela de dirijor rezident la Vienna Staatsoper, între 1986 şi 1991, perioada în care Claudio Abbado conducea reputata instituţie.

Dirijor de operă desăvârşit, Ion Marin a lucrat cu Deutsche Oper Berlin, Hamburgische Staatsoper, Dresden Semperoper, Opernhaus Zurich, Paris Bastille, Teatro alla Scala, La Fenice şi Metropolitan Opera.

De asemenea, Ion Marin şi-a consolidat o reputaţie solidă în repertoriul simfonic. Este invitat în mod regulat la pupitrul unor ansambluri precum Wiener Symphoniker, Orchestre National d’Ile de France, Orchestra Philharmonia (Londra), Orchestra Filarmonică a Cehiei, Orchestra Simfonică Naţională Daneză şi Orchestra Simfonică NHK. A lucrat totodată alături de Berliner Philharmoniker, Leipzig Gewandhausorchester, London Philharmonic Orchestra, BBC Scottish Symphony Orchestra (alături de care a susţinut concerte în cadrul renumitului festival BBC Proms), Munich Philharmonic. Discografia dirijorului român i-a adus trei nominalizări la Premiile Grammy, premiile Deustche Schallplatten Critic şi Diapason d’Or, respectiv Premiul BBC Classic.

Publicul român a avut ocazia să-l urmărească, anul trecut, pe reputatul dirijor român conducând Orchestre Philharmonique de Radio France, la Sala Mare a Palatului, în cadrul Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio – RadiRo.

 

Sursa: Mediafax

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.