Ion Sapdaru aduce „Tanti Chanel” la Uzina cu Teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/ion-sapdaru-aduce-tanti-chanel-la-uzina-cu-teatru/

Teatrul Naţional din Iaşi anunţă premiera spectacolului „Tanti Chanel”, de Nikolai Koleada. Regia este semnată de Ion Sapdaru, care îi dedică spectacolul mamei sale.

Un articol de Petre Ivan|7 aprilie 2014

Premiera noului spectacol al Naţionalului ieşean, Tanti Chanel, de Nikolai Koleada, va avea loc joi, 10 aprilie, de la ora 19.30, în Sala Mare a Teatrului. Reprezentaţia va fi reluată vineri, 11 aprilie şi duminică, 27 aprilie, la aceeaşi oră.

Bătrânele lui Goia, îsi  sărbătoresc aniversarea de 10 ani a unui cor jalnic în care sunt soliste. Bucuria le este adumbrită însă de hotărârea Dirijorului căruia i-a căşunat  să facă un rebranding al corului.

Cu ultimile forte, (solistele au 90, 85, 80 şi 75 de ani ), bătrânele se coalizează într-un protest neputincios  împotriva acestui rebranding ucigaş. De fapt, bătrânele se luptă din răsputeri pentru ultimele clipe din viaţa lor …

O poveste despre destinul omului ajuns la capătul drumului . Un  elogiu adus demnităţii umane .

Ion Sapdaru

Regia spectacolului „Tanti Chanel” este semnată de Ion Sapdaru

Costumele poartă semnătura Alinei Dincă Puşcaşu, decorul aparţine lui Gelu Rîşca. Din distribuţie fac parte actorii Silvia Băleanu Popa, Andreea Boboc, Irina Răduţu, Annemarie Chertic, Alina Mîndru, Daniel Busuioc şi Andreea Spătaru.

Biletul costă 22 de lei şi poate fi procurat de la Casa de Bilete a Casei de Cultură a Studenţilor.

Foto cu Ion Sapdaru şi „Tanti Chanel” – Teatrul Naţional din Iaşi

06
/01
/15

Anul 2015 se anunţă a fi unul plin de evenimente pe scena muzicală din România, artişti internaţionali, îndrăgiţi de publicul român, urmând să concerteze în premieră la Bucureşti. André Rieu, Robbie Williams, Marc Anthony şi OneRepublic sunt doar câteva dintre numele mari anunţate până în prezent.

05
/01
/15

Cărţi ale unor autori consacraţi, precum Mircea Cărtărescu, Lucian Boia şi Vladimir Tismăneanu, volumul "Scrisori pentru Vera", de Vladimir Nabokov, şi o serie de romane politice - la 25 de ani de la abolirea sistemului comunist - se numără printre noutăţile editoriale pregătite pentru anul 2015.

05
/01
/15

„Spitalul comunal”, în regia lui Felix Alexa, de la Teatrul Metropolis, reflectă o societate cangrenată, în care empatia nu este decât o fantomă a umanităţii. Pacienţii devin prizonieri într-un spaţiu claustrant mustind de moarte şi de nebunie. Civilizaţia însăşi se află în exil, încercând să muşte din realitate cu dinţi uzaţi.

05
/01
/15

Anul 2015 aduce în peisajul cinematografic noi proiecte ale unor regizori premiaţi la Cannes, Berlin şi Veneţia, printre filmele româneşti care vor fi lansate în cinema numărându-se thrillere politice, un western balcanic, un documentar animat, dar şi comedii, drame şi pelicule poliţiste.

05
/01
/15

Pyramus & Thisbe 4 You , Căsătoria , Scrisoarea , Allegro, ma non troppo, Conversaţie după înmormântare, Miss Daisy şi şoferul ei, Gulliver în Ţara Piticilor şi multe alte spectacole pe scenele teatrelor bucureştene, în săptămâna 5-11 ianuarie.

02
/01
/15

Nedistribuite în cinematografe, văzute puțin în festivaluri, ignorate nejustificat, filmele de nonficțiune merită o mai mare atenție. La început de an, Ziarul Metropolis vă propune 10 documentare străine din 2013 și 2014, demne de reținut.

01
/01
/15

S-au ivit pe cerul teatrului stele care au lucit orbitor o vreme, care au stârnit admiraţie unanimă. Criticii au făcut prognoze artistice pe termen lung, însă, apoi, luminile lor s-au stins. Cu actorul Gheorghe Dinică nu a fost aşa.

31
/12
/14

Noaptea în care facem bilanţuri, dar şi noaptea în care ne distrăm – Revelionul va fi un pretext pentru TVR de a-şi pune în lumina reflectoarelor vedetele şi succesele mai vechi sau mai noi. După 25 de ani de televiziune liberă, TVR prezintă telespectatorilor săi cele mai de succes formate şi cele mai iubite vedete.

30
/12
/14

Anul 2014 poate fi considerat unul aproape anost prin prisma box office-ului nord-american, aflat la cel mai scăzut nivel al său din ultimii şase ani, dar a cărui calitate cinematografică a fost totuşi "salvată" în a doua jumătate a lui de revenirea în forţă a filmelor biografice.