Ion Sapdaru aduce „Tanti Chanel” la Uzina cu Teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/ion-sapdaru-aduce-tanti-chanel-la-uzina-cu-teatru/

Teatrul Naţional din Iaşi anunţă premiera spectacolului „Tanti Chanel”, de Nikolai Koleada. Regia este semnată de Ion Sapdaru, care îi dedică spectacolul mamei sale.

Un articol de Petre Ivan|7 aprilie 2014

Premiera noului spectacol al Naţionalului ieşean, Tanti Chanel, de Nikolai Koleada, va avea loc joi, 10 aprilie, de la ora 19.30, în Sala Mare a Teatrului. Reprezentaţia va fi reluată vineri, 11 aprilie şi duminică, 27 aprilie, la aceeaşi oră.

Bătrânele lui Goia, îsi  sărbătoresc aniversarea de 10 ani a unui cor jalnic în care sunt soliste. Bucuria le este adumbrită însă de hotărârea Dirijorului căruia i-a căşunat  să facă un rebranding al corului.

Cu ultimile forte, (solistele au 90, 85, 80 şi 75 de ani ), bătrânele se coalizează într-un protest neputincios  împotriva acestui rebranding ucigaş. De fapt, bătrânele se luptă din răsputeri pentru ultimele clipe din viaţa lor …

O poveste despre destinul omului ajuns la capătul drumului . Un  elogiu adus demnităţii umane .

Ion Sapdaru

Regia spectacolului „Tanti Chanel” este semnată de Ion Sapdaru

Costumele poartă semnătura Alinei Dincă Puşcaşu, decorul aparţine lui Gelu Rîşca. Din distribuţie fac parte actorii Silvia Băleanu Popa, Andreea Boboc, Irina Răduţu, Annemarie Chertic, Alina Mîndru, Daniel Busuioc şi Andreea Spătaru.

Biletul costă 22 de lei şi poate fi procurat de la Casa de Bilete a Casei de Cultură a Studenţilor.

Foto cu Ion Sapdaru şi „Tanti Chanel” – Teatrul Naţional din Iaşi

28
/10
/14

V-aţi întrebat vreodată cum ar suna unul dintre hiturile lui Michael Jackson în interpretarea lui Tom Waits? Sau a lui Marilyn Manson sau a lui Stevie Wonder sau a fetelor de la Spice Girls? Cu siguranţă nu. Şi, în consecinţă, veţi afla chiar acum.

28
/10
/14

Cântecul "Bohemian Rhapsody" al trupei Queen are "puteri tămăduitoare", întrucât are capacitatea de a le ajuta pe acele persoane care sunt bolnave sau se simt deprimate, afirmă autorii unui sondaj realizat recent în Marea Britanie, informează bbc.com.

28
/10
/14

Trei lucrări ale artistului român Adrian Ghenie - "Duchamp's Funeral I", "Study for «The Devil»" şi "Hunger" - au fost vândute la două licitaţii organizate recent la Londra, de casa Sotheby's, cu sumele de 1.285.389 de euro, 15.714 euro, respectiv, 146.453 de euro, potrivit site-ului sothebys.com.

28
/10
/14

Un autoportret alb-negru al compozitoarei și fotografei Sabina Ulubeanu, co-director artistic al Festivalului de Arte Noi InnerSound, este expus alături de 50 de lucrări ale unor artiști din toată lumea care activează în spațiul austriac, la una dintre cele mai cunoscute galerii de artă din Viena, West46, în cadrul Bienalei Eyes On. Expoziția este deschisă până la 7 noiembrie.

28
/10
/14

Duminică, 26 octombrie, s-a desfășurat prima seară a Festivalului Național de Teatru la Librăria Humanitas București, în cadrul căreia s-au lansat cărțile: "Caragiale după Caragiale. Arcanele interpretării: exagerări, deformări, excese" de Angelo Mitchievici și "În dialog cu anticii" de Alexandra Ciocârlie.

27
/10
/14

Joi, 30 octombrie, de la ora 20.00, reîncepe seria discuțiilor culturale din Ceainăria ARCUB. În prima ediție a toamnei de Trialoguri la ARCUB, invitată specială este Oana Pellea, una dintre cele mai îndrăgite actrițe contemporane. Evenimentul va fi moderat de jurnalistul de televiziune Marius Constantinescu, iar discuţiile vor fi completate de acordurile muzicale ale Alexandrei Ușurelu.

27
/10
/14

Săli arhipline, întâlniri cu nume mari din lumea filmului și peste 8000 de bilete vândute deja la proiecțiile din festival – acesta este bilanțul primelor zile la Les Films de Cannes à Bucarest. Datorită cererii mari de bilete, au fost programate două proiecții suplimentare pentru filmele Leviathan și The Tribe

27
/10
/14

Câștigătorul Ursului de Argint pentru cel mai bun scenariu și al Premiului Juriului Ecumenic din cadrul Festivalului Internațional de la Berlin 2014, “Patimile Mariei / Stations of the Cross / Kreuzweg” în regia lui Dietrich Brüggemann are avanpremiera în cadrul Zilelor Filmului German, organizate de Goethe-Institut la București.

27
/10
/14

Doi mari compozitori ai repertoriului simfonic – Beethoven şi Grieg, o partitură monumentală ca Simfonia a III-a – Eroica şi doi apreciaţi muzicieni români, dirijorul Tiberiu Soare şi pianistul Horia Mihail, sunt elementele reunite în concertul aniversar oferit vineri, 31 octombrie 2014 (19.00) de Orchestra Naţională Radio, în onoarea Zilei Radioului.

27
/10
/14

CRONICĂ DE FILM Inspirat de povestiri ale lui Cehov, „Winter Sleep” (Palme d`Or la Cannes) este, probabil, filmul lui Nuri Bilge Ceylan în care se vorbeşte cel mai mult. Este o uşoară schimbare de accent, pentru că precedentele sale şase opere privilegiau tăcerile, cadrele lungi şi contemplative, imaginile poetice, natura.

27
/10
/14

"Kowalski", de Andrei Creţulescu, a primit premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Zagreb, care a avut loc în perioada 19 - 26 octombrie. Potrivit juriului regizorul român a câştigat premiul Căruciorul de Aur pentru "15 minute de plăcere pură a unui superb dialog, a unei interpretări şi regii mari. Şi pentru demonstrarea faptului că cinema-ul românesc este încă viu şi la înălţime".