Ion Tuculescu, estimat între 25.000 şi 40.000 de euro, la Artmark
https://www.ziarulmetropolis.ro/ion-tuculescu-estimat-intre-25-000-si-40-000-de-euro-la-artmark/

Tabloul „Bordeiul turcoaicei Eminé”, de Ion Ţuculescu, cu o valoare estimată între 25.000 şi 40.000 de euro, va fi scos la vânzare pe 29 aprilie, la Licitaţia de Orientalism a casei Artmark.

Un articol de Petre Ivan|24 aprilie 2014

Un univers desprins din cufărul cu poveşti şi surprins cu măiestrie de Ion Tuculescu, Nicolae Dărăscu, Francisc Şirato, Samuel Mützner, Iosif Iser, Gheorghe Petraşcu, Nicolae Tonitza şi Constion (Constantin Ionescu), acest lucru a însemnat Orientul pentru pictura românească.

Noua expoziţie dedicată Licitaţiei de Orientalism aminteşte de importanţa Balcicului pentru imaginarul românesc, totodată punând în valoare arta decorativă orientală, notează Mediafax.

Ţărmul Mării Negre a atras mulţi artişti români, care s-au lăsat fermecaţi şi eliberaţi de atmosfera oraşelor de pe malul mării.

Un astfel de exemplu este Ion Ţuculescu prezent în licitaţie cu opera „Bordeiul turcoaicei Eminé” (valoare estimativă: 25.000 – 40.000 de euro), foarte elocventă pentru funcţia cromaticii în creaţia pictorului.

Secţiunea de artă decorativă orientală este în mare parte formată din obiecte care i-au aparţinut fostului ministru de Externe George Macovescu şi care au făcut parte din colecţia Iosif Dona.

Din colecţia Dona se remarcă un ibric din metal aurit din secolul al XIX-lea (preţ de pornire: 1.000 de euro) şi două piese de colecţie rare, vase persane de la sfârşitul secolului al XVIII-lea (fiecare cu preţul de pornire de 2.000 de euro), toate trei fiind clasate în categoria Tezaur.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 22 – 28 aprilie, la Palatul Cesianu-Racoviţă din Bucureşti. Licitaţia de Orientalism şi Licitaţia de Sculptură şi Mobilier de grădină vor avea loc pe 29 aprilie, de la ora 19.30, la Athénée Palace Hilton Bucureşti.

Foto cu Ion Tuculescu: Bordeiul turcoaicei Eminé – wikipedia

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.