Ion Tuculescu, estimat între 25.000 şi 40.000 de euro, la Artmark
https://www.ziarulmetropolis.ro/ion-tuculescu-estimat-intre-25-000-si-40-000-de-euro-la-artmark/

Tabloul „Bordeiul turcoaicei Eminé”, de Ion Ţuculescu, cu o valoare estimată între 25.000 şi 40.000 de euro, va fi scos la vânzare pe 29 aprilie, la Licitaţia de Orientalism a casei Artmark.

Un articol de Petre Ivan|24 aprilie 2014

Un univers desprins din cufărul cu poveşti şi surprins cu măiestrie de Ion Tuculescu, Nicolae Dărăscu, Francisc Şirato, Samuel Mützner, Iosif Iser, Gheorghe Petraşcu, Nicolae Tonitza şi Constion (Constantin Ionescu), acest lucru a însemnat Orientul pentru pictura românească.

Noua expoziţie dedicată Licitaţiei de Orientalism aminteşte de importanţa Balcicului pentru imaginarul românesc, totodată punând în valoare arta decorativă orientală, notează Mediafax.

Ţărmul Mării Negre a atras mulţi artişti români, care s-au lăsat fermecaţi şi eliberaţi de atmosfera oraşelor de pe malul mării.

Un astfel de exemplu este Ion Ţuculescu prezent în licitaţie cu opera „Bordeiul turcoaicei Eminé” (valoare estimativă: 25.000 – 40.000 de euro), foarte elocventă pentru funcţia cromaticii în creaţia pictorului.

Secţiunea de artă decorativă orientală este în mare parte formată din obiecte care i-au aparţinut fostului ministru de Externe George Macovescu şi care au făcut parte din colecţia Iosif Dona.

Din colecţia Dona se remarcă un ibric din metal aurit din secolul al XIX-lea (preţ de pornire: 1.000 de euro) şi două piese de colecţie rare, vase persane de la sfârşitul secolului al XVIII-lea (fiecare cu preţul de pornire de 2.000 de euro), toate trei fiind clasate în categoria Tezaur.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 22 – 28 aprilie, la Palatul Cesianu-Racoviţă din Bucureşti. Licitaţia de Orientalism şi Licitaţia de Sculptură şi Mobilier de grădină vor avea loc pe 29 aprilie, de la ora 19.30, la Athénée Palace Hilton Bucureşti.

Foto cu Ion Tuculescu: Bordeiul turcoaicei Eminé – wikipedia

27
/03
/18

În fiecare an, în 27 martie sărbătorim Ziua Mondială a Teatrului. Anul acesta, Centrul de Cultură Arcuș împreună cu Teatrul Andrei Mureșanu, în parteneriat cu proiectul artistic Romanian Actors by Simion Buia, vizibil pe www.romanianactors.com, organizează o expoziție unică de fotografie.

21
/03
/18

14 tineri animatori din România și Republica Moldova au realizat animațiile pentru un scurtmetraj documentar despre Street art-ul bucureștean în cadrul celei de-a zecea ediții ale atelierului intensiv de animație Animation Worksheep, organizat de festivalul Anim’est. Clipurile animate vor fi proiectate sâmbătă, 24 martie, în cadrul petrecerii de închidere a ediției aniversare, ce va avea loc la Club Control. Documentarul integral va fi lansat în cadrul  celei de-a treisprezecea ediții ale festivalului Anim’est, toamna aceasta.

21
/03
/18

Ajunsă anul acesta la cea de-a 14-a ediție, Noaptea Muzeelor, organizată de Rețeaua Națională a Muzeelor din România, se va desfășura pe 19 mai. Un eveniment cultural de amploare dedicat circuitului muzeal și evenimentelor conexe, Noaptea Muzeelor invită publicul să descopere și anul acesta oferta culturală a muzeelor, a organizațiilor culturale, a asociațiilor și a galeriilor de artă din București și din țară.

18
/03
/18

Sărbătorile Pascale și luna aprilie aduc motivație, soare, energie pozitivă, dăruire, ținute colorate și vesele, planuri pentru vacanță şi cȃte şi mai cȃte. La Bounty Fair #33, Ediția de Florii și Paști, vei găsi un tȃrg care reuneşte aproximativ 60 de artişti romȃni și creații lucrate manual, cu design propriu.

13
/03
/18

Institutul Cultural Român, în parteneriat cu Federația Comunităților Evreiești din România, Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (CNR UNESCO), Federația Europeană a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor UNESCO (FEACCU) organizează expoziția „Dăruire”, la un an de la dispariția unuia dintre cele mai importante nume ale artei contemporane - pictoriţa şi graficiana Alma Redlinger.

08
/03
/18

Cea de-a cincea ediție Art Safari București va avea loc în această primăvară, între 11 și 20 mai, în Piața George Enescu din București. Evenimentul va fi conceput sub forma unui muzeu temporar, care va găzdui, drept principale focusuri, o expoziție de artă contemporană organizată de Hervé Mikaeloff (curatorul Louis Vuitton Foundation din Paris) și o expoziție dedicată artei românești importante, curatoriată de Alina Șerban.

05
/03
/18

Astazi, de la ora 20.00, va avea loc la ARCUB, cea de a doua ediție Microistoria. Povești adevărate spuse pe viu. Proiectul arhivează povești ale oamenilor obișnuiți, spuse live chiar de ei, și capabile să-i inspire și pe alții.