IQOS și H3 prezintă instalația Explorers of the Multiverse, o călătorie de autocunoaștere, la Romanian Design Week
https://www.ziarulmetropolis.ro/iqos-si-h3-prezinta-instalatia-explorers-of-the-multiverse-o-calatorie-de-autocunoastere-la-romanian-design-week/

Instalaţia interactivă Explorers of the Multiverse este realizată de studioul de artă şi tehnologie H3, în parteneriat cu IQOS, şi propune o experienţă multisenzorială imersivă, prin care vizitatorii sunt invitaţi la un proces de autocunoaştere, atât din perspectiva proprie, cât şi prin ochii celorlalţi. Instalaţia poate fi vizitată în cadrul Romanian Design Week, la Combinatul Fondului Plastic din Bucureşti, strada Băiculeşti nr. 29, în perioada 13-22 mai. Romanian Design Week, ediţia a zecea, este locul în care comunităţile creative şi culturale îşi dau întâlnire, iar vizitatorii pot descoperi cele mai recente expoziţii şi instalaţii multidisciplinare.

Un articol de Petre Ivan|11 mai 2022

Mesajul principal al instalației susține nevoia de diversitate și incluziune în societate și celebrează diferențele dintre oameni. Pentru a sublinia relația strânsă dintre individ și comunitate, Explorers of the Multiverse îi invită pe vizitatorii festivalului Romanian Design Week să pășească în propriul univers și să-și regăsească propria persoană, oglindită prin mii de reflexii, dar și prin ochii celorlalți. În orice moment, vizitatorii instalației pot interveni și pot schimba perspectiva, fără ca ceilalți participanți să conștientizeze cum s-a produs schimbarea. Pe durata experienței audio-video este proiectată sintagma WE=ME, care exprimă ideea conform căreia fiecare om este o reflexie a celor pe care i-a întâlnit și suma tuturor momentelor trăite împreună.

„Prin fiecare proiect pe care îl facem, ne dorim să aducem în atenție teme care ne preocupă și care merită să fie abordate altfel decât printr-un discurs tipic. La invitația IQOS, ne-am propus să transmitem importanța diversității și a incluziunii în comunitate. Ca în toate lucrările noastre, am apelat la tehnologie pentru a comunica acest mesaj și o anumită emoție. Explorers of the Multiverse este o instalație în care fiecare om se întâlnește cu sine și se vede din mai multe perspective. Însă reflexia sa poate fi influențată direct de ceilalți oameni prezenți în instalație. Pentru că, în fond, toți sunt parte dintr-un întreg, în care se oglindesc unul în celălalt pentru a descoperi nu ce îi deosebește, ci mai ales ce îi aduce mai aproape.” – Andrei Mitișor, co-fondator al studioului H3

Cea de-a zecea ediție a Romanian Design Week are tema #Forward. Aceasta exprimă preocuparea pentru construirea unui viitor armonios al orașelor și societății din România, prin susținerea comunităților creative și a proiectelor lor multidisciplinare. La baza acestora stau principii fundamentale care reflectă, deopotrivă, viziunea organizatorilor, dar și a brandului IQOS, partener pentru a treia oară consecutiv al festivalului.

„Tema acestei ediții a festivalului scoate în evidență strategia și viziunea pe termen lung a brandului IQOS. Together.Forward este misiunea noastră și înseamnă susținerea acordată comunităților creative și inovație în construirea unui viitor fără fum. O comunitate în care evoluția tehnologică, incluziunea și respectul pentru ceilalți sunt esențiale pentru a genera progres și a construi o societate mai deschisă. Tocmai de aceea, ne-am bucurat foarte mult atunci când partenerii noștri de la H3 au reușit să surprindă acest mesaj printr-un concept care aduce la un loc tehnologia și o idee cu un mesaj profund uman.”- Denys Strobykin, Director Marketing & Digital, Philip Morris România

Membrii comunității IQOS vor putea petrece timp în spațiul IQOS, amplasat în curtea Combinatului Fondului Plastic. Aici se vor putea bucura de experiențe inedite, pregătite special pentru ei. Totodată, în cadrul magazinului aflat în acest spațiu, vor beneficia de toate serviciile de care au nevoie pe durata festivalului și vor putea descoperi noul dispozitiv We Edition IQOS 3 DUO, în ediție limitată, disponibil deja în magazinele IQOS, precum și pe IQOS.ro.

Accesul la instalația Explorers of the Multiverse este permis exclusiv persoanelor cu vârsta peste 18 ani.

26
/10
/21

De astăzi, platforma www.muzeulabandonului.ro este activă. Se deschide, astfel, aleea către Muzeul Abandonului. Muzeu-forum digital și participativ. În această etapă a proiectului veți putea explora exteriorul clădirii muzeului și câteva dintre facilitățile proiectului. Interiorul și expozițiile muzeului vor fi disponibile în curând, alături de zeci de povești despre abandon, speranță, contorsionări și reveniri spectaculoase ale sufletului.

16
/10
/21

Răzbunare, dragoste și disperare, toate topite într-o singură flacără mistuitoare. Arii celebre, coruri tulburătoare, conflicte dramatice de neuitat, toate vă așteaptă în premiera spectacolului Norma de Bellini ce le va aduce pe scena Operei Naţionale Bucureşti între 21 şi 24 octombrie pe celebrele Elena Moşuc – Norma şi Ruxandra Donose – Adalgisa, alături de care va evolua tenorul Daniel Magdal – Pollione.

13
/10
/21

În luna octombrie, galeria neconvențională Celula de artă propune două exerciții de introspecție, la fel de necesare dar fiecare propunându-și scopuri și rezultate diferite. Artistul plastic contemporan Beaver expune lucrarea “exe cute”, o juxtapunere a grotescului cu gingășia până pe 14 octombrie iar între 15 – 30 octombrie în galerie se va putea vedea instalația imersivă “Cenușa memorie” a Ancăi Coller, ce încapsulează emoțiile artistei în urma unui incendiu care i-a distrus atelierul..

11
/10
/21

Despre școlile din mediul rural, mai ales cele din mici sate care par uitate de lume și autorități, se știe că se confruntă cu mari probleme, începând de la cele legate de infrastructură, până la absența tehnologiei necesare procesului de educație. Însă aceasta nu mai este și situația Școlii Gimnaziale nr. 2 din satul Progresu, comuna Sohatu, județul Călărași. După ce ani de zile profesorii și elevii „s-au descurcat”, după cum ei înșiși spun, cu condițiile grele în care au învățat – toalete în curte, frig în clase, acoperișul deteriorat prin care se strecura ploaia – școala este acum complet renovată și, mai mult, folosește o platformă de management educațional de ultimă oră. Totul a fost posibil prin implicarea directorului școlii, Daniela Niculescu, care „și-a strigat” nevoile pe platforma HartaEdu lansată de Narada.

08
/10
/21

În epoca rețelelor de socializare, a selfie-urilor și filtrelor de tot felul, când o imagine se face și se desface în câteva secunde și toți visăm la gloria efemeră, conform butadei enunțate de Andy Warhol, dilemele și sensurile autoreprezentării încă sunt discutate. Căci a te reprezenta, indiferent de epocă, nu este un gest lipsit de semnificații estetice și sociale. Un articol de Monica Neațu.

08
/10
/21

Proiectul Vitrine Imposibile, o instalație performativă produsă de Vanner Collective, în regia Iuliei Grigoriu, aduce în văzul lumii Supra Fețele, creaturi care prind contur în spațiile a trei galerii din centrul capitalei, aflate pe Calea Victoriei, în datele de 9, 10, 23 și 24 octombrie.

05
/10
/21

Muzeul Național de Artă al României în parteneriat cu Asociațiile Artelier D, Proiecte pentru copii, ArtCrowd, artiști în educație și De-a arhitectura, lansează o nouă ofertă educativă pentru anul școlar 2021-2022, structurată pe grupe vârste, corelată cu ciclurile preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

04
/10
/21

Între 15 septembrie și 3 octombrie 2021, Art Safari a oferit publicului 18 zile de bucurie, socializare și artă. Mii de vizitatori au luat la pas cei 6.000 de metri pătrați ai Palatului Dacia-România, sediul principal al Pavilionului, pentru a privi cele peste 800 de opere de artă expuse.