Isabelle Huppert, premiul Moliere pentru întreaga carieră
https://www.ziarulmetropolis.ro/isabelle-huppert-premiul-moliere-pentru-intreaga-cariera/

Revenită de la Cannes, unde a participat la gala aniversară de 70 de ani a festivalului, actriţa franceză Isabelle Huppert a primit premiul Moliere pentru întreaga carieră cu prilejul decernării prestigioaselor premii ale teatrului francez. “Durează de secole, este unic din vremea grecilor ne reunim şi cred că teatrul va dura timp de secole”, a declarat Huppert la primirea premiului.

Un articol de Petre Ivan|30 Mai 2017

Îmbrăcată într-o rochie mulată din dantelă argintie, actrița a primt premiul din mâinile regizorului de teatru Ivo Van Hove, în fața unui public care a ovaționat-o în picioare și între care se afla și ministrul culturii, Françoise Nyssen.

În paralel cu cariera sa prolifică de actriță, Isabelle Huppert joacă deseori pe scena teatrului, inclusiv în străinătate. Ea s-a aflat pe afișul teatrului Odéon în ultimele trei decenii la Paris, în piesa Les Fausses confidences,  în regia lui Luc Bondy (2014-15) și cu spectacolul Phedre(s) (2016).

Alexis Michalik, care a triumfat în septembrie la teatrul Palais Royal, cu Les Damnés, după Visconti, și-a adjudecat majoritatea trofeelor cu prilejul celei de-a 29-a ediții a galei premiilor Molieres ale teatrului francez.

Alexis Michalik, 34 de ani, a primit cinci premii Moliere pentru fresca sa plină de vervă ilustrată prin procesul de creație a piesei Cyrano de Bergerac’de Edmond Rostand.

Foto:  Isabelle Huppert – facebook

17
/01
/19

TURISM CULTURAL. Iordania e cu mult mai mult decât deșertul Wadi Rum și Petra, minunea din deșert, binecunoscute de altfel călătorilor români. Vă propunem altceva.

16
/01
/19

Romanul autobiografic „Promisiunea zorilor” de Romain Gary (traducere din franceză și note de Daniel Nicolescu) a fost publicat la editura Humanitas Fiction, în anul 2018.

16
/01
/19

Editura Litera anunță peste 700 lansări editoriale noi în 2019 și vă propune să notați în agendă cărțile-eveniment peste care nu trebuie să treceți fără a le fi citit anul acesta.

16
/01
/19

Seară specială la Teatrelli, cu intrare liberă: Constantin Bălăceanu-Stolnici și Adrian Majuru invită publicul la o dezbatere care marchează împlinirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române.

15
/01
/19

Incluse în proiectul Viitorului Memoriei, o platformă dedicată memoriei Holocaustului în România, filmele documentare realizate, fără patos, de Olga Ștefan înregistrează mărturiile prețioase ale mai multor supraviețuitori ai persecuțiilor împotriva evreilor. O formă de amintire necesară și inevitabil fragmentată.

15
/01
/19

După cum veți afla de pe această pagină, sunt un băiețel de doi ani, diagnosticat după Crăciun cu neuroblastom* (cancer – cu metastaze multiple). Știu că asta sună un pic înfricoșător, dar câtă vreme există speranțe, rămân încrezător. Iată, am reușit și o rimă, mi se mai întâmplă...

15
/01
/19

Opera Națională București prezintă joi, 17 ianuarie, începând cu ora 18:30 spectacolul „Faust” de Charles Gounod. Regia poartă semnătura lui Alexandru Tocilescu, scenografia a fost creată de Cătălin Ionescu Arbore, coregrafia de către Alexa Mezincescu, iar mișcarea scenic de către Roxana Colceag. Maestru de cor Daniel Jinga. La pupitrul dirijoral se va afla Tiberiu Soare.

14
/01
/19

Spectacolul „Ultima bandă a lui Krapp”, în regia lui Toma Dănilă, după un text de Samuel Beckett, se joacă la Unteatru. În spectacol apare un singur actor: Constantin Cojocaru.

14
/01
/19

„Anul Cărții” se deschide cu o conferință națională dedicată profesioniștilor în comunicare din editurile românești. Programată pe data de joi, 17 ianuarie 2019, începând cu ora 10.00, la Salonul de Carte „Luceafărul” (Bulevardul Unirii nr. 10), conferința își propune să îi reunească pe specialiștii în comunicare din editurile autohtone.

Page 1 of 76912345...102030...Last »