Isabelle Huppert, premiul Moliere pentru întreaga carieră
https://www.ziarulmetropolis.ro/isabelle-huppert-premiul-moliere-pentru-intreaga-cariera/

Revenită de la Cannes, unde a participat la gala aniversară de 70 de ani a festivalului, actriţa franceză Isabelle Huppert a primit premiul Moliere pentru întreaga carieră cu prilejul decernării prestigioaselor premii ale teatrului francez. „Durează de secole, este unic din vremea grecilor ne reunim şi cred că teatrul va dura timp de secole”, a declarat Huppert la primirea premiului.

Un articol de Petre Ivan|30 mai 2017

Îmbrăcată într-o rochie mulată din dantelă argintie, actrița a primt premiul din mâinile regizorului de teatru Ivo Van Hove, în fața unui public care a ovaționat-o în picioare și între care se afla și ministrul culturii, Françoise Nyssen.

În paralel cu cariera sa prolifică de actriță, Isabelle Huppert joacă deseori pe scena teatrului, inclusiv în străinătate. Ea s-a aflat pe afișul teatrului Odéon în ultimele trei decenii la Paris, în piesa Les Fausses confidences,  în regia lui Luc Bondy (2014-15) și cu spectacolul Phedre(s) (2016).

Alexis Michalik, care a triumfat în septembrie la teatrul Palais Royal, cu Les Damnés, după Visconti, și-a adjudecat majoritatea trofeelor cu prilejul celei de-a 29-a ediții a galei premiilor Molieres ale teatrului francez.

Alexis Michalik, 34 de ani, a primit cinci premii Moliere pentru fresca sa plină de vervă ilustrată prin procesul de creație a piesei Cyrano de Bergerac’de Edmond Rostand.

Foto:  Isabelle Huppert – facebook

13
/07
/20

Ziarul Metropolis vă recomandă „Eropedia“, un podcast în limba română despre toate formele pe care le îmbracă dorința și iubirea, și care își propune să promoveze un discurs echilibrat, cultivat și inteligent despre diversitatea erotică din jurul nostru.

13
/07
/20

Campania de imagine și tema celei de-a 15-a ediții a Festivalului de Teatru Tânăr IDEO IDEIS lansează o provocare deschisă, către adolescenți și noi toți deopotrivă, una care să transforme scenariul viitorului pe care și-l doresc în realitate: Suntem datori cu o revoluție!

12
/07
/20

★★★★★ CRONICĂ DE FILM Prezent anul trecut în mai multe festivaluri și disponibil acum în România pe platforma MUBI, „Ne croyez surtout pas que je hurle” („Just Don't Think I'll Scream”, 2019), debutul regizorului francez Frank Beauvais, este un excelent documentar eseu, potrivit și pentru perioada bizară pe care o trăim.

11
/07
/20

Duminică, 12 iulie 2020, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu vă invită la o nouă serie de întâlniri online cu actorii TNRS în cadrul unui nou format intitulat „Actori.SB.Online – Daruri teatrale”.

11
/07
/20

Festivalul „Bucureştii lui Caragiale” vă oferă două luni de teatru în aer liber. După o lungă perioadă de cultură online, bucureştenii vor avea din nou acces la spectacole de teatru pe tot parcursul verii şi începutul toamnei.

11
/07
/20

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu s-a încheiat, dar va continua online până la sfârșitul anului, în toate zilele de sâmbătă urmând ca spectacolele și celelalte evenimente să fie redifuzate.

11
/07
/20

Presa franceză laudă Malmkrog, noua peliculă semnată de Cristi Puiu: „Regizorul ne dăruiește un film unic și curajos”, „o adevărată lecție de punere în scenă”.

10
/07
/20

A fost odată o artistă care avea să danseze încă din copilăria petrecută la San Francisco. Peste ani, avea să fie considerată creatoarea care a inventat dansul modern. Isadora Duncan, dansatoare și coregrafă, spirit curios și neconvențional, a căutat întotdeauna un adevăr personal prin arta ei, un adevăr mai presus de corp.

Pagina 1 din 89912345...102030...Ultima »