Isabelle Huppert, premiul Moliere pentru întreaga carieră
https://www.ziarulmetropolis.ro/isabelle-huppert-premiul-moliere-pentru-intreaga-cariera/

Revenită de la Cannes, unde a participat la gala aniversară de 70 de ani a festivalului, actriţa franceză Isabelle Huppert a primit premiul Moliere pentru întreaga carieră cu prilejul decernării prestigioaselor premii ale teatrului francez. “Durează de secole, este unic din vremea grecilor ne reunim şi cred că teatrul va dura timp de secole”, a declarat Huppert la primirea premiului.

Un articol de Petre Ivan|30 Mai 2017

Îmbrăcată într-o rochie mulată din dantelă argintie, actrița a primt premiul din mâinile regizorului de teatru Ivo Van Hove, în fața unui public care a ovaționat-o în picioare și între care se afla și ministrul culturii, Françoise Nyssen.

În paralel cu cariera sa prolifică de actriță, Isabelle Huppert joacă deseori pe scena teatrului, inclusiv în străinătate. Ea s-a aflat pe afișul teatrului Odéon în ultimele trei decenii la Paris, în piesa Les Fausses confidences,  în regia lui Luc Bondy (2014-15) și cu spectacolul Phedre(s) (2016).

Alexis Michalik, care a triumfat în septembrie la teatrul Palais Royal, cu Les Damnés, după Visconti, și-a adjudecat majoritatea trofeelor cu prilejul celei de-a 29-a ediții a galei premiilor Molieres ale teatrului francez.

Alexis Michalik, 34 de ani, a primit cinci premii Moliere pentru fresca sa plină de vervă ilustrată prin procesul de creație a piesei Cyrano de Bergerac’de Edmond Rostand.

Foto:  Isabelle Huppert – facebook

22
/07
/19

Televiziunea Română continuă programul „Teatru în TVR”, pregătind o stagiune în adevăratul sens al cuvântului. Comedie - aceasta este tema celei de-a treia ediţii a programului „Teatru în TVR”. Se vor juca 6 titluri, fiecare dintre spectacolele stagiunii având mai multe reprezentaţii, astfel încât spectatorii să îşi poată alege data la care doresc să vină în Grădina Molière, în perioada 26 iulie - 14 septembrie.

21
/07
/19

Pe 21 iulie 1899, la Oak Park, Illinois, se năștea Ernest Hemingway. 120 de ani mai târziu, vă propunem să ni-l amintim pe scriitorul de Nobel din mărturiile pe care acesta i le-a lăsat biografului său A.E. Hotchner. Punctul de plecare îl reprezintă Parisul lui Hemingway; aruncăm apoi o privire înspre iubirile, accidentele de avion sau ultimele zile ale acestuia.

21
/07
/19

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită artiști români să lucreze cu mămăligă, în cadrul rezidenței artistice Gastronom: artă contemporană cu patrimoniu culinar, la Timișoara.

18
/07
/19

S-au împlinit pe 8 iunie doisprezece ani de când Adrian Pintea nu mai e pe Pământ… Avea 53 de ani. S-au scris și s-au spus multe în acești ani despre Adrian Pintea, iar presa de scandal i-a speculat din plin și viața, și moartea. Însă, înainte de orice, Adrian Pintea a fost un mare actor.

18
/07
/19

Muzeul Municipiului București invită publicul la vernisajul expoziției tematice „Mărturisiri despre muzică. Intimitate. Armonii. Tehnologie”, eveniment care va avea loc pe data de 23 iulie, ora 19.00, la Palatul Suțu (Bd. Ion C. Brătianu, nr. 2). Noul proiect expozițional este asociat Festivalului Internațional George Enescu.

17
/07
/19

În aceste vremuri teribile de căldură mare, monșer, am selectat pentru dumneavoastră câteva fragmente din volumul „I.L. Caragiale. Despre lume, artă și neamul românesc”, de Dan C. Mihăilescu (editura Humanitas, 2012), care – bine citite – se constituie într-un adevărat autoportret al lui Nenea Iancu.

Page 1 of 81112345...102030...Last »