Isabelle Huppert, premiul Moliere pentru întreaga carieră
https://www.ziarulmetropolis.ro/isabelle-huppert-premiul-moliere-pentru-intreaga-cariera/

Revenită de la Cannes, unde a participat la gala aniversară de 70 de ani a festivalului, actriţa franceză Isabelle Huppert a primit premiul Moliere pentru întreaga carieră cu prilejul decernării prestigioaselor premii ale teatrului francez. „Durează de secole, este unic din vremea grecilor ne reunim şi cred că teatrul va dura timp de secole”, a declarat Huppert la primirea premiului.

Un articol de Petre Ivan|30 mai 2017

Îmbrăcată într-o rochie mulată din dantelă argintie, actrița a primt premiul din mâinile regizorului de teatru Ivo Van Hove, în fața unui public care a ovaționat-o în picioare și între care se afla și ministrul culturii, Françoise Nyssen.

În paralel cu cariera sa prolifică de actriță, Isabelle Huppert joacă deseori pe scena teatrului, inclusiv în străinătate. Ea s-a aflat pe afișul teatrului Odéon în ultimele trei decenii la Paris, în piesa Les Fausses confidences,  în regia lui Luc Bondy (2014-15) și cu spectacolul Phedre(s) (2016).

Alexis Michalik, care a triumfat în septembrie la teatrul Palais Royal, cu Les Damnés, după Visconti, și-a adjudecat majoritatea trofeelor cu prilejul celei de-a 29-a ediții a galei premiilor Molieres ale teatrului francez.

Alexis Michalik, 34 de ani, a primit cinci premii Moliere pentru fresca sa plină de vervă ilustrată prin procesul de creație a piesei Cyrano de Bergerac’de Edmond Rostand.

Foto:  Isabelle Huppert – facebook

25
/06
/22

Acum, când e război, când drepturile omului sunt călcate în picioare, când America se întoarce în Evul Mediu, când totul este profit, când meritocrația e subiect de batjocură, când educația e anihilată, când totul devine inaccesibil, când cei mai vulnerabili suferă, când nu mai există speranță, când șocul, crima, terorismul, lăcomia sunt mlaștini prin care trebuie să navigăm abia ținându-ne respirația la suprafață, în momentul ăsta de care acum și peste câteva generații trebuie să ne fie rușine, oare cine mai poate vorbi și despre iubire?

24
/06
/22

În sala cinematografului Victoria din Cluj-Napoca, în cadrul secțiunii competiționale a Festivalului Internațional de Film Transilivania (TIFF, 17-26 iunie), este proiectat „The Last Execution“. În prima scenă a filmului, actorul Lars Eidinger, care joacă rolul medicului Werner Teske, se află pe bancheta din spate a unei dube a poliției politice din Germania de Est.

24
/06
/22

Miercuri, 29 iunie, începând cu ora 19.00, la Palas Mall Iași, va avea loc o întâlnire cu Cristian Tudor Popescu, prilejuită de apariția volumului „Dumnezeu nu e mort. Interceptări. Note informative”, bestsellerul editurii Polirom la Bookfest 2022, la secțiunea nonfiction.

24
/06
/22

UNITER și Radio România Cultural lansează astăzi o campanie care cuprinde secvențe video și audio din testimonialele marilor artiști prezenți pe scenele celor 29 de ediții ale Galei Premiilor UNITER. Redăm mesajul UNITER care anunță noua campanie.

23
/06
/22

Sâmbătă, 25 iunie, Asociațiile Bloc Zero și MaiMultVerde organizează o seară de film pentru toate vârstele pe insula de pe Lacul Morii, dublată de un picnic comunitar și o discuție despre reamenajarea sustenabilă a spațiilor verzi din București.

22
/06
/22

„Elvis“, filmul lui Baz Luhrmann despre cel mai bine vândut cântăreț solo al tuturor timpurilor, e alegerea perfectă pentru entertainment de calitate, în această vară.

22
/06
/22

INTERVIU Prezent la Cluj-Napoca pentru TIFF, regizorul Eran Kolirin vorbeşte într-un interviu pentru Ziarul Metropolis despre ce înseamnă să faci, ca cineast israelian, un film bazat pe o carte a unui scriitor palestinian despre viaţa arabilor care sunt cetăţeni ai Israelului.

22
/06
/22

„Cancún”, noul spectacol care se poate vedea la Teatrul Nottara regizat de Felix Alexa, unul dintre cei mai experimentați și importanți regizori ai noștri, prezintă publicului cuplurile: Reme - Vicente (Cerasela Iosifescu - Gabriel Răuță) și Laura - Pablo (Ada Navrot - Alexandru Jitea) într-un hotel frumos dintr-un loc exotic, care sărbătoresc prietenia și cel de al 25-lea an consecutiv de vacanță împreună.

22
/06
/22

Festivalul Statuilor Vivante, o nouă secțiune inclusă în programul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, va oferi publicului 40 de reprezentații ale celor cinci spectacole din cadrul Proiectului „Moștenirea”, realizat de Mihai Mălaimare și susținut de JTI România.