Isabelle Huppert, premiul Moliere pentru întreaga carieră
https://www.ziarulmetropolis.ro/isabelle-huppert-premiul-moliere-pentru-intreaga-cariera/

Revenită de la Cannes, unde a participat la gala aniversară de 70 de ani a festivalului, actriţa franceză Isabelle Huppert a primit premiul Moliere pentru întreaga carieră cu prilejul decernării prestigioaselor premii ale teatrului francez. “Durează de secole, este unic din vremea grecilor ne reunim şi cred că teatrul va dura timp de secole”, a declarat Huppert la primirea premiului.

Un articol de Petre Ivan|30 mai 2017

Îmbrăcată într-o rochie mulată din dantelă argintie, actrița a primt premiul din mâinile regizorului de teatru Ivo Van Hove, în fața unui public care a ovaționat-o în picioare și între care se afla și ministrul culturii, Françoise Nyssen.

În paralel cu cariera sa prolifică de actriță, Isabelle Huppert joacă deseori pe scena teatrului, inclusiv în străinătate. Ea s-a aflat pe afișul teatrului Odéon în ultimele trei decenii la Paris, în piesa Les Fausses confidences,  în regia lui Luc Bondy (2014-15) și cu spectacolul Phedre(s) (2016).

Alexis Michalik, care a triumfat în septembrie la teatrul Palais Royal, cu Les Damnés, după Visconti, și-a adjudecat majoritatea trofeelor cu prilejul celei de-a 29-a ediții a galei premiilor Molieres ale teatrului francez.

Alexis Michalik, 34 de ani, a primit cinci premii Moliere pentru fresca sa plină de vervă ilustrată prin procesul de creație a piesei Cyrano de Bergerac’de Edmond Rostand.

Foto:  Isabelle Huppert – facebook

23
/06
/21

„Nu cred că există ceva despre care nu se poate vorbi sau care nu poate fi examinat. Nu am simţit niciodată că ar trebui să existe vreo limită pe care nu ar trebui s-o încalc”, spune Neil LaBute și afirmația se verifică prin fiecare dintre textele pe care le-a scris.

23
/06
/21

Vernisată de Ziua Internaţională a Iei la ARCUB, expoziţia „Chimonoul întâlneşte ia” curatoriată de Iulia Gorneanu prezintă în oglindă simboluri ale culturii nipone şi culturii autohtone şi marchează 100 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Japonia şi România.

23
/06
/21

2/3 galeria se deschide publicului în luna iunie 2021, în locația de pe Strada Franceză nr. 4, între 17:00 - 00:00 cu expoziția „I’m not there” prezentând lucrările artistului John Divola.

21
/06
/21

Cel mai stimulant film văzut la ediţia din acest a Festivalului One World Romania, disponibil şi online până la 27 iunie, a fost „N-o să mai fie noapte” (2020), al cineastei franceze Eléonore Weber. Este un documentar făcut doar din imagini înregistrate de camerele instalate pe căştile de protecţie ale soldaţilor aflaţi în misiuni aeriene cu elicopterul în regiuni din Orientul Mijlociu.

20
/06
/21

Prin multe dintre filmele din selecţia din acest an, Festivalul One World, primul mare eveniment cinematografic desfăşurat fizic în 2021 în România, a arătat libertatea uriaşă pe care documentarul şi-o poate lua faţă de norme, atunci când cineaştii nu se tem să caute forme mai radicale pentru subiectele lor. O parte din selecţie poate fi văzută online în perioada 21-27 iunie.