”Iubesc să fiu copil”, un spectacol caritabil de teatru și dans, pus în scenă de copiii fundațiilor umanitare
https://www.ziarulmetropolis.ro/iubesc-sa-fiu-copil-un-spectacol-caritabil-de-teatru-si-dans-pus-in-scena-de-copiii-fundatiilor-umanitare/

Ziua Copilului este pentru toţi: şi pentru copii, şi pentru adulţi. Cu ocazia zilei de 1 iunie, vino să te bucuri alături de cei mici la un spectacol caritabil de teatru, dans şi pictură pe faţă, toate organizate chiar de copiii din centrele de plasament.

Un articol de Petre Ivan|27 Mai 2017

Asociaţia ”Hai să Ajutăm”, în colaborare cu cinci centre umanitare, organizează unul dintre cele mai spectaculoase evenimente culturale cu scop caritabil, pentru a oferi o şansă la educaţie pentru toţi copiii.

Evenimentul va avea loc în data 28 mai, de la ora 18:00, pe scena Conservatorului şi va cuprinde piesa de teatru ”Iubesc să fiu copil”.

Întregul spectacol conţine momente de dans şi elemente surpriză, printre care şi pictură pe faţă pentru spectatorii cei mici, realizate chiar de micii artişti ai fundaţiilor umanitare costumaţi în personajele din poveste.

Accesul la spectacol se face în baza unei donaţii de 35 de lei, iar banii strânşi vor fi folosiţi pentru a le oferi copiilor din centrele de plasament experienţa unor excursii în afara Bucureştiului pentru a le sprijini dreptul la cultură, de care fiecare copil trebuie să se bucure.

Ce anunţă programul spectacolului organizat cu ocazia Zilei Copilului?copil

Spectacolul ”Iubesc să fiu copil” este o fuziune între dansurile tradiţionale thailandeze, indiene şi româneşti cu lumea piticilor din Albă ca Zăpada, însoţită de o serie de elemente surpriză, printre care baloane şi pictură pe faţă pentru spectatorii cei mici. Piesa de teatru este o călătorie pe tărâmul fanteziei, ce reuşeşte să redea celor mari şi celor mici bucuria de a trăi şi credinţa într-un viitor mai bun pentru toţi.

Este vorba despre povestea unui copil pentru care viaţa îşi pierde sensul în urma unui accident la schi ce l-a lăsat cu inabilitatea de a merge. Un vis îl poartă însă pe meleagurile personajelor de poveste în care binele învinge întotdeauna: ”Am visat viaţa! Voi munci pentru a merge din nou!”

Momentele artistice sunt organizate de asociaţia ”Hai să Ajutăm”, împreună cu centrele de plasament Mia’s Children, The Door, Viaţă şi Lumină, Metropolis şi Sf. Macrina.

Coordonatoarea proiectului, Laura Dolis, urmăreşte fiecare pas al celor mici pentru a îi ajuta să îşi dezvolte şi exprime talentul: ”Vrem să schimbăm modul în care oamenii privesc copiii orfani şi să creăm noi oportunităţi pentru aceştia”.

Biletele sunt puse la dispoziţie de coordonatorii proiectului, iar rezervările pot fi făcute la numărul de telefon 0745.793.046.

Foto: ”Iubesc să fiu copil”- haisaajutam.ro

15
/01
/19

Incluse în proiectul Viitorului Memoriei, o platformă dedicată memoriei Holocaustului în România, filmele documentare realizate, fără patos, de Olga Ștefan înregistrează mărturiile prețioase ale mai multor supraviețuitori ai persecuțiilor împotriva evreilor. O formă de amintire necesară și inevitabil fragmentată.

15
/01
/19

După cum veți afla de pe această pagină, sunt un băiețel de doi ani, diagnosticat după Crăciun cu neuroblastom* (cancer – cu metastaze multiple). Știu că asta sună un pic înfricoșător, dar câtă vreme există speranțe, rămân încrezător. Iată, am reușit și o rimă, mi se mai întâmplă...

15
/01
/19

Opera Națională București prezintă joi, 17 ianuarie, începând cu ora 18:30 spectacolul „Faust” de Charles Gounod. Regia poartă semnătura lui Alexandru Tocilescu, scenografia a fost creată de Cătălin Ionescu Arbore, coregrafia de către Alexa Mezincescu, iar mișcarea scenic de către Roxana Colceag. Maestru de cor Daniel Jinga. La pupitrul dirijoral se va afla Tiberiu Soare.

14
/01
/19

Spectacolul „Ultima bandă a lui Krapp”, în regia lui Toma Dănilă, după un text de Samuel Beckett, se joacă la Unteatru. În spectacol apare un singur actor: Constantin Cojocaru.

14
/01
/19

„Anul Cărții” se deschide cu o conferință națională dedicată profesioniștilor în comunicare din editurile românești. Programată pe data de joi, 17 ianuarie 2019, începând cu ora 10.00, la Salonul de Carte „Luceafărul” (Bulevardul Unirii nr. 10), conferința își propune să îi reunească pe specialiștii în comunicare din editurile autohtone.

14
/01
/19

Aflat la cea de-a 5-a ediție, Oscar Weekend aduce la Cinema Elvire Popesco cele mai titrate filme ale anului 2018, propuse sau aflate în cursa pentru Oscarul la categoria „Cel mai bun film într-o limbă străină”.

13
/01
/19

Cum alegi un spectacol, într-un peisaj teatral în care se produc sute, şi nu toate sunt capodopere? Ziarul Metropolis îţi oferă cinci motive pentru care să alegi un spectacol – o hartă şi o busolă, ca să nu te rătăceşti în pădurea deasă a teatrului românesc…

10
/01
/19

„Pădurea spânzuraţilor”, premiera spectacolului inspirat de romanul lui Liviu Rebreanu, în regia lui Radu Afrim la Teatrul Naţional din Bucureşti, a făcut din Teatru o voce autentică şi originală în ansamblul celor care au interpretat în anul care tocmai s-a încheiat o partitură complicată, a Centenarului Marii Uniri.

09
/01
/19

Folosirea tot mai numeroaselor servicii de streaming pare să înlocuiască încet dar sigur mersul la cinema. O platformă ca Netflix a devenit cunoscută în special pentru seriale. Însă există câteva site-uri unde cinefilii pot să vadă filme de artă, vechi sau noi, la un preţ accesibil.

09
/01
/19

Recitalul extraordinar „De la Ovidiu, exilatul de la Pontul Euxin, la Mihai Eminescu, luceafărul din țara mioriței” susținut de actorul Emil Boroghină, dedicat exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Europei în prima jumătate a anului 2019, va avea loc pe 15 ianuarie, de la ora 19:30, la Sala „George Constantin”.

Page 1 of 76912345...102030...Last »