”Iubesc să fiu copil”, un spectacol caritabil de teatru și dans, pus în scenă de copiii fundațiilor umanitare
https://www.ziarulmetropolis.ro/iubesc-sa-fiu-copil-un-spectacol-caritabil-de-teatru-si-dans-pus-in-scena-de-copiii-fundatiilor-umanitare/

Ziua Copilului este pentru toţi: şi pentru copii, şi pentru adulţi. Cu ocazia zilei de 1 iunie, vino să te bucuri alături de cei mici la un spectacol caritabil de teatru, dans şi pictură pe faţă, toate organizate chiar de copiii din centrele de plasament.

Un articol de Petre Ivan|27 mai 2017

Asociaţia ”Hai să Ajutăm”, în colaborare cu cinci centre umanitare, organizează unul dintre cele mai spectaculoase evenimente culturale cu scop caritabil, pentru a oferi o şansă la educaţie pentru toţi copiii.

Evenimentul va avea loc în data 28 mai, de la ora 18:00, pe scena Conservatorului şi va cuprinde piesa de teatru ”Iubesc să fiu copil”.

Întregul spectacol conţine momente de dans şi elemente surpriză, printre care şi pictură pe faţă pentru spectatorii cei mici, realizate chiar de micii artişti ai fundaţiilor umanitare costumaţi în personajele din poveste.

Accesul la spectacol se face în baza unei donaţii de 35 de lei, iar banii strânşi vor fi folosiţi pentru a le oferi copiilor din centrele de plasament experienţa unor excursii în afara Bucureştiului pentru a le sprijini dreptul la cultură, de care fiecare copil trebuie să se bucure.

Ce anunţă programul spectacolului organizat cu ocazia Zilei Copilului?copil

Spectacolul ”Iubesc să fiu copil” este o fuziune între dansurile tradiţionale thailandeze, indiene şi româneşti cu lumea piticilor din Albă ca Zăpada, însoţită de o serie de elemente surpriză, printre care baloane şi pictură pe faţă pentru spectatorii cei mici. Piesa de teatru este o călătorie pe tărâmul fanteziei, ce reuşeşte să redea celor mari şi celor mici bucuria de a trăi şi credinţa într-un viitor mai bun pentru toţi.

Este vorba despre povestea unui copil pentru care viaţa îşi pierde sensul în urma unui accident la schi ce l-a lăsat cu inabilitatea de a merge. Un vis îl poartă însă pe meleagurile personajelor de poveste în care binele învinge întotdeauna: ”Am visat viaţa! Voi munci pentru a merge din nou!”

Momentele artistice sunt organizate de asociaţia ”Hai să Ajutăm”, împreună cu centrele de plasament Mia’s Children, The Door, Viaţă şi Lumină, Metropolis şi Sf. Macrina.

Coordonatoarea proiectului, Laura Dolis, urmăreşte fiecare pas al celor mici pentru a îi ajuta să îşi dezvolte şi exprime talentul: ”Vrem să schimbăm modul în care oamenii privesc copiii orfani şi să creăm noi oportunităţi pentru aceştia”.

Biletele sunt puse la dispoziţie de coordonatorii proiectului, iar rezervările pot fi făcute la numărul de telefon 0745.793.046.

Foto: ”Iubesc să fiu copil”- haisaajutam.ro

17
/12
/15

Trebuie spus din start şi fără ocolişuri: noul „Star Wars”, varianta 2015, adică inevitabil 3D şi IMAX, este un triumf al genului SF. Nu doar raportat la direcţia pe care a trasat-o întreaga serie (de altfel, uşor supraevaluată), începând din 1977, ci pentru tot ceea ce înseamnă blockbuster în prezent.

17
/12
/15

Un tablou de Henri Matisse, "Deux femmes dans la verdure avec un chien", datând din 1938, a fost adjudecat pentru suma de 4,2 milioane de euro, fără taxe (25%), în cadrul unei licitații organizate la Yacht Club din Monaco.

17
/12
/15

Regizorul şi scenaristul american Quentin Tarantino va fi recompensat la sfârşitul lunii decembrie cu o stea pe Walk of Fame din Hollywood. Steaua lui Tarantino va fi inaugurată pe 21 decembrie, cu doar 4 zile înainte de lansarea noului său film "The Hateful Eight".

16
/12
/15

În urmă cu aproape două secole și jumătate se năştea la Bonn, în Germania, Ludwig van Beethoven, unul dintre cei mai mari compozitori ai lumii. Ziua de 16 decembrie este considerată data de naştere a lui Beethoven, deoarece se ştie că el a fost botezat pe 17 decembrie, ori la vremea respectivă copiii erau botezaţi la o zi după naştere.

16
/12
/15

„Oameni de unică folosință” este o poveste despre drama unui bolnav de Alzheimer, un „film” derulat fotogramă cu fotogramă, care, dincolo de problemele psihologice complexe pe care le pune, transmite o puternică emoţie. Romanul grafic cu acest nume, scris și ilustrat de Elena Ciolacu, se lansează oficial joi, 17 decembrie, de la ora 18.30, la Casa cu Rost (Calea Victoriei, nr. 155).

16
/12
/15

Soprana spaniolă Montserrat Caballe a fost condamnată la şase luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost găsită vinovată de evaziune fiscală. Conform procurorilor, renumita interpretă de operă datorează fiscului spaniol suma de 508.468 de euro, reprezentând taxele aferente veniturilor obţinute de artistă.

16
/12
/15

Numele meu este Radu Popescu. Am absolvit Regie Teatru la UNATC în 2007 și Masterul de Dramaturgie al aceleiași Facultăți în 2009. Cum n-am avut norocul să mă număr printre puținii norocoși care s-au făcut remarcați la absolvire, n-am reușit să intru în „circuit” prin teatrele de stat, iar o a doua șansă nu mi s-a dat niciodată. Așa că singura cale posibilă a fost teatrul independent, pentru că am vrut cu orice preț să fac Teatru.

16
/12
/15

Nu mai puţin de 150 de cărţi având autograful lui Jeff Kinney, autorul bestsellerului „Jurnalul unui puşti”, îşi aşteaptă cititorii. Editura Arthur va pune la dispoziția fanilor, prin concursuri și prin intermediul partenerilor, cele 150 de exemplare din volumul 10 al seriei „Jurnalul unui puști”, Ca pe vremuri (ediţia în limba română, traducere de Andra Matzal), semnate de autor.

16
/12
/15

Teatrul Metropolis vă așteaptă sâmbătă, 19 decembrie, și duminică, 20 decembrie, de la orele 16:00 și 20:00, la spectacolul PAGANINI, în regia lui Mick Davis. Un spectacol fascinant despre viaţa marelui muzician italian Niccolò Paganini care include episodul tensionat dintre celebrul violonist şi biserica de rit catolic.

15
/12
/15

„Tăiam cuvinte, dar nu tăiam niciodată ideea“ - Sanda Manu. „Cenzura mai mult ne-a ajutat, pentru că noi inventasem un mic pachet periculos format din ideile zilelor noastre, din idei care deranjau” - Artan. „Cenzura a avut mai multe etape, dar nu a început în comunism, atunci doar i s-a schimbat semnul şi sensul” - Cristian Tudor Popescu.

15
/12
/15

Acum trei ani, niște actori sibieni s-au decis să pună bazele unui proiect care să îmbine teatrul cu muzica, performance-ul și poezia. Germenele aventurii se regăsește în Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, când în primăvara anului 2012, Bogdan Sărătean a regizat un spectacol-lectură (Camera Isabelei) în prezența autorului, Jan Lauwers de la NeedCompany.

15
/12
/15

Dorel Vişan a debutat târziu în cinema, după vârsta de 35 de ani, însă a devenit rapid unul dintre cei mai distribuiţi actori români, activ şi astăzi. În patru decenii de carieră cinematografică, a făcut zeci de roluri în filme şi a lucrat cu mari regizori din generaţii diferite.

15
/12
/15

Joi, 17 decembrie, și vineri, 18 decembrie, de la ora 19:00, Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” susține, în sala de spectacole a Teatrului Metropolis (adresa: Str. Mihai Eminescu nr.89, sector 2, București), două noi reprezentații ale spectacolului-colaj „Paris, mon amour” – regia: Răzvan Ioan Dincă.

15
/12
/15

Asociaţia Cluster Economie şi Asistenţă Socială în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, organizează marţi, 15 decembrie 2015, începând cu orele 16.30, la sediul Structurii de economie sociala -  Cogito Educaţional SRL din str. Lamaiţei nr 7, sector 4, Bucuresti, conferinţa de inchidere a proiectului „VALORificarea oportunităţilor de insertie pe piaţa muncii pentru grupurile vulnerabile, prin integrarea în Intreprinderi Sociale VALORIS”(ID:144616).